Σύλλογος «Έλλη Αλεξίου»: Καταδικάζουμε την επίθεση σε βάρος Μαθητή – Καταγγέλλουμε τα φαινόμενα Βίας και Ρατσισμού

Περιστέρι

Το Δ.Σ του Συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε μαθητής Δημοτικού από γονέα συμμαθητή του, το βράδυ της Παρασκευής 19/6/2020 στην περιοχή του Μπουρναζίου. Ο μικρός μαθητής με καταγωγή από την Αλβανία, μετά την επίθεση του γονέα οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Ο γονιός μετά από διαπληκτισμό ανάμεσα στα δυο παιδιά, επιτέθηκε στον μικρό μαθητή παρουσία συμμαθητών του, τον χτύπησε και τον έσυρε στο πεζοδρόμιο, τραυματίζοντας τον και φωνάζοντας ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς και απειλές. Του υποβλήθηκε μήνυση για σωματικές βλάβες με ρατσιστικό κίνητρο. Ήδη, ο μαθητής επισκέφθηκε τον ιατροδικαστή.

Το Περιστέρι έχει αγκαλιάσει τους μετανάστες και τις μετανάστριες εδώ και δεκαετίες. Τα παιδιά είναι στα σχολεία μας χρόνια.

Τέτοιου είδους συμπεριφορές στις λαϊκές γειτονιές δεν περνάνε. Οι εργαζόμενοι του Περιστερίου έχουν κοινά προβλήματα με τους πρόσφυγες και μετανάστες που απορρέουν από την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων διαχρονικά. Είναι η ίδια πολιτική που μας τσακίζει στους χώρους δουλειάς, κόβει μισθούς και δικαιώματα και οδηγεί τους ξένους εργάτες να εγκαταλείπουν την πατρίδα τους για ένα κομμάτι ψωμί και για να γλιτώσουν τη ζωή τους. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε Έλληνες και ξένοι εργάτες, αντίθετα μας ενώνει η καθημερινή πάλη για να ζήσουμε όπως μας αρμόζει στον 21ο αιώνα.

Εκπαιδευτικοί και γονείς υπερασπίζουμε τα κοινά μορφωτικά δικαιώματα όλων των παιδιών, επιδιώκουμε την κοινωνική ένταξή τους, ενισχύοντας την αλληλεγγύη και τη φιλία ανάμεσα στους λαούς και απομονώνοντας  μεμονωμένες φωνές μίσους και ρατσισμού.

Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο.

                                                                 ΤΟ Δ.Σ

Tagged