ΕΠΟ: Εγκρίθηκε η αλλαγή καταστατικού, εκλογές μέχρι τον Οκτώβριο, παρά τις αντιρρήσεις ΟΥΕΦΑ

Αθλητισμός
Μοιραστείτε το:

Με 55 θετικές ψήφους, οκτώ αρνητικές και τρία «λευκά», η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ ενέκρινε τις απαιτούμενες αλλαγές στο Καταστατικό της ομοσπονδίας, έτσι ώστε οι εκλογές της να γίνουν το αργότερο μέχρι τον προσεχή Οκτώβριο.

Νωρίτερα, ο Ολυμπιακός και πέντε Ενώσεις, είχαν καταθέσει ένσταση και ζήτησαν να μην τροποποιηθεί το Καταστατικό, διότι κατά την άποψή τους, η θητεία της διοίκησης Γραμμένου εκπνέει τον Αύγουστο του 2021 και όχι το προσεχές φθινόπωρο.

Στην ψηφοφορία που έγινε και στην οποία απαιτείτο η θετική ψήφος από τα 3/4 του σώματος, προκειμένου να εγκριθούν οι αλλαγές στο Καταστατικό, ο Ολυμπιακός είχε στο πλευρό του τις πέντε ΕΠΣ (Πειραιά, Ηλείας, Λασιθίου, Χανίων, Ρεθύμνου), καθώς και δύο ΠΑΕ (Άρης και Λάρισα). Ετσι, το «όχι» στις αλλαγές έλαβε μόλις οκτώ ψήφους. Επίσης, υπήρξαν 3 λευκά, από τη ΠΑΕ Ατρόμητος και τις ΕΠΣ Κέρκυρας και Κεφαλονιάς.

Παράλληλα, «ναι» στην έγκριση των τροποποιήσεων του Καταστατικού ψήφισαν 55 Ενώσεις και ΠΑΕ.

Πέρασε το πραξικόπημα στην ΕΠΟ, αντιδρούν ομάδες και ΕΠΣ – Η παραδοχή… παρανομίας από τον Γραμμένο και το «άκυρο» από τον Φούσεκ

Η «Εξυγίανση» της ΕΠΟ επιβεβαίωσε τη μετωπική με τη νομιμότητα και την Κυβέρνηση, τροποποίησε το καταστατικό και θέλει να κάνει εκλογές τον Ιούλιο!

Το ελληνικό ποδόσφαιρο σε ομηρία. Σε ομηρία από ένα σύστημα που δεν σέβεται νόμους, κανόνες, κυβερνήσεις. Και το απόδειξε για ακόμη μία φορά. Η ΕΠΟ τροποποίησε το καταστατικό της, μείωσε τη θητεία σε 3 χρόνια και αποφάσισε οι εκλογές της να διεξαχθούν τον Ιούλιο (30). Καταπατώντας τον αθλητικό νόμο. Και δείχνοντας ότι δεν έχει καμία διάθεση να ακολουθήσει τις επιταγές ούτε καν των FIFA και UEFA.

Στην ψηφοφορία της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ, λοιπόν, πέρασε η τροποποίηση του καταστατικού για να δρομολογηθούν εκλογές της ΕΠΟ το αργότερο μέχρι 17 Οκτωβρίου. Ωστόσο, η ΕΠΟ προκρίνει τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών της τον Ιούλιο και αυτό θα προσπαθήσει να κάνει. Κόντρα στον αθλητικό Νόμο. Κόντρα στην Κυβέρνηση. Κόντρα σε όλους. Για λόγους προφανείς και άκρως ιδιοτελείς.

Η τροποποίηση πέρασε με ψήφους 55-8. Στην ψηφοφορία που έγινε αρνητικές ψήφους έδωσαν οι Ολυμπιακός, Άρης, ΑΕΛ και οι ΕΠΣ Ηλείας, Πειραιά, Ρεθύμνου, Χανίων και Λασιθίου. Τρία λευκά ήταν από Ατρόμητο, Κέρκυρα και Κεφαλονιά / Ιθάκη ενώ υπήρξαν και τρεις απουσίες. Στο σύνολο ήταν 69 ψήφοι.

Πλέον, είναι σαφές ότι τα πράγματα θα πάρουν διαφορετική τροπή. Διότι μπορεί το σύστημα της «Εξυγίανσης» να πέρασε αυτό που ήθελε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ισχύσει ο νόμος. Το αντίθετο. Καθώς είναι σαφές ότι εκλογές δεν μπορούν να γίνουν χωρίς νομοθετική «ομπρέλα». Η οποία αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται. Αρα, εκλογές πρακτικά δεν μπορούν να γίνουν. Ή ακόμη κι αν γίνουν, δεν θα έχουν καμία νομοθετική κάλυψη.

Χαρακτηριστικός ήταν ο διάλογος που είχε ο Αλέξης Κούγιας με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο. Επειδή η ΕΠΟ άφηνε να εννοηθεί ότι οι αλλαγές στο καταστατικό είναι επιταγή της FIFA και της UEFA. Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ ζήτησε να κοινοποιήσουν στη ΓΣ από πού προκύπτει αυτή η

«επιταγή» των υπερκείμενων ομοσπονδιών να γίνουν νωρίτερα εκλογές. Αναγκάζοντας τον Γραμμένο να παραδεχθεί δημόσια ότι «δεν είναι επιταγή αλλά προτροπή». Μαρτυρώντας επί της ουσίας ότι η ΕΠΟ επιχείρησε να βάλει μπροστά τη FIFA και την UEFA, για να δικαιολογήσουν την παρανομία τους. Εντούτοις, είναι σαφές ότι οι υπερκείμενες ομοσπονδίες δεν ζητούσαν στην επιστολή εκλογές τον Ιούλιο.

Ακόμη καλύτερα, ωστόσο, τα είπε ο υπερσύμβουλος της ΕΠΟ, Πετρ Φούσεκ. Ο οποίος κάλεσε την ΕΠΟ να θυμηθεί ότι δεν μπορεί να πηγαίνει κόντρα στον αθλητικό νόμου, κόντρα στους νόμους του κράτους. «Κάναμε τις παρατηρήσεις μας, επισημάναμε τα πλεονεκτήματα των εκλογών τον Ιούλιο, αλλά πρέπει να έχετε πάντα υπόψη σας ότι υπάρχει στην Ελλάδα ένας αθλητικός νόμος κι όλα θα πρέπει να είναι εναρμονισμένα», ανέφερε χαρακτηριστικά, επιβεβαιώνοντας ότι η ΕΠΟ επέλεξε να παρανομήσει.

Πηγή: iefimerida.gr / to10.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged