Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: «Δημόσια Υγεία και Λαϊκά Δικαιώματα στον καιρό της πανδημίας» – 19/6, 8μμ, πλατεία Δημαρχείου

Περιστέρι

«Δημόσια Υγεία και Λαϊκά Δικαιώματα στον καιρό της πανδημίας» – Παρασκευή 19/6, 8μμ, πλατεία Δημαρχείου, (σταθμός μετρό Περιστέρι)

Γίνεται κάθε μέρα και πιο προφανές αυτό που οι αγωνιζόμενοι υγειονομικοί της δημόσιας περίθαλψης φωνάζουν εδώ και δυο μήνες:

  • Καμία ουσιαστική «θωράκιση του ΕΣΥ» δεν έχει γίνει, απλά η κυβέρνηση εξαντλείται σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα όπως και οι προκάτοχοί της.
  • Κανένας σοβαρός σχεδιασμός σε επίπεδο πρόληψης και στοχοποιημένης ιχνηλάτησης για την αποφυγή της μετάδοσης της επιδημίας δεν υπάρχει, εξυπηρετούνται πρώτα και κύρια οικονομικές – πολιτικές σκοπιμότητες και όχι υγειονομικές ανάγκες.

Από τα «χειροκροτήματα των μπαλκονιών» φτάσαμε στην σχεδόν ανοικτή ομολογία πως ούτε προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού ούτε μονιμοποιήσεις επικουρικού υγειονομικού προσωπικού δεν έχουν σκοπό να κάνουν, αντίθετα προχωρούν ακάθεκτοι στην όλο και μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση της περίθαλψης.

Από το τυφλό οριζόντιο συλλήβδην ασφυκτικό lockdown περάσαμε στο «όσα πάνε κι όσα έρθουν», «στο μετρό κολλάει, στο αεροπλάνο δεν κολλάει», «στην πλατεία στο τζάμπα κολλάει, στα τραπεζοκαθίσματα δεν κολλάει», «από φουκαρά ή πρόσφυγα κολλάει, από τουρίστα δεν κολλάει». Γιατί ούτε πριν ούτε τώρα δεν υπάρχει σοβαρή πολιτική πρόληψης με πολλά δωρεάν τεστ υπό πλήρη κρατικό έλεγχο και με στοχοποιημένα μέτρα ιχνηλάτησης και περιορισμού.

Για όλα αυτά και για πολλά άλλα σας καλούμε να συζητήσουμε.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ

Tagged