Παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ: Ο Πάνος, ο Αλέξης, ο Δημήτρης, ο Νίκος, η Ελένη και τα «μποξεράκια»…

Κοινωνία
Μοιραστείτε το:

Τριγμοί στο πολιτικό σύστημα από το δημοσίευμα των «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ» για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη

Τριγμούς στο ελληνικό πολιτικό σύστημα προκαλεί η νέα σημερινή αποκάλυψη της Εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» για το παρακράτος που είχαν στήσει μαζί ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ κατά την περίοδο διακυβέρνησής τους. Στη μακρά λίστα των δράσεών τους εις βάρος της Ελευθερίας του Λόγου και των διωγμών πολιτικών αντιπάλων, δημοσιογράφων και πάσης φύσεως πολιτών που δε συντάσσονταν με καθεστωτικές αντιλήψεις και συμπεριφορές προστίθεται από σήμερα μια συνομιλία που σοκάρει ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, μπροστά στον Αλέξη Τσίπρα για τα στελέχη των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.

Το αξιοσημείωτο είναι πως το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» δεν πέφτει ως κεραυνός εν αιθρία καθώς, ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, η εφημερίδα ξεκίνησε να αποκαλύπτει το οργανωμένο κύκλωμα με τις παρεµβάσεις της συζύγου του πρώην υπουργού Αµυνας Πάνου Καµµένου, Έλενας Τζούλη. Ειδικότερα, το δημοσίευμα αφορά τον διάλογο του διευθυντή των «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ», Παναγιώτη Τζένου, με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, μετά την τοποθέτηση του τελευταίου στη Βουλή για τη Novartis. Όπως προκύπτει από τη συζήτηση, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, είχε ζητήσει την παρέμβαση Παπαγγελόπουλου προκειμένου να εξοντωθεί η εφημερίδα.

Όπως ανέφερε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στον Παναγιώτη Τζένο, ο υπουργός Καμμένος του είπε πως «καλύπτει τον Κουρτάκη» ενώ είχε την αξίωση από τον πρώην υφυπουργό να επικοινωνήσει με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο, ζητώντας να μας γ… ώστε να αποδείξει για τίνος τα συμφέροντα λειτουργεί. Στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται ακόμη πως ο κ. Παπαγγελόπουλος αποκαλύπτει ότι η σχετική συζήτηση έγινε παρόντος του κ. Αλέξη Τσίπρα και δη στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή. Η αυτονόητη εξέλιξη αυτής της παραδοχής είναι ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε για αυτή την εξέλιξη. Οι αποκαλύψεις, ωστόσο, δε σταματούν εκεί καθώς η εφημερίδα φέρνει στη δημοσιότητα νέα στοιχεία από τις νόμιμες επισυνδέσεις της ΕΥΠ για το δαιδαλώδες «κύκλωμα διαφθοράς» στην ΕΛ.ΑΣ στις οποίες περιλαμβάνεται μια ολόκληρη ενότητα με απομαγνητοφωνήσεις του Γεωργίου Γκρίζη, πρώην επικεφαλής του τμήματος δίωξης Εκβιαστών, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στο πληροφοριακό υλικό, αλλά και σε φωτογραφίες από βιντεοσκοπήσεις της ΕΥΠ.

Όπως είναι αυτονόητο, οι αποκαλύψεις των «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ» έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον όλων των Μέσων Ενημέρωσης καθώς πρόκειται για μια πρωτοφανή περίπτωση διωγμού σε βάρος δημοσιογράφων. Τα ΜΜΕ όλης της χώρας κάνουν λόγο για «παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», «παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη» και «Ζήτημα Δημοκρατίας» για την αποκάλυψη του παρακράτους.

Νέα Δημοκρατία: Επιβεβαιώνεται το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου ήταν πολλές και πολύ ισχυρές μπροστά στη δημοσιοποίηση αυτών των πρωτοφανών στοιχείων. Η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει ότι επιβεβαιώνεται το παρακράτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, σχολιάζοντας: «Όσα αποκαλύπτονται σήμερα από τα “Παραπολιτικά”, αποτελούν άλλη μια κραυγαλέα επιβεβαίωση της λειτουργίας του παρακράτους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Δύο υπουργοί, συζητούν μπροστά στον Πρωθυπουργό να δοθούν εντολές σε δικαστικούς, τους οποίους αντιμετωπίζουν ως εκτελεστικά τους όργανα, προκειμένου να προβούν σε διώξεις κατά δημοσιογράφων. Στα σκοτεινά σχέδια εμπλέκουν και αξιωματικούς της ΕΛΑΣ. Το ύφος των συνομιλιών ακριβώς ίδιο με εκείνο του Ν. Παππά».

Μάλιστα, το κυβερνών κόμμα επισημαίνει πως «ο τότε Πρωθυπουργός, φαίνεται να τα θεωρεί όλα αυτά απολύτως φυσιολογικά. Γι΄αυτό ακόμη και σήμερα ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να καλύπτει όλα αυτά τα αδιανόητα για δημοκρατική χώρα. Οι “αρμοί της εξουσίας” στην υπηρεσία του παρακράτους. Τα όσα έρχονται στο φως, δείχνουν σε όλους το ύφος και το ήθος της εξουσίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Γι αυτό η αποκάλυψη του παρακράτους και η αποκατάσταση της θεσμικής λειτουργίας, δεν είναι κομματική υπόθεση. Είναι ζήτημα δημοκρατίας».

Άδωνις: «Έπος» οι χαρακρηρισμοί και η παρέμβαση

Σχολιάζοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter τους διαλόγους που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ο Άδωνις Γεωργιάδης κάνει λόγο για «έπος» καθώς φαίνεται εκτός από εντολή Καμμένου για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και απρεπείς χαρακτηρισμοί Παπαγγελόπουλου για τη σύζυγο του Πάνου Καμμένου.

«Στο δημοσίευμα του οποίου την ακρίβεια επιβεβαίωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος εκτός του αιτήματος Καμμένου για παρέμβαση στην Δικαιοσύνη αναφέρονται και απρεπείς χαρακτηρισμοί Παπαγγελόπουλου για την σύζυγο του κ. Καμμένου αλλά και η άποψη του για τους συναδέλφους του στο Σύριζα…έπος», έγραψε ο κ. Γεωργιάδης στο twitter.

Η επιβεβαίωση του Παπαγγελόπουλου…

Μιλώντας στο Mega, o πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς τη συνομιλία που είχε με τον διευθυντή των Παραπολιτικών Παναγιώτη Τζένο (δείτε αναλυτικά εδώ).

Ωστόσο, για την ουσία των όσων αποκαλύπτονται επέλεξε να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, λέγοντας ότι δεν θα μπει σε διάλογο, ενώ στην ερώτηση αν θα αντιδράσει νομικά απέναντι στο δημοσίευμα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης δεν απάντησε θετικά.

… και η απειλή Καμμένου

Με προσφυγή στη δικαιοσύνη απείλησε ο Πάνος Καμμένος αν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δε διαψεύσει τα όσα φέρεται να αναφέρει για τον ίδιο και τη σύζυγό του.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας αναφέρει στη δήλωσή του ότι όσα φέρεται να ισχυρίστηκε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για τον ίδιο και την σύζυγό μου, με πρωτοφανές αγοραίο ύφος και για γνωστό εισαγγελικό λειτουργό από ό,τι φαίνεται εν αγνοία του και τον οποίο φέρεται να ενέπλεξε για να προσδώσει προφανώς αληθοφάνεια στη δυνατότητα των παρεμβάσεών του στη Δικαιοσύνη, υπέρ των στελεχών των “Παραπολιτικών” και όχι μόνον, δεν είναι απλώς ψευδή, συκοφαντικά και φράσεις του υποκόσμου, αλλά αποδεικνύουν τον παρασκηνιακό τρόπο, με τον οποίο εκτελούσε τα καθήκοντά του εν αγνοία μάλιστα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα».

Τέλος, τονίζει ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος υποχρεούται να διαψεύσει όσα ψεύδη φέρεται να ισχυρίστηκε και να εξηγήσει τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτό αλλιώς αναλαμβάνει την ευθύνη.

«Την απάντηση οφείλει να την δίνει στον ελληνικό λαό και όχι στο κανάλι Mega και τους μετόχους του. Σε ό,τι με αφορά, ηθικά δεν τον απαλλάσσει ότι προφανώς έλαβε χώρα μία ακόμη παράνομη υποκλοπή. Εάν δεν το κάνει, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη η οποία ανήκει σε όλους τους Έλληνες και είναι ανεξάρτητη» κατέληξε ο πρώην υπουργός», τονίζει.

Ο Τσίπρας έριξε το μπαλάκι… στην εξέδρα

Αντί να δώσει πειστικές απαντήσεις για τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησής του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί τη θυματοποίηση του, λέγοντας ότι αυτός είναι ο στόχος (δείτε αναλυτικά εδώ). Μάλιστα, εκτός από το δημοσίευμα των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, αναφέρεται και σε όλες τις εξελίξεις που βλέπουν τα τελευταία 24ωρα το φως της δημοσιότητας.

«Αν έχουν τα κότσια και δεν είναι απλά θρασύδειλοι, είμαι εδώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας σε όλους όσοι θα επιθυμούσαν να τον στείλουν σε Ειδικό Δικαστήριο, εάν δεν τολμούν να προχωρήσουν σε αυτό να σταματήσουν τον κατήφορο.

Τέλος, έκανε λόγο για μια καλοστημένη μηχανή προπαγάνδας αποφεύγοντας να απαντήσει επί της ουσίας σε όσα κρίσιμα βρίσκονται υπό συζήτηση για την περίοδο διακυβέρνησής του: «Αυτή η μηχανή δεν αρκείται στη παραποίηση. Αλλά βάζει στο στόχαστρο, με μεθόδους μαφίας και παρακράτους τον Σύριζα, τα στελέχη του, αλλά στη πραγματικότητα εμένα. Γιατί εγώ είμαι ο στόχος τους. Τους έχω πει πολλές φορές. Θα το ξαναπώ και σήμερα. Αν δεν είναι θρασύδειλοι, εδώ είμαι. Μη κουράζονται και μη φθείρονται, χρησιμοποιώντας το παρακράτος των μαφιόζικων υποκλοπών και τις μεθόδους των υπόδικων εκδοτών και επιχειρηματιών που τους στηρίζουν».

«Αν πιστεύουν ότι τους ευνοεί ένα ριμέικ του 1989 ας διευρύνουν το κατηγορητήριο να με συμπεριλάβουν. Αν όμως δε το τολμούν, να σταματήσουν αυτόν το κατήφορο τώρα. Μην μετατρέπετε κύριε Μητσοτάκη τη πολιτική ζωή σε βούρκο, μόνο και μόνο για να ξεφύγετε από τις δικές σας ευθύνες για τη καταστροφή της οικονομίας. Μην ανοίγετε το καπάκι του υπονόμου. Γιατί ο πρώτος που θα πέσει μέσα θα είστε εσείς. Εγώ δε πρόκειται να ακολουθήσω», κατέληξε. Για να δείς όλο το φύλλο των Παραπολιτικών του Σαββάτου, κάνε κλικ εδώ

Ο Χρυσοχοΐδης «ξήλωσε» όλους τους επίορκους αστυνομικούς

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην ΕΛΑΣ μετά τα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για τη δράση κυκλώματος επίορκων αστυνομικών που φέρεται να είχαν σχέσεις, μεταξύ άλλων, με ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, λεσχών και οίκων ανοχής.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί διευθυντές, υποδιευθυντές, αστυνόμοι, υπαστυνόμοι που υπηρετούσαν σε σημαντικά πόστα στην Ασφάλεια και σε άλλες κομβικές υπηρεσίες μπήκαν ουσιαστικά στον «πάγο», αφού με εντολή του υπ. Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη μεταφέρθηκαν σε «ανενεργές» θέσεις, καθώς το μέλλον τους στην Αστυνομία διαγράφεται εξαιρετικά αμφίβολο.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι η διαδικασία αναδιάρθρωσης της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ στο άμεσο μέλλον η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας θα έχει στα χέρια της τον πλήρη φάκελο της δικογραφίας για τη συμμετοχή στελεχών της στο κύκλωμα, προκειμένου να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η προκαταρκτική διοικητική εξέταση σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων,

Όπως έχει κάνει γνωστό η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κανένας διεφθαρμένος αστυνομικός δεν έχει καμία θέση στο Σώμα.

Πηγή: parapolitika.gr  / iefimerida.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged