«Γ. Χατζηθεοδοσίου: Θετικά τα μέτρα. Είναι όμως αρκετά για να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις και να μη χαθούν θέσεις εργασίας;»

Δημοσιονομικά
Μοιραστείτε το:

Τα νέα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, είναι σίγουρα προς την σωστή κατεύθυνση. Εδώ να θυμίσω ότι ένα από τα πάγια αιτήματα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ήταν η δραστική μείωση της προκαταβολής φόρου. Οπότε αισθανόμαστε δικαιωμένοι. Όμως μην ξεχνάμε ότι πολλές φορές ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Άρα περιμένουμε τις διευκρινίσεις από το οικονομικό επιτελείο γιατί η ανακοίνωση ότι μειώνεται η προκαταβολή φόρου από 30% έως 70%, είναι γενική και η απόκλιση των ποσοστών τεράστια.

Θετικό επίσης είναι ότι υπάρχει νέος κύκλος επιστρεπτέας προκαταβολής, ειδικά από την στιγμή που περιλαμβάνει επιχειρήσεις που μέχρι στιγμής ήταν αποκλεισμένες.

Όμως αν δεν δούμε με πραγματικά νούμερα πως ακριβώς και σε ποιο βαθμό θα στηριχθούν οι επιχειρήσεις μας –και κυρίως οι μικρομεσαίες- δύσκολα μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για τη χρησιμότητα των νέων μέτρων.

Το ζητούμενο είναι να αποκτήσει δικαίωμα στην ελπίδα και προοπτική βιωσιμότητας το σύνολο των επιχειρήσεων της χώρας και να μη χαθούν πολλές θέσεις εργασίας. Γιατί όταν ακούς από το στόμα του Πρωθυπουργού ότι τα πράγματα θα πάνε πολύ άσχημα, δεν μπορεί παρά να ανησυχείς για το σήμερα και το αύριο της ελληνικής οικονομίας. Και δεν θα σταματήσουμε να λέμε στο Ε.Ε.Α. ότι λόγω της κρισιμότητας της εποχής, απαιτούνται και τολμηρές λύσεις. Η κυβέρνηση οφείλει να δει με ρεαλισμό την κατάσταση στην πραγματική οικονομία και να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα με κάθε δυνατό τρόπο. 

O Πρόεδρος του Ε.Ε.Α.

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

Μοιραστείτε το:
Tagged