Γιατρός “μαϊμού”… σκότωσε 3 ασθενείς με τα “φάρμακά” του – Συνελήφθη μετά από έρευνα 13 μηνών

Κοινωνία
Μοιραστείτε το:

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες την Τρίτη, 16-06-2020, σε περιοχή της Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 47χρονος ημεδαπός, με ένταλμα σύλληψης για υποθέσεις ανθρωποκτονίας, απάτης, διακίνησης ναρκωτικών και αντιποίησης ιατρικού λειτουργήματος. Προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα (13) τουλάχιστον μηνών, στο πλαίσιο της οποίας προσδιορίστηκε πλήρως το εύρος της εγκληματικής δράσης του συλληφθέντα, ο οποίος χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία ταυτότητας, εμφανιζόταν ως γιατρός νευροογκολόγος – νευροχειρούργος – φυσιοπαθητικός.

Εμφανιζόταν ακόμα ως ερευνητής σπουδαίου ιατρικού κέντρου της Ελβετίας, διαθέτοντας εξειδίκευση στην παιδοχειρουργική – παιδοογκολογία, με σπουδές στην Αμερική και γνώση πρωτοποριακών μεθόδων θεραπείας. Για να ενισχύει περαιτέρω το «κοινωνικό – επαγγελματικό» του προφίλ και να γίνεται πιο πειστικός, παρουσιαζόταν ως γόνος εύπορων οικογενειών ή/και συγγενής γνωστών οικογενειών, διοικητικό στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και στέλεχος αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας, με γνωριμίες και διασυνδέσεις στον επιχειρηματικό και πνευματικό κόσμο και σε πολλές περιπτώσεις ως γιατρός ή/και πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ως προς τη μεθοδολογία που ακολουθούσε, αφού προσέγγιζε ανυποψίαστους πολίτες που αντιμετώπιζαν, είτε οι ίδιοι, είτε συγγενικά τους πρόσωπα, σοβαρά προβλήματα υγείας ή ανίατες ασθένειες, τους έπειθε να διακόψουν την ιατρική τους θεραπεία και να ακολουθήσουν «θεραπεία» που τους σύστηνε ο ίδιος, υποσχόμενος πλήρη ίαση. Η «θεραπεία» περιελάμβανε σκευάσματα, με ουσίες αγνώστου προέλευσης και χημικής σύστασης, χωρίς φαρμακευτικές ενδείξεις, τα οποία παρουσίαζε ως δήθεν εξελιγμένα ειδικά φάρμακα – αποστάγματα, τα οποία όπως προέκυψε στο πλαίσιο της έρευνας, περιείχαν, μεταξύ άλλων, δραστικές ουσίες κάνναβης. Σκευάσματα τέτοιου τύπου κατασχέθηκαν στην οικία του, όπου βρέθηκαν (65) μπουκάλια διαφορετικών ποσοτήτων.

Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, ο συλληφθείς εμφανιζόταν σε διάφορα διαγνωστικά κέντρα, ως γιατρός – συνοδός ασθενών, οι οποίοι υποβάλλονταν σε διάφορες εξετάσεις, ή αναλάμβανε το συντονισμό χειρουργικών επεμβάσεων. Με τη δράση του αυτή, έθετε σε προφανή κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των ασθενών που εξαπατούσε, με το πρόσχημα της ιατρικής ιδιότητας, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε μία περίπτωση εξαπάτησης ασθενούς απέσπασε τουλάχιστον (15.000) ευρώ.

Τα χρηματικά ποσά τα ελάμβανε είτε σε μετρητά, είτε σε μορφή επιταγών. Στη συνέχεια, φρόντιζε να προσδίδει νομιμοφάνεια στα ποσά που αποσπούσε, κυρίως μέσω της διοχέτευσης των επιταγών στην αγορά, χωρίς να εμφαίνεται ως οπισθογράφος. Ο αριθμός των ασθενών που εξαπάτησε εκτιμάται ότι είναι μεγάλος, ενώ από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας έχουν προσδιοριστεί (45) τουλάχιστον περιπτώσεις.

Μάλιστα, σε (3) από τις περιπτώσεις αυτές και συγκεκριμένα δύο ανηλίκων, ηλικίας 14 και 16, καθώς και ενός 76χρονου, επήλθε ο θάνατος των ασθενών. Για τις περιπτώσεις αυτές, ο συλληφθείς είχε καταφέρει να αποσπάσει πάνω από (58.000) ευρώ. Έχουν ταυτοποιηθεί ως συνεργοί του τρεις ακόμα ημεδαποί, ενώ ερευνάται η συμμετοχή και άλλων προσώπων. Σημειώνεται ότι στην οικία του κατασχέθηκαν ακόμα (2) όπλα – αεροβόλα, (2) μαχαίρια, θρησκευτική εικόνα – πιθανή αρχαιότητα, αυτοκόλλητες ετικέτες επαγγελματικής ιατρικής ταυτότητας, χειρόγραφες σημειώσεις με προγράμματα διατροφής, βότανα κ.λπ., CD με εξετάσεις διαφόρων ασθενών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

————————-

Σοκάρει η μαρτυρία γονιού που έχασε το παιδί του -Τους έπειθε με ψέματα, έκοβε τις θεραπείες και έδινε δικές του

Το σπίτι του γιατρού «μαϊμού» που φέρεται να ευθύνεται για τον θάνατο τριών ανθρώπων

Οργισμένοι είναι οι συγγενείς των θυμάτων του γιατρού «μαϊμού» ο οποίος πλούτιζε εξαπατώντας ανθρώπους που πίστευαν ότι μπορεί να τους θεραπεύσει από ασθένειες.

Ο «γιατρός», που κυκλοφορούσε με το όνομα «Νίκος Κοντός», φέρεται να ευθύνεται για τον θάνατο τριών ανθρώπων: ενός 76χρονου και δύο παιδιών 14 και 16 ετών, από τις Σέρρες και την Κω αντίστοιχα. Συνολικά φέρεται να εξαπάτησε τουλάχιστον 45 άτομα.

Πατέρας θύματος «γιατρού»: Ελεγε ότι εργαζόταν στην κλινική που είχαν τον Σουμάχερ

Ο πατέρας ενός των εκ των δύο παιδιών περιέγραψε στο δελτίο ειδήσεων του Open TV πώς γνώρισαν τον 47χρονο, αλλά και όσα ψέματα τους είπε, κάνοντάς τους να πιστέψουν ότι μπορούσε να τους θεραπεύσει. «Μας τον είχαν συστήσει μέσω εκκλησίας. Από εκεί έγινε η γνωριμία. Η αλήθεια είναι ότι τον πιστέψαμε. Πρώτον, συστήθηκε με τεράστιες σπουδές από την Αμερική, τη Νέα Υόρκη. Έχει και προφίλ στο Linkedin», ανέφερε αρχικά.

«Μας είπε ότι ήταν στην κλινική που νοσηλεύθηκε ο Σουμάχερ μετά το ατύχημά του. Ακόμη ήταν με μεγάλες προσωπικότητες της χώρας που πήγαιναν εκεί για καλλωπισμό και για διάφορες θεραπείες. Δεν έψαχνα εναλλακτική θεραπεία. Είχαμε τους γιατρούς μας. Μας παρουσιάστηκε σαν γιατρός. Μας είπε ότι είναι γιατρός στο Παίδων και ότι έχει την ειδικότητα του παιδονευροχειρούργου, του παιδοογκολόγου, ο οποίος έχει ασχοληθεί με το θέμα. Μας είπε ακόμη ότι η θεραπεία είναι ένα βήμα πριν πάρει έγκριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φαρμάκων», είπε ακόμη.

Στη συνέχεια, ο πατέρας του ενός θύματος υποστήριξε ότι ο ψευτογιατρός είπε πως έπρεπε να αλλάξει τη θεραπεία.

«Άλλαξε τη θεραπεία. Εκεί που το παιδί έπαιρνε μία θεραπεία, μας είπε ότι είναι άχρηστη και θα παίρνει τη δική μου, με διάφορα σκευάσματα και σας υπόσχομαι πλήρη ίαση», πρόσθεσε ο πατέρας του θύματος. «Δεν ξέραμε τι χορηγούσε στο παιδί. Τα παρασκευάσματα ήταν στην Ελβετία. Από εκεί έρχονταν. Οι συναντήσεις μας γίνονταν σε μεγάλα διαγνωστικά κέντρα των Αθηνών. Μας έκλεινε ραντεβού για να κάνουμε μαγνητική. Τον ζητούσαν άλλοι γιατροί και όταν συζητούσαν με συναδέλφους τους έλεγαν ότι δεν υπάρχει άλλος σαν αυτόν», συνέχισε.

Ο «γιατρός» ψάρευε θύματα από μοναστήρια- Εξαπάτησε και γιατρούς

Οπως προκύπτει, ο εν λόγω κατηγορούμενος «ψάρευε» τα θύματά του από εκκλησίες και μοναστήρια. Εμφανιζόταν ως άνθρωπος της εκκλησίας και υποσχόταν θεραπεία με διάφορες «μεθόδους». Οπως φαίνεται, ήταν τόσο πειστικός που έπεισε ακόμη και γιατρούς πως είναι συνάδελφός τους. Ωστόσο, από ένα λάθος του αποκαλύφθηκε η απάτη.

Το λάθος του γιατρού «μαϊμού» που τον πρόδωσε

Η όλη απάτη αποκαλύφθηκε όταν ένας γιατρός πήγε μαζί του για ένα χειρουργείο που είχε αναλάβει. Ο γιατρός που ήταν μαζί του στο χειρουργείο πρόσεξε πως δεν ήξερε πως να αποστειρώσει τα χέρια του και αυτό φαίνεται ότι του κίνησε υποψίες. Ο «γιατρός», που είχε δημιουργήσει μια καλοστημένη απάτη, έμενε σε ένα σπίτι «φρούριο» έχοντας βγάλει πολλά χρήματα εξαπατώντας τα θύματά του.

Είχε μάλιστα για συνεργό τη σύζυγό του, η οποία παρουσιαζόταν ως γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας.

Ωστόσο, όταν αποκαλύφθηκαν όλα, συνελήφθη και αφού πήρε προθεσμία, θα απολογηθεί στον ανακριτή τη Δευτέρα.

Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και απάτη, ενώ φέρεται να κατηγορείται και για άλλες απάτες, μεταξύ των οποίων και εις βάρος ενός επιχειρηματία, από τον οποίο απέσπασε το ποσό των 55 εκατ. ευρώ σε διάστημα πέντε ετών!

————–

Η απίστευτη πλεκτάνη του γιατρού «μαϊμού»: Εντόπιζε ασθενείς στα μοναστήρια -Οι υποσχέσεις και η μέθοδος Σουμάχερ

Ως «Νίκος Κοντός» συστηνόταν σε ανυποψίαστους πολίτες ο γιατρός μαϊμού που πλούτιζε εκμεταλλευόμενος τον ανθρώπινο πόνο, ενώ μάλιστα φέρεται να ευθύνεται για τον θάνατο τριών ανθρώπων, ηλικίας 14, 16 και 76 ετών.

Ένα… χειρουργείο, μια επιταγή θύματος (με την οποία πλήρωσε υποχρεώσεις για τα παιδιά του) και οι γονείς δύο ανήλικων που έσβησαν ενώ βρίσκονταν υπό την «ιατρική» του παρακολούθηση φαίνεται να ήταν τα στοιχεία που ανέδειξαν τον 47χρονο απατεώνα που συνελήφθη από τις αστυνομικές Αρχές.

Πώς εντόπιζε τα υποψήφια θύματά του ο 47χρονος «γιατρός»

Ο 47χρονος γιατρός μαϊμού που παρουσιάζονταν βαθιά θρησκευόμενος, όλο το διάστημα της δράσης του έδινε ψεύτικες ελπίδες σε ασθενείς με ανίατες ασθένειες και στους συγγενείς τους. Ο απατεώνας έβρισκε τα υποψήφια θύματά του στο Άγιο Όρος και σε άλλα μοναστήρια της χώρας οπού γονείς και συγγενείς κατέφευγαν προκειμένου να κάνουν τάματα για την υγεία των δικών τους.

Με το λέγειν, αφού πρώτα είχε παρουσιαστεί ως γιατρός, τους έπειθε να διακόψουν τη θεραπεία που ακολουθούσαν και να αρχίσουν θεραπεία με τα δικά του σκευάσματα, υποσχόμενος μάλιστα πλήρη ίαση! Τα «πρωτοποριακά» σκευάσματα που χρησιμοποιούσε είχαν δραστικές ουσίες κάνναβης, ενώ έκανε ακόμα και ενέσεις αρτεμισινίνης για την ελονοσία.

Μπορεί να μην υπήρχε τρόπος να αποτραπεί το μοιραίο, ωστόσο ο 47χρονος με ενέργειές του το έκανε πιο επώδυνο τόσο για τους ασθενείς, όσο και για τους δικούς του ανθρώπους. Οπως προαναφέρθηκε ένα αγόρι 14 ετών από τις Σέρρες, ένα κορίτσι 16 ετών από την Κω και ένας 76χρονος Αθηναίος είναι μεταξύ των ασθενών που παρακολουθούσε ο 47χρονος, οι οποίοι πλέον δεν βρίσκονται εν ζωή. Μέσω της εξαπάτησης ο γιατρός μαϊμού είχε αποκομίσει συνολικά 58.000 ευρώ.

Μάλιστα ο 47χρονος είχε πολλαπλές ειδικότητες αφού παρουσιαζόταν ως νευροογκολόγος, νευροχειρουργός, φυσιοπαθητικός, παιδοχειρουργός, παιδοογκολόγος, στέλεχος του Ερυθρού Σταυρού, ερευνητής ιατρικού κέντρου της Ελβετίας, ακόμη και πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας. Δίπλα του, η σύζυγός του η οποία προσέγγισε πελάτες ως γόνος… εφοπλιστικής οικογένειας.

Τουλάχιστον 45 υποθέσεις εξαπάτησης από τον γιατρό μαϊμού

Την ίδια ώρα, συγκατηγορούμενοι τους 47χρονου για πλημμελήματα είναι και δύο γιατροί-ογκολόγοι από Βόλο και Λαμία αντίστοιχα. Αμφότεροι φέρεται να παραχωρούσαν τα ιατρεία τους στον 47χρονο για εξετάσεις, ωστόσο όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι εξαπατήθηκαν. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές και άλλοι γιατροί πιθανότατα να έχουν πέσει στην παγίδα του 47χρονου απατεώνα που έπαιζε με τις ζωές και την αγωνία ανθρώπων.

Οι ίδια πληροφορίες αναφέρουν ότι ο «Νίκος Κοντός» εμπλέκεται σε τουλάχιστον 45 υποθέσεις εξαπάτησης, με τον αριθμό αυτό όπως εκτιμούν οι έμπειροι αξιωματική της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με την υπόθεση να είναι μεγαλύτερος. Το προσεχές διάστημα μάλιστα αναμένεται να έρθουν στη δημοσιότητα φωτογραφίες και λοιπά στοιχεία προκειμένου να αναγνωριστεί από ανυποψίαστους πολίτες που έπεσαν στην θύματα της ελπίδας τους.

Ο γιατρός μαϊμού αρνήθηκε το… σουβλάκι

Χαρακτηριστικό το πόσο… σοβαρά είχε πάρει τον ρόλο του, είναι η άρνησή του στους γονείς του 14χρονου που έφυγε από τη ζωή, όταν το νεαρό παιδί εξέφρασε την επιθυμία να φάει ένα σουβλάκι. Ο 14χρονος είχε διαγνωστεί με ανίατη ασθένεια στον εγκέφαλο και οι γονείς του πείστηκαν από τον απατεώνα να ακολουθήσει την «πρωτοποριακή θεραπεία» του. Ο «γιατρός» λοιπόν, αφού είδε το πρόγραμμα διατροφής, μετέφερε στους γονείς ότι ο 14χρονος δεν είναι σε θέση να καταναλώσει σουβλάκι, όπως και έγινε αφού οι γονείς τον άκουσαν.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο γιατρός είχε καταφέρει να διεισδύσει στην ιατρική κοινότητα, αφού έκλεινε ραντεβού σε διαγνωστικά κέντρα με πολλούς ιατρούς να μιλούν με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτόν. Προσέγγισε κυρίως άτομα που βρισκόντουσαν στο τελευταίο στάδιο ανίατης ασθένειας, ενώ δεν δίσταζε να αμφισβητεί και τα αποτελέσματα εξετάσεων που τους παρουσίαζαν.

Η «θεραπεία» περιελάμβανε σκευάσματα, με ουσίες αγνώστου προέλευσης και χημικής σύστασης, χωρίς φαρμακευτικές ενδείξεις, τα οποία παρουσίαζε ως δήθεν εξελιγμένα ειδικά φάρμακα-αποστάγματα, τα οποία όπως προέκυψε στο πλαίσιο της έρευνας, περιείχαν, μεταξύ άλλων, δραστικές ουσίες κάνναβης. Σκευάσματα τέτοιου τύπου κατασχέθηκαν στην οικία του, όπου βρέθηκαν 65 μπουκάλια διαφορετικών ποσοτήτων.

Τον πρόδωσε η άγνοιά του -Δεν γνώριζε από αποστείρωση χεριών

Ο κομπογιαννίτης γιατρός πλησίαζε γιατρούς διαγνωστικών κέντρων, ζητούσε συνεργασία για την θεραπεία ασθενών, ενώ τους έλεγε ότι θα μπορούσαν να μοιραστούν και χρήματα. Ενας από τους γιατρούς που έπεσαν στην παγίδα του, καθώς και οι γονείς των δύο ανήλικων παιδιών που πέθαναν φαίνεται να αποτέλεσαν την αφορμή για τον εντοπισμό και την σύλληψή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 47χρονος απατεώνας είχε ζητήσει από τον συγκεκριμένο γιατρό να μπει μαζί του στο χειρουργείο. Ωστόσο το ότι ο γιατρός-διάνοια που υποσχόταν θεραπεία ασθενών από ανίατες ασθένειες δεν γνώριζε τη μέθοδο για τη σωστή αποστείρωση των χεριών πριν από ένα χειρουργείο του έκανε μεγάλη εντύπωση. Εκτός αυτού όμως και το ξύσιμο του μετώπου του με τα αποστειρωμένα γάντια έκαναν τον επαγγελματία χειρούργο να πετάξει έξω από το χειρουργείο τον 47χρονο «παν-επιστήμονα» με… σπουδές στην Αμερική.

Η επιταγή που οδήγησε στον εντοπισμό του γιατρού μαϊμού

Ο γιατρός-μαϊμού κατά την δράση του ζητούσε από τους ανυποψίαστους πολίτες, που είχαν πειστεί για την ιδιότητα του, μεγάλα χρηματικά ποσά τα οποία συνολικά αγγίζουν τα 58.000 ευρώ! Σε μια περίπτωση μάλιστα κατάφερε να αποσπάσει από ασθενή το ποσό των 15.000 ευρώ για την «εξειδικευμένη» θεραπεία του.

Σημειώνεται ότι η πληρωμή του γίνονταν είτε με μετρητά, είτε με τη μορφή επιταγών. Ακολούθως, φρόντιζε να προσδίδει νομιμοφάνεια στα ποσά που αποσπούσε, κυρίως μέσω της διοχέτευσης των επιταγών στην αγορά, χωρίς να φαίνεται ως οπισθογράφος. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, με τις επιταγές πλήρωνε τα σχολεία των παιδιών του και άλλα έξοδα του σπιτιού.

Μια επιταγή στο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο που φοιτούν τα δύο παιδιά του, φαίνεται να αποτέλεσε μία μικρή αφορμή της έρευνας και του εντοπισμού του. Κατάφεραν να τον βρουν από την ροή του χρήματος της συγκεκριμένης επιταγής. Είχε γίνει η σύνδεση των στοιχείων από το ιδιωτικό σχολείο και να φτάσουν στο σπίτι του στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου. Ο 47χρονος είχε σε βάρος του καταδικαστικές αποφάσεις και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Σε κάθε υποψήφιο θύμα έδινε διαφορετικούς τηλεφωνικούς αριθμούς και e-mail. Τα θύματα πείθονταν σε μεγαλύτερο βαθμό, όταν ο 47χρονος έστηνε εικονικές κλήσεις στο κινητό δήθεν για να δώσει τις συμβουλές του σε εξειδικευμένα αντικαρκινικά νοσοκομεία.

Την ίδια ώρα, το 2007 φέρεται να έχει ξεγελάσει γνωστό επιχειρηματία για να του πουλήσει αρχεία πρώην στελέχους της ΕΥΠ που ήθελε η… CIA και μετά δορυφορικά συστήματα από ΗΠΑ. Η υπεξαίρεση 53.000.000 ευρώ, η οποία ακόμη δεν έχει διαπιστωθεί αν τελέστηκε ή όχι, εκδικαζόταν χθες αλλά αναβλήθηκε λόγω covid-19. Σύμφωνα με πληροφορίες, έναν χρόνο αργότερα άγνωστοι είχαν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό μικρής ισχύος, στο σπίτι που διέμενε στην Γλυφάδα.

Ο γιατρός μαϊμού διέμενε σε σπίτι-φρούριο στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου, με πισίνα και γήπεδο τένις. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ΕΛΑΣ ήταν ιδιαίτερα συναινετικός, αλλά δεν ήθελε να πει οτιδήποτε στους αστυνομικούς για την υπόθεση κάτι που θα έκανε στον ανακριτή, όπως τους είπε. Λίγο αργότερα συνελήφθη και η σύζυγός του. Ο ίδιος εμφανιζόταν στους περίοικους ως πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας. Στην έρευνα που έγινε στην οικία του μεταξύ άλλων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

  • δύο αεροβόλα όπλα και δύο μαχαίρια
  • μια θρησκευτική εικόνα-πιθανή αρχαιότητα
  • αυτοκόλλητες ετικέτες επαγγελματικής ιατρικής ταυτότητας
  • χειρόγραφες σημειώσεις με προγράμματα διατροφής βότανα κ.λπ.
  • CD με εξετάσεις διαφόρων ασθενών

Ο γιατρός μαϊμού επιστράτευσε μέχρι και τον Σουμάχερ

Πατέρας ενός εκ των θυμάτων του μαϊμού γιατρού μίλησε στην τηλεόραση του Open και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού. «Μας τον είχαν συστήσει μέσω εκκλησίας. Από εκεί έγινε η γνωριμία. Η αλήθεια είναι ότι τον πιστέψαμε. Πρώτον συστήθηκε με τεράστιες σπουδές από την Αμερική, τη Νέα Υόρκη. Έχει και προφίλ στο Linkedin» ανέφερε αρχικά. «Μας είπε ότι ήταν στην κλινική που νοσηλεύθηκε ο Σουμάχερ μετά το ατύχημά του. Ακόμη ήταν με μεγάλες προσωπικότητες της χώρας που πήγαιναν εκεί για καλλωπισμό και για διάφορες θεραπείες. Δεν έψαχνα εναλλακτική θεραπεία. Είχαμε τους γιατρούς μας. Μας παρουσιάστηκε σαν γιατρός. Μας είπε ότι είναι γιατρός στο Παίδων και ότι έχει την ειδικότητα του παιδονευροχειρούργου, του παιδοογκολόγου, ο οποίος έχει ασχοληθεί με το θέμα. Μας είπε ακόμη ότι η θεραπεία είναι ένα βήμα πριν πάρει έγκριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φαρμάκων» συμπλήρωσε.

«Άλλαξε τη θεραπεία. Εκεί που το παιδί έπαιρνε την άλφα θεραπεία μας είπε ότι είναι άχρηστη και θα παίρνει τη δική μου, με διάφορα σκευάσματα και σας υπόσχομαι πλήρη ίαση» πρόσθεσε ο πατέρας του θύματος. «Δεν ξέραμε τι χορηγούσε στο παιδί. Τα παρασκευάσματα ήταν στην Ελβετία. Από εκεί έρχονταν. Οι συναντήσεις μας γίνονταν σε μεγάλα διαγνωστικά κέντρα των Αθηνών. Μας έκλεινε ραντεβού για να κάνουμε μαγνητική. Τον ζητούσαν άλλοι γιατροί και όταν συζητούσαν με συναδέλφους τους έλεγαν δεν υπάρχει άλλος σαν αυτόν».

Βαριές διώξεις σε βάρος του 47χρονου γιατρού μαϊμού

Σημειώνεται ότι χθες τόσο ο 47χρονος , όσο και η σύζυγός του οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, με την δικογραφία που είχε σχηματισθεί σε βάρος τους. Ο εισαγγελέας του άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών αλλά και για το αδίκημα της αντιποίησης ιατρικού επαγγέλματος και τον παρέπεμψε στον ανακριτή, όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία ως τις 22/06 για να απολογηθεί.

Σε βάρος του 47χρονου κομπογιαννίτη είχαν γίνει καταγγελίες από τους γονείς των δύο παιδιών που πέθαναν, ωστόσο η Ελληνική Αστυνομία δεν μπορούσε να φτάσει στα ίχνη του, αφού δεν είχαν το πραγματικό του όνομα και άρχισε να μπαίνει στο στόχαστρο τον Νοέμβριο του 2019.

Καταληκτικά να αναφερθεί ότι σε εξέλιξη είναι έρευνα για τυχόν ποινική ευθύνη δύο ακόμη ατόμων, ιατρών στο επάγγελμα, για τους οποίους εξετάζεται εάν είχαν συμμετοχή στα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται ο 47χρονος, ή εάν ήταν και αυτοί θύματα εξαπάτησης και είχαν πιστέψει την ιστορία του.

Πηγή: ΑΜΠΕ / iefimerida.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged