Νίκος Παππάς: «Η Διαπλοκή Θέλει να με Εξοντώσει…»

Πολιτικοί
Μοιραστείτε το:

Σχέδιο «Αριστερής Παρένθεσης ΙΙ» βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ – Στήριξη μέχρι τέλους από Τσίπρα

Σε ένα «οργανωμένο σχέδιο» εξόντωσης του ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση και την εγχώρια «διαπλοκή» αποδίδουν τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών κορυφαία στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που μιλάνε πλέον ανοιχτά για ένα σχέδιο «Αριστερής Παρένθεσης ΙΙ», υψώνοντας ταυτόχρονα «ασπίδα» προστασίας γύρω από τον Νίκο Παππά.

Στην Κουμουνδούρου η απόφαση ελήφθη. Ο Νίκος Παππάς θα στηριχθεί μέχρι τέλους και μάλιστα από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, κάτι που έγινε απολύτως ξεκάθαρο μετά κατά την χθεσινή εισηγητική ομιλία του πρώην πρωθυπουργού στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορεί αυτή τη φορά ο πρώην πρωθυπουργός να απέφυγε να μιλήσει για ένα νέο «βρώμικο ’89», όπως είχε πρόσφατα κάνει, ωστόσο αναφέρθηκε ξεκάθαρα σε μία υπόθεση «λάσπης», που στόχο δεν έχει μόνο τα στελέχη του κόμματος (δείχνοντας με το δάχτυλο του προς το έδρανο που βρίσκονταν ο Ν.Παππάς), αλλά ολόκληρη την παράταξη.

Στη συνεδρίαση του οργάνου τοποθετήθηκε και ο πρώην υπουργός, μου μίλησε για απόπειρα πολιτικής του εξόντωσης από τη «διαπλοκή». «Δεν μπορούν να συγχωρέσουν την προσπάθεια που κατέβαλα να μπει τάξη στο τηλεοπτικό πεδίο, ούτε ότι για πρώτη φορά κλήθηκαν να πληρώσουν για τις συχνότητες που χρησιμοποιούν», είπε ο Παππάς.

Ενδιαφέρον, πάντως, έχει το γεγονός ότι δεν τοποθετήθηκαν οι ισχυροί παίχτες της μειοψηφίας, όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Πάνος Σκουρλέτης, ενώ απουσίαζε για προσωπικούς λόγους ο Νίκος Φίλης. Αντίθετα, αιχμηρότερος προς τον Ν.Παππά φέρεται να ήταν ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, που ζήτησε από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούν ότι δέχονται χτυπήματα κάτω από τη ζώνη να ακολουθήσουν τη νομική οδό.

Η συγκεκριμένη ερμηνεία των γεγονότων από την πλευρά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, οδηγεί τα στελέχη του στο συμπέρασμα ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ένα σχέδιο ανάλογο με εκείνο της «αριστερής παρένθεσης» που είχε οραματιστεί παραμονές των εκλογών του 2015 ο Αντώνης Σαμαράς. Μόνο που αυτή τη φορά, λένε, το σχέδιο είναι καλύτερα οργανωμένο και έχει τη πλήρη στήριξη συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων. «Δεν είναι η πρώτη φορά που το επιχειρεί αυτό η ελληνική Δεξιά. Την κατέχει τη σχετική τεχνογνωσία. Την ξέρει καλά τη διαδικασία της διαβολής και της λάσπης», ανέφερε χαρακτηριστικά χθες ο Αλέξης Τσίπρας, δίνοντας τον τόνο της αμυντικής τακτικής που θα ακολουθήσει το κόμμα τους τις επόμενες ημέρες.

Πάντως, το σχέδιο «Αριστερής Παρένθεσης ΙΙ» περιέγραψε αναλυτικά το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και Γιάννης Δραγασάκης. «Το 2015 στήθηκε η «αριστερή παρένθεση» και απέτυχε. Σήμερα εφαρμόζουν ένα σχέδιο «περιορισμού» του ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή έχουν αντιληφθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να μείνει και φοβούνται ότι οι κοινωνικές συνθήκες σύντομα θα τον καταστήσουν αναγκαίο να κυβερνήσει ξανά τη χώρα. Προσπαθούν λοιπόν, εκ νέου, με κάθε μέσο, να αποτρέψουν την επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ», είπε σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Τη συγκεκριμένη οπτική επί του θέματος δεν την έχει μόνο ο Γ.Δραγασάκης, αλλά και πολλά άλλα στελέχη της Κουμουνδούρου, κάτι που αναμένεται να εκφράσουν τις επόμενες ημέρες και με δημόσιες τοποθετήσεις τους.

Αντώνης Γκιόκας

Πηγή: lawandorder.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged