Είναι τρωτός ή πανίσχυρος ο Κυριάκος…;

Άρθρα
Μοιραστείτε το:

Χωρίς παραμορφωτικούς φακούς

Διαβάζω, και όχι μόνον εδώ, για το πόσο τρωτός είναι ο Κυριάκος. Το κατανοώ, αποτελεί συνήθη γνωστική αστοχία η σύγχυση προσωπικών αντιλήψεων με την κοινωνική πραγματικότητα.

Τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, το τονίζω, αυτή τη στιγμή, ο Κυριάκος είναι πολιτικά πανίσχυρος, θα έλεγα στο απόγειο της όποιας πολιτικής δύναμης θα έχει ποτέ.

Στην Αντιπολίτευση, ο συρφετός του οποίου ηγείται ο Τσίπρας έχει επιστρέψει στην ψυχολογία του περιθωριακού γκρουπούσκουλου με την οποία έζησε όλη του τη ζωή.

Αυτό αποτελεί βαρίδι ασήκωτο που έχει αδρανοποιήσει τον Τσίπρα. Ήδη, οδεύουμε στον έναν χρόνο εσωστρεφούς απραξίας τους. Όμως, πολιτικώς λανθασμένα, τους υπολογίζει, καθώς δεν διαθέτει την ισχύ ενός Ανδρέα να τους εξαποστείλει και να ανοίξει μαγαζί μόνος του, ενώ ο κόσμος τους, εαμοπασοκοπλέμπα, αυτόν θα ακολουθούσε.

Είναι γιατί ξεκίνησε μαζί τους ως ίσος, όχι όπως ο Ανδρέας ως πολιτικός πρίγκιπας, που επέβαλε την Προεδρία ξεχωριστό όργανο, κομματικό θεσμό δηλαδή ρητά υπεράνω κομματικών πληβείων, οργάνων και νταουλιών.

Εσωκομματικά, Καραμανλής και Σαμαράς είναι αποδυναμωμένοι. Ο Άδωνις ευνουχισμένο τραγί, σε μια θέση όπου ο Κυριάκος τον έβαλε για να εισπράξει το πολιτικό κόστος από την οικονομική δυσπραγία.

Οι λοιποί, κατά το πλείστον μεμψίμοιρα λεσίμια της σιωπηρής γκρίνιας και της μηδενικής δυναμικής αντίδρασης. Καταστρέφει όλα τα ελληνικά βουνά με τον Νόμο για το Περιβάλλον και δολοφονεί οικονομικά την εθνικά κρίσιμη Δυτική Μακεδονία με την his master’s voice “απολιγνιτοποίηση”, με μοναδική επιδίωξη να βάζουν οι Γερμανοί έλικες, αντέδρασε κανένας;

Αφήνω την μούγκα για την δημιουργία ισλαμικών πόλεων στην Ελληνική Επικράτεια, την αθώωση των μπολσεβίκων για την προδοσία της Μακεδονίας και τη θλιβερή στο ύπατο αξίωμα.

Όμως, σήμερα, ο Κυριάκος έχει δημιουργήσει στο εκλογικό σώμα πολιτικό κεφάλαιο.

Πρώτον, από την (υφολική) απόκρουση των Τούρκων στον Έβρο. Ασχέτως του ότι υπήρξε αποτέλεσμα της εντολής των Γερμανών για να αποκρούσουν τον εκβιασμό του Ερντογάν, ο οποίος, έχοντας ξεφύγει, τους ζητούσε τότε 15 δις Ευρώ, νταβατζηλίκι για να μην πλημμυρίσει την Ευρώπη λάθρο. Αυτά, ο μέσος ψηφοφόρος ούτε τα γνωρίζει ούτε τα υπολογίζει, βλέπει το αποτέλεσμα.

Δεύτερον, ίσως, δυστυχώς, και σημαντικότερον, καθώς οι Έλληνες, πλέον, κόπτονται κυρίως για το σαρκίο τους και όχι για τον εθνικό κορμό, δεν υπήρξαν ενταύθα εκατόμβες νεκρών από τον κορωνοϊό. Όπως όλοι είδαν να συμβαίνει παγκοσμίως.

Ελάτε στη θέση του μέσου εκλογέα. Τί θέλει;

Ασφάλεια, Τάξη, Υγεία, Λεφτά. Για τούτα, Ηγεσία που σε έναν ικανοποιητικό βαθμό να τα εξασφαλίζει.

Ο Κυριάκος έχει στην συνείδηση ευρέων στρωμάτων, κι αυτό, βλέπω, παραβλέπεται από όσους του παίρνουν μέτρα για πολιτικό φέρετρο, καθιερωθεί ως αυτός που ανταποκρίθηκε στα πρώτα τρία, και με τα επιδόματα σε κάτι λίγο από το τέταρτο.

Κι αν ως δηλωμένος κεντροαριστερός παγκοσμιοποιητής είναι ελάχιστα ελκυστικός στην εθνικόφρονα Δεξιά, όπου προσωπικά ανήκω και η οποία είναι μετά το 1974 πολιτικά ακέφαλη, σήμερα, τονίζω πάλι, έχει διείσδυση σε όλον τον χώρο αριστερά της ΝΔ μέχρι τους πασοκογενείς του ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε με τους ψήφους της Δεξιάς κυβερνά το Σημιτικό ΠΑΣΟΚ, οι Μητσοτάκηδες αφέθηκαν να επαναλάβουν την απάτη του 1990. Αλλά και σε, λίγους μεν αστικής καταγωγής δε, καθαρούς Συριζαίους.

Η δε Φώφη, ως θηλυκός Ζίγδης, απλά αναμένει με την παρέα της το μοιραίον της εκλογικής εξαφανίσεως.

Με μια κουβέντα, έχει σχηματοποιηθεί μια ευνοϊκή γι’ αυτόν ποιοτική παράμετρος που παραγνωρίζεται : στην συνείδηση πολλών καθιερώθηκε ως ο καλός καπετάνιος στη φουρτούνα. Το κατά πόσον τω όντι υπήρξε, είναι άλλη και μεγάλη συζήτηση.

Όμως οι άνθρωποι, υπακούοντας στο πανίσχυρο ένστικτο της αυτοσυντήρησης, όταν εμπιστευθούν κάποιον για τη ζωή τους, δημιουργούν ισχυρό ψυχολογικό δεσμό. Πάρτε παράδειγμα την διαχρονική σας εμπιστοσύνη στους γιατρούς σας.

Δυο είναι τα ξίφη στο μαλακό υπογάστριο του Κυριάκου : η Δεξιά και η Οικονομία – το παραπάνω τέταρτο, τα Λεφτά.

Αγνοείστε τις δημοσκοπήσεις και τις διαφορές είκοσι μονάδων. Τα ποσοστά στην κοινωνία είναι, περίπου, όπως στις τελευταίες εκλογές. Δεν αλλάζει δραματικά, σε τόσο μικρό διάστημα, το εκλογικό σώμα. Απλά, οι Συριζαίοι δεν απαντούν.

Από ΠΑΣΟΚ, είχε ήδη ενσωματώσει ο Σαμαράς τους Βενιζελικούς. Ο Κυριάκος γνωρίζει ότι εξελέγη κυρίως επειδή συσπείρωσε τους απηυδισμένους με τους μπολσεβίκους εθνικόφρονες και απορρόφησε τους δυσαρεστημένους ΝΔκράτες οι οποίοι αποτελούσαν το 99% των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής, προσωπικά πιστεύω ότι κάθε μέρα στέλνει λουλούδια στον Μιχαλολιάκο για τις επιλογές του.

Βλέπω λοιπόν όταν γράφεται κάτι για τον Βελόπουλο, έστω ουδέτερο, ενσκήπτουν οι ευάριθμοι εγχώριοι Κουλόφρονες με μαζικά σχόλια να τον αποδομήσουν. Σκεφτείτε, φοβούνται το 4%.

Αλλά υπάρχει και καλύτερο. Πριν λίγες βδομάδες έπεσα πάνω σε ένα άρθρο, στα ΝΕΑ, εκεί έμαθα ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης ιδρύει κόμμα. Το άρθρο μύριζε φόβο. Για κάποιον που εμφανώς δεν διαθέτει πόρους, ένα γραφείο στην Ομόνοια και δυο τηλέφωνα. Σκεφθείτε και να διέθετε.

Φοβούνται, γιατί, ανεξαρτήτως του τι θα συμβεί στην κάλπη, γνωρίζουν ότι με την πολιτεία του ο Κυριάκος έχει απογοητεύσει τους δεξιούς που εκλογικά τον εμπιστεύτηκαν. Που εννοείται πολιτικά δεν εκπροσωπεί.

Το δε lockdown έχει προκαλέσει αν όχι ανήκεστο, βαρύτατη βλάβη σε μιαν ούτως ή άλλως αναιμική και παρασιτική Οικονομία, που σε μοιραίες μονοκαλλιέργειες εδράζεται σε Εστίαση και Τουρισμό. Παραγωγή, Ορατότης Μηδέν.

Με συνέπεια έναν πολύ πιθανό κίνδυνο που θα ακυρώσει το κεφάλαιο του Κυριάκου. Παρακαλάμε όλη την Οικουμένη να έρθει για Τουρισμό. Όμως αποδείχθηκε ότι οι μετακινήσεις είναι αυτές που διασπείρουν τον ιό. Εμείς, ικετεύουμε να έρθει όλη η μάζα του Πλανήτη με πολύ πιθανό, αν συμβεί, να έχουμε μαζική έξαρση κρουσμάτων. Ήδη, με το άνοιγμα και τις ελεύσεις παλιννοστούντων εμφανίζονται αυξημένα κρούσματα, ευτυχώς όχι θύματα.

Η Οικονομία λοιπόν, μαζί με κάποιες, επιθυμητές ή ανεπιθύμητες καραμπόλες που προβλέπουν τα πυρετικώς εκπονούμενα σενάρια του Μαξίμου, τα οποία πασχίζουν να συνδυάσουν ζέουσα οικονομική πραγματικότητα με απλή αναλογική και ελληνοτουρκικά, θα είναι ο καταλύτης των πολιτικών εξελίξεων.

Αν το θέρος δεν υπάρξει θερμό επεισόδιο, η πιθανότητα του οποίου, δυστυχώς, εκεί που κατάντησε τη χώρα η μεταπολιτευτική πολιτική τάξη, αντιμετωπίζεται, μην πω με φόβο, με άκρα επιφύλαξη, καθώς, ξεκάθαρα, Ελλάδα και Κύπρος θα είναι μόνες.

Και αν έως το Φθινόπωρο, με τρόπο που να γίνεται εμφανής στην κοινωνία, αρχίσει να ρέει ο κρουνός του επιδοματικού κοινοτικού χρήματος, ο πειρασμός να “κοντύνει” τον Τσίπρα, γιατί να τον εξαφανίσει αδύνατον, και να προσπαθήσει να εξουδετερώσει την απλή αναλογική, λαμβάνοντας νέα επιταγή, θα είναι μεγάλος.

Όσο για τους κομματικούς κι εξωκομματικούς παραπονούμενους : Οι Μητσοτάκηδες κάνουν ακριβώς τα ίδια που έκαναν το 1990-93. Απολυταρχική, οικογενειοκρατική διακυβέρνηση, όλοι οι άλλοι στην απέξω, με στόχο την δημιουργία ενός πολιτικού και οικονομικού καθεστώτος υπό στυγνό οικογενειακό έλεγχο. Δεν αποτελεί έκπληξη αλλά συνέπεια, ίδιοι ήταν – ίδιοι είναι.

Εκείνοι που οδήγησαν την κατάσταση εκεί όπου έγινε δυνατή η επικράτηση τους, το ξέχασαν;

Πηγή: antinews.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged