Σημαντικό κοινόχρηστο χώρο πρασίνου διαμορφώνει στη Ραδιοφωνία ο Δήμος Ιλίου

Ίλιον
Μοιραστείτε το:

Στην απόκτηση ενός ακόμα κοινόχρηστου χώρου πρασίνου, ο οποίος μετά την απαλλοτρίωση και διαμόρφωσή του θα αποδοθεί στους κατοίκους, προχωρά ο Δήμος Ιλίου. Πρόκειται για ακίνητο επί των οδών Κάστρου Υμηττού, Φλέβας Ρουβίκωνος στην περιοχή Ραδιοφωνίας, εμβαδού 659,25 τ.μ. και είναι το μοναδικό μη απαλλοτριωμένο ακίνητο εντός του συγκεκριμένου οικοδομικού τετραγώνου, χαρακτηρισμένου ως “Κοινόχρηστος χώρος – Πράσινο”.

Η χρηματοδότηση για την αποζημίωση των δικαιούχων, ύψους 131.850,0 €, θα γίνει από το Πράσινο Ταμείο, στο πλαίσιο του προγράμματος με αντικείμενο «Απόκτηση και διαμόρφωση ελευθέρων χώρων στις πόλεις». Με την απελευθέρωση του ακινήτου και την υλοποίηση του θεσμοθετημένου ρυμοτομικού σχεδίου, θα ολοκληρωθεί ένας σημαντικός χώρος πρασίνου και περιπάτου στην περιοχή.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, η απόκτηση ιδιοκτησιών από τον Δήμο για τη δημιουργία αμιγώς κοινόχρηστων χώρων είχε και έχει ιδιαίτερη πολεοδομική και κοινωνική σημασία και σημείωσε: «Προσθέτουμε ένα ακόμα όπλο στην “πράσινη” φαρέτρα μας και στο σχέδιο αστικής ανάπλασης που υλοποιούμε βήμα – βήμα στις γειτονιές μας. Το Πράσινο Ταμείο αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο σε δράσεις που αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των πολιτών και θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον πρόεδρό του Στάθη Σταθόπουλο και το Διοικητικό Συμβούλιο για την ουσιαστική συμβολή τους στη δική μας προσπάθεια».

Μοιραστείτε το:
Tagged