Ω!!!, κ. Τσίπρα, παρακαλώ μην μας ξανασώσετε… μία ιστορία καθημερινής ελληνικής τρέλας…

Τράπεζες
Μοιραστείτε το:

Μην μας ξανασώσετε, κ. Τσίπρα

Ο κ. Λεωνίδας δουλεύει από τα 19 του και σήμερα έχει 7 υπαλλήλους στη μικρή του επιχείρηση. Ο κορονοϊός τον χτύπησε ανάμεσα στα μάτια. 

Μου γράφει ότι προσπάθησε να πάρει δάνειο για πρώτη φορά στη ζωή του, “αυτό με την κρατική εγγύηση και με το χαμηλό επιτόκιο”, και η τράπεζα του είπε ότι είναι στον Τειρεσία και δεν μπορεί να το πάρει.

του Άγη Βερούτη

Ψάχνοντας βρήκε ότι αυτό οφείλεται σε μια κατάσχεση που του είχε κάνει το ΙΚΑ όταν σχεδόν ένα χρόνο μετά το ξεκίνημα των capital controls έπειτα από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας του είχε χάσει τρεις δόσεις στη ρύθμιση των 100 δόσεων που είχε ως τότε.

Αφού χάθηκε η ρύθμιση επανήλθαν τα γελοία πρόστιμα και προσαυξήσεις που διπλασίασαν την πραγματική οφειλή του, το οποίο πυροδότησε μια ομοβροντία από κατασχέσεις “με το πάτημα ενός κουμπιού” από το ΚΕΑΟ των λογαριασμών του και ενός ακινήτου που έχει.

Το ΚΕΑΟ τον χτύπησε δίχως έλεος και πραγματοποίησε δέκα κατασχέσεις σε λογαριασμούς δικούς του, της εταιρείας του, τον κοινό λογαριασμό που είχε με τη γυναίκα του, τον κοινό λογαριασμό που είχε με την κόρη του και της έβαζε χρήματα για να σπουδάσει όταν τελείωνε το σχολείο, ένα λογαριασμό που τον είχε βάλει συνδικαιούχο η μάνα του για την κακιά στιγμή και φυσικά το μικρό ακίνητό του.

Αφού ξαναρύθμισε την οφειλή του των τριών δόσεων του (κάτω από ενάμιση χιλιάρικο) με χαρτιά γιατρών και δεν ξέρω τι άλλο, το ΚΕΑΟ του έδωσε δέκα φωτοτυπίες από ακριβή αντίγραφα από δέκα διαφορετικές άρσεις δέκα κατασχετηρίων να τις πάει ο ίδιος όπου έπρεπε…

Δε πα να έκοβε το λαιμό του το λαμόγιο ο Λεωνίδας που έχασε τρεις δόσεις!!

Στο διάολο να πάει [σκέφτηκε πατώντας το κουμπί ο καλός δήμιος – συγγνώμη δημόσιος υπάλληλος ήθελα να πω].

Δεν το κατάλαβε ο Λεωνίδας ακριβώς πώς δούλευε το πράγμα, και τις πήγε στις τράπεζες μόνο ενώ θεώρησε ότι τα υπόλοιπα θα στέλνονταν από το ΙΚΑ αφού τον χρέωσαν και κάποια χρήματα για κοινοποιήσεις κλπ.

Την περασμένη βδομάδα ο Λεωνίδας έμαθε ότι έπρεπε να τα είχε πάει ο ίδιος από το 2017 γιατί θα έπρεπε να πληρώσει €22 στο υποθηκοφυλακείο για την άρση. Το ΙΚΑ του είπαν δεν στέλνει ποτέ τίποτα μόνο του γιατί φυσικά δεν το νοιάζει αν κατέστρεψε κάποιον για ενάμιση χιλιάρικο.  Ας πρόσεχε, να μη χρώσταγε με κάπιταλ κοντρόλ και Πρώτη Φορά Αριστερά!!

Ο Λεωνίδας μου γράφει ότι μάλλον δεν θα ξανανοίξει την επιχείρησή του αφού δεν προλαβαίνει να αντιστρέψει τη ζημιά που του έκανε με το πάτημα ενός κουμπιού το “κατασχεσοχαρές” ΚΕΑΟ του Τσίπρα, πριν την εκπνοή της προθεσμίας για τις αιτήσεις των χαμηλότοκων δανείων, σε μια βδομάδα δηλαδή.

Όπως του είπαν στον Τειρεσία, θέλουν τρεις μήνες για να περάσουν την άρση αφού όμως πρώτα την πάει και την περάσουν στο υποθηκοφυλακείο, ενώ φυσικά ήθελαν μόνο μια μέρα να καταχωρήσουν την κατάσχεση!

Μετά είναι και το υποθηκοφυλακείο στη μέση που θα πρέπει να πάρει πρωτότυπο της άρσης, ενόσω το ΚΕΑΟ είναι κλειστό λόγω κορονοϊού και κανείς δεν σηκώνει τα τηλέφωνα που γράφει η κλειδωμένη του εξώπορτα, για να κλείσει ραντεβού ο κάθε Λεωνίδας. Φυσικά ο Λεωνίδας ποτέ δεν πήρε πρωτότυπο.

Σαν του Λεωνίδα, το τσιπροκράτος πραγματοποίησε άλλες 7 εκατομμύρια κατασχέσεις “με το πάτημα ενός κουμπιού”! [Το κουμπί το βρήκατε έτοιμο φυσικά από τον σημερινό υπουργό και πρώην ΓΓΔΕ κ. Χάρη Θεοχάρη, αλλά ξεπατωθήκατε να το πατάτε ρε παιδιά!!]

Είναι άγνωστο πόσοι Λεωνίδες περπατάνε ανάμεσά μας νομίζοντας ότι δεν χρωστάνε σε κανέναν, μέχρι να ανακαλύψουν ότι για κάποιο παραπάτημα τους, τούς κατέστησε οικονομικό ζόμπι ο Τσίπρας και η συμμορία του από βαξεβανοπαπαδημούληδες που έφτιαξαν ακίνητα και υπερπλεονάσματα πάνω στα νεκροζωντανά τους πτώματα.

Όσο και να προσπαθήσει ο Πιερρακάκης να ηλεκτρονικοποιήσει τις άρσεις των “κατασχέσεων με το πάτημα ενός κουμπιού” δεν προλαβαίνει να σώσει ούτε τον Λεωνίδα ούτε τους 7 υπαλλήλους του. Αυτοί πάνε υπέρ πίστεως!

Τουλάχιστον ανοίξανε οι εκκλησίες να τους κάνει κανένα τρισάγιο η Αριστερά των χειροφιλημάτων και τα λαγωνικά που βγαίνουν στον διεθνή τύπο να διασύρουν την Ελλάδα.

Κύριε Τσίπρα να μη μας ξανασώσεις, σε παρακαλούμε!

Μετά βίας επιζήσαμε την προηγούμενη φορά που προσπάθησες!

Αν υπάρξει επόμενη δε θα μείνει κολιμπιθρόξυλο…

99 χρόνια Υπερταμείο υποθήκευσης της χώρας με 30 νεους φόρους και €30 δις υπερπλεόνασμα υπερφορολογησης μιλάνε μόνα τους.

Και χωριό που φαίνεται κολαούζο δε θέλει!!

Θέλει;

Πηγή: capital.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged