Δυτική Αττική: Έδιναν εξετάσεις στη θέση άλλων υποψήφιων οδηγών – Πώς εντοπίστηκε το κύκλωμα πλαστοπροσωπίας

Αττική
Μοιραστείτε το:

Τέσσερα άτομα προσπάθησαν να δώσουν εξετάσεις για σήματα στη θέση τεσσάρων άλλων υποψήφιων οδηγών. Έγιναν αντιληπτοί από τους επιτηρητές.

Κύκλωμα πλαστογραφίας στις εξετάσεις διπλώματος οδήγησης κατάφερε να εξαρθρώσει η διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της περιφερειακής ενότητας Δυτικής Αττικής.

Όλα ξεκίνησαν, μετά τον εντοπισμό τεσσάρων ατόμων, τα οποία είχαν πλαστές ταυτότητες και αλλαγμένες φωτογραφίες, κατά τη διάρκεια των θεωρητικών εξετάσεων (σ.σ. εξετάσεις για τα σήματα).

Οι συγκεκριμένοι, όπως διαπιστώθηκε, επιχείρησαν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις στη θέση τεσσάρων άλλων υποψήφιων.   Μάλιστα, δύο εξ αυτών είχαν συμμετάσχει και σε προηγούμενες θεωρητικές εξετάσεις υποψήφιων οδηγών, κάτι το οποίο κίνησε υποψίες στους επιτηρητές.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε και η Αστυνομία, με τους εμπλεκόμενους να δίνουν ένορκες καταθέσεις στην Ασφάλεια Ελευσίνας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Αττικής ζήτησε την άσκηση ακόμη αυστηρότερων ελέγχων, αλλά και την εφαρμογή ειδικού συστήματος για την αποφυγή τέτοιου είδους περιστατικών.

«Η Περιφέρεια Αττικής είναι αποφασισμένη να καταργήσει τα γραφειοκρατικά εμπόδια και τις διαδικασίες που ευνοούν φαινόμενα συναλλαγής και διαφθοράς. Η ανοχή σε τέτοιου είδους φαινόμενα είναι μηδενική. Για το λόγο αυτό θα υιοθετηθούν νέα συστήματα ελέγχου που θα περιορίζουν κάθε προσπάθεια παραποίησης και πλαστογραφίας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης.

Πηγή: sputniknews.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged