Σε κλοιό εισαγγελικών ερευνών η Διοίκηση Παχατουρίδη και ο Δήμος Περιστερίου

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

 Η ουσιαστική λήξη των μέτρων αποτροπής της διάδοσης του κορωνοϊού και ειδικότερα η «απελευθέρωση» από την 21η Ιουνίου και μετά,  των δικαστικών υπηρεσιών και της δικαιοσύνης, από τους περιορισμούς  αυτών των μέτρων, έδωσε μεγάλες ειδήσεις για την τοπική κοινωνία του Περιστερίου, ειδήσεις που αφορούν την διοίκηση Παχατουρίδη και όχι μόνο.

Όπως έγινε γνωστό, με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα Αθηνών, καλούνται σε εξηγήσεις εννέα (9) άτομα που υπηρετούν μ την ιδιότητα του υπαλλήλου ή του αιρετού στον Δήμο Περιστερίου, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, το Υπουργείο  Εσωτερικών και την Αρχή Ποστασίας Προσωπικών Δεδομένων, για το αδίκημα «της Άρνησης Παροχής Στοιχείων» σε πολίτη που τα ζήτησε για δικαστική υπόθεσή του.

Συγκεκριμένα και όπως καταγράφετε επισήμως, πρόκειται για την υπόθεση με αριθμό ΙΒ 17/ 9227/2-7-2020 σύμφωνα με την οποία καλούνται με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα, να δώσουν εξηγήσεις στον ορισθέντα για τις ανακριτικές πράξεις της υπόθεσης, «πταισματοδίκη» οι κ.κ.:

  • Π.Α., Τ.Μ. και Μ.Δ., αιρετοί και υπάλληλοι του Δήμου Περιστερίου,
  • Κ.Σ., και Κ.Α., υπάλληλοι μόνιμοι και μετακλητοί της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής,
  • Γ.Π., Γ.Α. και Π.Α. υπάλληλοι του Υπουργείου Εσωτερικών και
  • Μ.Ε, υπαλλήλου της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Η υπόθεση εξελίχθηκε  με βάση σχετική μυνητήρια έγκλιση που υπέβαλε στις 22 Αυγούστου 2017 πολίτης, στον οποίο η Διοίκηση του Δήμου Περιστερίου, αρνήθηκε να του χορηγήσει-γνωστοποιήσει  στοιχεία και έγγραφα που αφορούσαν δικαστική υπόθεση του, στην οποία ενάγων  είναι πολύ γνωστός υπάλληλος του Δήμου Περιστερίου.

Για όσους συναλλάσσονται με τον Δήμο Περιστερίου, είναι κοινό μυστικό ότι η Διοίκησή του και οι υπάλληλοι που υπηρετούν σ’ αυτόν, ιδιαίτερα αυτοί του Διοικητικού Τομέα, προσπαθούν με κάθε τρόπο, -επικαλούμενοι κατά κανόνα αίωλες αιτιολογίες-, να μην χορηγήσουν κανένα ζητούμενο στοιχείο. Στους κύκλους αυτούς είναι κοινό μυστικό ότι σύντομα θα δούν το φώς της δημοσιότητας και άλλες  υποθέσεις δικαστικού ελέγχου υπαλλήλων του Δήμου και αιρετών, για τους ίδιους λόγους, με το επιβαρυντικό στοιχείο της «εξαπάτησης» των ενδιαφερόμενων πολιτών…

Επί της ανάρτησης:  Έγινε γνωστό, ότι άλλη μία Εισαγγελική Έρευνα κατά υπαλλήλων και αιρετών του δήμου, προέκυψε την προηγούμενη Παρασκευή 3.7.2020, με τις πρώτες καταθέσεις στον αρμόδιο ανακριτή να δίνονται σήμερα Τρίτη 7.7.2020.

Επιμύθιο

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι δύο ποιο πάνω αναφερόμενες εισαγγελικές έρευνες, βρίσκονται στο στάδιο της «προανάκρισης». Κανείς δεν προδικάζει την ενοχή κανενός από τους καλούμενους για εξηγήσεις, ούτε κάν την απαγγελία κατηγοριών σ’ αυτούς, πριν ολοκληρωθούν οι σχετικές ανακριτικές πράξεις και αποφασίσουν γι’ αυτό τα αρμόδιο δικαστικά και εισαγγελικά όργανα.

Έχει, όμως μεγάλη σημασία ότι αυτές οι δύο υποθέσεις που αφορούν τον Δήμο Περιστερίου  και την Διοίκησή του, ερευνώνται από την δικαιοσύνη, ενώ ε εκκρεμότητα παραμένει η πολύ γνωστή υπόθεση με  το «Κώστα πρόσεξε τους δικούς μας…».

Σε αναμονή λοιπόν και ότι προκύψει…

«Διογένης ο κρατών και τον Φανόν»

Μοιραστείτε το:
Tagged