Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου – Δηλώνει αντίθετο στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις με πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου μετά από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Συγκεκριμένα, το ψήφισμα που έφερε προς ψήφιση και υπερψηφίστηκε, έχει ως εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Περιστερίου εκφράζει την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και υπό περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις – λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής. Έχει στόχο να χειραγωγήσει και να στιγματίσει τις λαϊκές διεκδικήσεις εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις λαϊκές κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει “εγκληματικό” και “επικίνδυνο”.

Η πόλη του Περιστερίου έχει μεγάλη και βαριά παράδοση μαζικών λαϊκών αγώνων. Δεν ξεχνάμε ότι το Περιστέρι από χωράφι έγινε πόλη με βασικές υποδομές μέσα από διεκδικήσεις, με εκατοντάδες πορείες και συγκεντρώσεις στα υπουργεία, συλλήψεις και διώξεις. Με τον ίδιο τρόπο, σε πιο μαύρες εποχές κατάφεραν οι Περιστεριώτες να κλείσουν το λιγνιτωρυχείο και τις στοές του θανάτου. 

Δε θα επιτρέψουμε για κανένα λόγο και με κανένα πρόσχημα να μπει σε γύψο το δικαίωμα στη διαδήλωση»

Μοιραστείτε το:
Tagged