Ένωση Δ/ντών Π.Ε.: «Σχετικά με την ασφάλεια των σχολικών κτηρίων»

Α/θμια
Μοιραστείτε το:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφορμή τον τραυματισμό γονέα από την πτώση παράθυρου αλουμινίου από τον 2ο όροφο του 5ου Δημοτικού Σχολείου  Αιγάλεω, επαναφέρει για μια ακόμα φορά, το εξαιρετικά σημαντικό θέμα της ασφάλειας των σχολικών κτηρίων,  και έχει να επισημάνει τα εξής:          

  1. Εκφράζει τη βαθειά του ανησυχία για την ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών στο χώρο των σχολείων, καθώς το παραπάνω περιστατικό έρχεται να προστεθεί και σε άλλα παρόμοια περιστατικά που συνέβησαν στο πρόσφατο παρελθόν, τα οποία είναι αποτέλεσμα της ανεπαρκούς συντήρησης των σχολικών κτηρίων.
  2. Καλεί τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για:

α. Έκδοση Πιστοποιητικού Καταλληλότητας, Πιστοποιητικού Ηλεκτρολογικής Εγκατάστασης και θέσπιση Μητρώου Ελέγχων, Επισκευών και Συντήρησης με ευθύνη των Δήμων για όλα τα σχολικά κτήρια.

β. Ολοκλήρωση, το συντομότερο δυνατόν, του προσεισμικού ελέγχου όλων των σχολικών κτηρίων και πραγματοποίηση των απαραίτητων παρεμβάσεων σε όλα όσα διαπιστωθούν προβλήματα.

γ. Επισκευή ή και εκ νέου εγκατάσταση Συστημάτων Πυροπροστασίας σε όλα τα σχολικά κτήρια με ευθύνη των Δήμων και έκδοση σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία των προβλεπόμενων Πιστοποιητικών  Πυρασφάλειας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γεν. Γραμματέας

Τηλέμαχος Κουντούρης                                       Νικόλαος  Μακεδών

Μοιραστείτε το:
Tagged