Που βρήκε τόσο χρήμα; Ο Δ. Παπαδημούλης αγόρασε άλλα 6 ακίνητα – Νοικιάζει 15 σε ΜΚΟ και μετανάστες

Πολιτικά Κόμματα Πολιτισμοί
Μοιραστείτε το:

Ο Δ. Παπαδημούλης αγόρασε άλλα 6 ακίνητα –  Νοικιάζει 15 σε ΜΚΟ και μετανάστες

Στην αγορά ακόμα έξι ακινήτων μέσα στο 2019 προχώρησε ο ευρωβουλετής του ΣΥΡΙΖΑ, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Δημήτρης Παπαδημούλης ενοικιάζει συνολικά 15 ακίνητα σε ΜΚΟ και μετανάστες.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι τα ακίνητα ενοικιάζονται στις ΜΚΟ Solidarity Now, Praksis καθώς και σε μεμονωμένους μετανάστες από τη Γκάμπια, Μπουργκίνα Φάσο και Τουρκία!

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης νοικιάζει τα διαμερίσματα σε πρόσφυγες, μέσω της ΜΚΟ του Τζορτζ Σόρος

Το ΘΕΜΑ που κυκλοφορεί υποστηρίζει πώς ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε δύο χρόνια αγόρασε 16 ακίνητα και διαθέτει συνολικά 38.

Στην αγορά ακόμα έξι ακινήτων μέσα στο 2019 φέρεται να προχώρησε ο ευρωβουλετής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Δημήτρης Παπαδημούλης ενοικιάζει συνολικά 15 ακίνητα σε ΜΚΟ και μετανάστες. Ειδικότερα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι τα ακίνητα ενοικιάζονται στις ΜΚΟ Solidarity Now, Praksis καθώς και σε μεμονωμένους μετανάστες από τη Γκάμπια, Μπουργκίνα Φάσο και Τουρκία.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε δύο χρόνια αγόρασε 16 ακίνητα και διαθέτει συνολικά 38.

Το δημοσίευμα έρχεται έναν σχεδόν μήνα μετά τη δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» πολιτικών προσώπων από την οποία προέκυψε ότι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε μέσα στο 2018 οχτώ ακίνητα. Απαντώντας στις αντιδράσεις και τα σχόλια σχετικά με τα οχτώ αυτά ακίνητα ο κ. Παπαδημούλης είχε δηλώσει τότε σε συνέντευξή του τα εξής: «τρία από αυτά τα διαμερίσματα φιλοξενούν πρόσφυγες, ενοικιασμένα από ΜΚΟ στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΤΙΑ. Αυτές οι μισθώσεις συνεχίζονται και με την κυβέρνηση της ΝΔ. Μαθαίνω ότι θα προσπαθήσουν να το εμφανίσουν κι αυτό ως “μέγα σκάνδαλο”. Τα διαμερίσματα αυτά ανήκουν πλέον στα δύο μου παιδιά, είναι τριών δωματίων, στην περιοχή των Λιοσίων και των Αχαρνών. Είναι νοικιασμένα προς 5,5 ευρώ το τετραγωνικό. Και φιλοξενούν πρόσφυγες. Αυτοί δεν μας έλεγαν “αν θέλετε πρόσφυγες, να τους πάρετε στα σπίτια σας;”».

Σε άλλη συνέντευξή του, ο κ. Παπαδημούλης υποστήριξε ότι τα περιουσιακά στοιχεία του προκύπτουν από την αποζημίωση που λαμβάνει ως ευρωβουλευτής καθώς εκλέγεται από το 2004 μέχρι σήμερα ενώ η σύζυγός του κατέχει ακίνητη και κινητή περιουσία από κληρονομιές αλλά και από την επιχειρηματική της δραστηριότητα.

 «Η γυναίκα μου προέρχεται από εύπορη οικογένεια, οι ευρωβουλευτές έχουμε υψηλές αποδοχές, άρα η προέλευση των χρημάτων που δηλώνονται στο πόθεν έσχες είναι νόμιμη, φορολογημένη και πεντακάθαρη. Εγώ τα δηλώνω όλα και δεν τα κρύβω ούτε σε offshore, ούτε σε θυρίδες, ούτε σε κρυφούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, μέσω αχυρανθρώπων», είχε πει σε συνέντευξή του στο OPEN ο κ. Παπαδημούλης.

Η δυσφορία του Αλέξη Τσίπρα

Σε συνέντευξή του στην «Αυγή» πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας είχε εκφράσει με μία αναφορά του, η οποία αν και δεν κατονόμαζε, «έδειχνε» τον Δημήτρη Παπαδημούλη, τη δυσφορία του για την υπόθεση του «πόθεν έσχες» του ευρωβουλευτή.

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τα φαινόμενα εσωστρέφειας που εμφανίζονται το τελευταίο διάστημα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ άλλων, είχε πει: «Φροντίζουμε, πάντα και με επιμονή, η εικόνα τού καθενός από μας, είτε αφορά σε οικονομικά ζητήματα είτε σε διαπροσωπικές σχέσεις είτε, βέβαια, σε πολιτικές απόψεις, να είναι μια εικόνα καθαρότητας, διαφάνειας και αφοσίωσης στα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας είχε αποφασίσει, με αυτή την αναφορά στα οικονομικά ζητήματα, να πάρει εμμέσως πλην σαφώς θέση για το ζήτημα που προέκυψε με τη δήλωση «πόθεν έσχες» του ευρωβουλευτή του κόμματος, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Το «άδειασμα» Κούλογλου σε Παπαδημούλη

Από την πλευρά του ωστόσο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου είχε απαντήσει ειρωνικά για το πόθεν έσχες του συναδέλφου του κ .Παπαδημούλη. «Δεν μπορεί η Αριστερά να επικαλείται τις ατασθαλίες της Δεξιάς, να λέει δηλαδή ότι ο τάδε υπουργός ζητάει πάρα πολλά ή ότι το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη δεν είναι καθαρό και τα λοιπά. Δεν μπορεί να πάμε στη λογική το μη χείρον βέλτιστον και το άλλο θέμα είναι ότι στην Αριστερά έχει ξεκαθαρίσει, ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό», είχε πει ο κ. Κούλογλου.

Στήριξη ΣΥΡΙΖΑ σε Παπαδημούλη… με τρεις μέρες καθυστέρηση

Άνω-Κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ με την υπόθεση Παπαδημούλη- Να καλύψει τον Παπαδημούλη χωρίς όμως να εκτεθεί επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση με τα ακίνητα του ευρωβουλευτή.

Η Κουμουνδούρου επέλεξε να μην εκδώσει ανακοίνωση, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» με το οποίο αποκαλύπτεται ότι ο Δημήτρης Παπαδημούλης συνέχισε την έντονη δραστηριότητά του στην αγορά και υπενοικίαση ακινήτων και το 2019. Αντίθετα, άφησε τον ίδιο τον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε μια μάλλον αμήχανη δήλωση με την οποία αφού επαναλάμβανε τα περί «δολοφονίας χαρακτήρων» σημείωνε ότι τα έσοδα από τα ακίνητα που ενοικιάζει σε ΜΚΟ για πρόσφυγες και μετανάστες θα διατεθούν στη στήριξη δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης Ελλήνων πολιτών που έχουν ανάγκη, αλλά και των προσφύγων και μεταναστών.

Όπως όλες οι ανακοινώσεις βουλευτών και ευρωβουλευτών του κόμματος, η ανακοίνωση του Δημήτρη Παπαδημούλη αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ, όμως οι προσεχτικοί παρατηρητές σημείωναν με ενδιαφέρον την απουσία της οποιασδήποτε επίσημης αντίδρασης από την Κουμουνδούρου.

Κάλυψη από Χαρίτση

Τρεις μέρες μετά, πάντως, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης παρείχε επίσημα στήριξη στους χειρισμούς του Δ. Παπαδημούλη καθώς απαντώντας σε σχετική ερώτηση υπογράμμισε ότι όλα έγιναν με απόλυτη διαφάνεια. «Ο κ. Παπαδημούλης, ένας άνθρωπος με μακρά πολιτική διαδρομή, με τη δήλωσή του έδωσε πλήρεις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα και ξεκαθάρισε πως ό,τι έχει πράξει έχει γίνει με απόλυτη διαφάνεια». Παράλληλα, επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης λέγοντας ότι «οι τελευταίοι που δικαιούνται να μιλούν είναι τα στελέχη της κυβέρνησης και της ΝΔ που σύμφωνα με τα Πόθεν Έσχες χρωστάνε υπέρογκα ποσά στις τράπεζες. Αλλά ούτε το ίδιο κόμμα της ΝΔ που «κατάφερε» το 2019 να αυξήσει το δανεισμό του κατά 30 εκ. ευρώ, τη στιγμή που οι Έλληνες πολίτες και οι επιχειρηματίες δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό».

Σε διαφορετικό τόνο Φίλης, Βούτσης και Μπαλάφας

Της δήλωσης Χαρίτση, πάντως, είχαν προηγηθεί τρεις τουλάχιστον τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, η κάθε μια σε διαφορετικό τόνο. Ο Νίκος Φίλης στήριξε απόλυτα τον Δημήτρη Παπαδημούλη λέγοντας ότι οι εξηγήσεις του είναι απολύτως πειστικές. Ακολούθως ο Νίκος Βούτσης παρείχε προσεχτική κάλυψη λέγοντας ότι ο κ. Παπαδημούλης έδωσε δημόσια τις εξηγήσεις του και «όλοι κρινόμαστε». Τέλος, ο Γιάννης Μπαλάφας επέλεξε κρατήσει αποστάσεις από τον ευρωβουλευτή του κόμματος, λέγοντας ότι «δεν θα έκανε το ίδιο».

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή την υπόθεση Παπαδημούλη είχε προκύψει πρόβλημα εντός της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Στέλιο Κούλογλου να απειλεί με παραίτηση και τον Αλέξη Τσίπρα να τον μεταπείθει.

Όπως φαίνεται, πάντως, η υπόθεση Παπαδημούλη δεν αποκλείεται να αποτελέσει άλλο ένα πεδίο εσωτερικών τριβών καθώς οι ανακατατάξεις προσώπων και σχηματισμών εντός ΣΥΡΙΖΑ δίνουν και παίρνουν στον δρόμο προς το Συνέδριο.

Πηγή: iefimerida.gr / liberal.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged