ΕΛ.ΑΣ: Συνεχίζονται οι «επιχειρήσεις» κατά της εγκληματικότητας σε όλη την Ελλάδα – Τα ευρήματα

Γεγονότα
Μοιραστείτε το:

Εγκληματικότητα,επιχείρηση κατα εγκληματικότητας,επιχειρήσεις ελέγχου εγκληματικότητας,ελληνική αστυνομία,συλλήψεις παραβατικών ατόμων,επιχειρήσεις ελληνικής αστυνομίας

Αστυνομικές επιχειρήσεις για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων στην Δυτική Ελλάδα

Από τις 25 έως τις 30 Μαΐου 2020, στην Δυτική Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας, των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλίας κατά τις οποίες:

  1. Ελέχθησαν: (1560) άτομα,
  2. Προσήχθησαν: (77) άτομα,
  3. Ελέχθησαν: (1218) οχήματα,
  4. Βεβαιώθηκαν: ( 452) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,

Συνελήφθησαν : (32) άτομα για τα εξής αδικήματα :

  • (12) αλλοδαποί για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών,
  • (4) άτομα για κλοπές,
  • (4) άτομα για κατοχή ναρκωτικών,
  • (3) άτομα για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
  • (2) άτομα με ένταλμα σύλληψης,
  • (5) άτομα για λοιπά αδικήματα

Οι στοχευμένες δράσεις για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, εντάσσονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας και θα συνεχισθούν σε όλη την Περιφέρειά μας.

———————

Από το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς συνελήφθη αλλοδαπός άνδρας για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης που ξεπερνούσε τα 500 γραμμάρια

Συνελήφθη χθες (30 Μαΐου 2020) το βράδυ, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας αλλοδαπός άνδρας, για κατοχή και διακίνηση κάνναβης.

Ειδικότερα, εντοπίστηκε σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και σε έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητα κάνναβης 545 γραμμαρίων και
  • 2 κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

————-

Στοχευμένες δράσεις στην Κεντρική Μακεδονία για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας

Συνελήφθησαν 15 άτομα και ελέγχθηκαν συνολικά 3.740 άτομα. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 2.848 οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν 999 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Κατασχέθηκαν 1 όχημα, 1 όπλο και ποσότητες κάνναβης

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και παγίωσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών πραγματοποιήθηκε χθες (29 Μαΐου 2020) εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην επιχείρηση που υλοποιήθηκε κάτω από τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχαν οι Διευθύνσεις Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 2.848 οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά 999 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Επίσης, ελέχθηκαν συνολικά 3.740 άτομα, από τα οποία οι 3.205 ήταν ημεδαποί ενώ οι 535 αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν σε διαφορετικές περιπτώσεις, 15 άτομα, 14 ημεδαποί και 1 αλλοδαπός υπήκοος.

Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν

  • 1 άτομο στην Πέλλα και 3 άτομα στις Σέρρες για κατοχή ναρκωτικών ουσιών
  • 1 άτομο στην Πιερία για παράβαση νόμου περί όπλων
  • 1 άτομο στο Κιλκίς και 2 στην Πιερία για καταδικαστικά έγγραφα
  • 1 άτομο στην Πιερία για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
  • 1 άτομο στην Πιερία για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
  • Επιπλέον κατασχέθηκαν 27,9 γραμμάρια κάνναβης, 1 όχημα και 1 όπλο.

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά (18) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν πάνω από (1.100) άτομα και περισσότερα από (800) οχήματα, προσήχθησαν (25) άτομα και βεβαιώθηκαν (190) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

—————-

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (29-05-2020), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (1.154) άτομα, εκ των οποίων (927) ημεδαποί και (227) αλλοδαποί, καθώς και (886) οχήματα.

Προσήχθησαν: (25) άτομα, εκ των οποίων (14) ημεδαποί και (11) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν: (18) άτομα, εκ των οποίων (9) ημεδαποί και (9) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

  • ημεδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.
  • (7) ημεδαποί και (2) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • (6) αλλοδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
  • ημεδαπός και (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Βεβαιώθηκαν συνολικά : (199) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

  • (190) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. {ήτοι: (62 ) για υπερβολική ταχύτητα, (2) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (1) για αντικανονικό προσπέρασμα, (3) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, (4) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (4) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (3) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, (6) για ΚΤΕΟ και (105) λοιπές παραβάσεις.}
  • παράβαση του νόμου περί όπλων.
  • (6) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
  • λοιπές παραβάσεις.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Μοιραστείτε το:
Tagged