Η Κλινική «Ταξιάρχαι», ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας κος Θ. Βαθιώτης, ο Έλεγχος της Περιφέρειας και το ερώτημα για τις «μετοχές»…

Αττική

Συνεχίζει να οργιάζει η σεναριολογία σε ότι αφορά την σχέση στελεχών του Δήμου Περιστερίου και της Περιφέρειας Αττικής με την Κλινική Ταξιάρχαι. Η στήλη, ουδέποτε έχει πιστέψει «αόριστους ισχυρισμούς»  χωρίς αποδείξεις και γι’ αυτό απλώς επαναφέρει στην δημοσιότητα  τα βασικά ερωτήματα για το τι συμβαίνει με τις εικαζόμενες προαναφερθείσες σχέσεις. Απομένει στους εμπλεκόμενους στα διάφορα εφάνταστα ή μη σενάρια, να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις, αν και προς το παρόν παραμένουν σιωπηλοί και εξαφανισμένοι πίσω από τις κουίντες…

—————

Στις 30.4.2020 και στις  11.05.2020 δύο δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο, έθεσαν με τον τρόπο τους ερωτήματα για την Κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι και την τύχη της…

Το πρώτο δημοσίευμα, είδε την δημοσιότητα την Δευτέρα στην ιστοσελίδα documentonews.gr  και στην στήλη «Doctor του Παρασκηνίου» που αναφέρει τα εξής:

«Κλινική Ταξιάρχαι και Δήμος Περιστερίου…

Ο Doctor ρωτά αν η κλινική Ταξιάρχαι, όπου έχασαν τη ζωή τους από την Covid-19 οκτώ ασθενείς και βρέθηκαν θετικά στον ιό 37 ακόμη άτομα (γιατροί και νοσηλευόμενοι), έχει σύμβαση (για τους υπαλλήλους) από το 2017 με τον Δήμο Περιστερίου και αν αντιδήμαρχος έχει έμμισθη σχέση και μετοχές της «αμαρτωλής» κλινικής.

Επίσης ρωτά αν ο διευθυντής της κλινικής (λείπει τέσσερις μήνες τώρα) έχει συγγενική σχέση με νομικό σύμβουλο του δήμου και του δημάρχου προσωπικά. Το θέμα δεν είναι καθόλου αθώο, ειδικά αν αναλογιστεί κάποιος ότι Τσιόδρας και Χαρδαλιάς αρχικά ανέβασαν πολύ τους τόνους για την κλινική αλλά μετά το θέμα σαν να ξεχάστηκε ξαφνικά, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα.» (για να δείτε το δημοσίευμα στην πηγή του κάντε κλικ εδώ).

Είχε προηγηθεί τη Πέμπτη,  30.4.2020, το δημοσίευμα της ιστοσελίδας peristerinews.gr, με τίτλο «Έλεγχος της Περιφέρειας Αττικής στην κλινική στο Περιστέρι» που παρουσιάζεται ολόκληρο στην συνέχεια.

Έλεγχος της Περιφέρειας Αττικής στην κλινική στο Περιστέρι

Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό, ο Αντιπεριφεριάρχης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής, έδωσε έγγραφη εντολή στις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές  να προβούν σε έλεγχο στην Κλινική Ταξιάρχαι του Περιστερίου, η οποία ως γνωστόν υπήρξε «φωλιά» διάδοσης κορονοϊού, στους υπερήλικες ασθενείς που φιλοξενούσε στα κρεβάτια της, εκ των οποίων τελικά κατέληξαν 8 ή δέκα (έχει πλέον χαθεί το μέτρημα).  Από τον κο Αντιπεριφερειάρχη φέρεται να δόθηκε εντολή μόνο για την κλινική «Ταξιάρχαι» και όχι και για την Κλινική «Κασταλία» της Γλυφάδας, αν και αυτό αμφισβητείται αφού η σχετική υπηρεσιακή εντολή ουδέποτε έχει δει την δημοσιότητα!!!

Η στήλη, δεν θα αναπτύξει περισσότερο το θέμα, απλώς θα προσθέσει στις ερωτήσεις της στήλης «Doctor του Παρασκηνίου», της ιστοσελίδας  documentonews.gr, τις εξής δικές της:

 • Αληθεύει ή όχι ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής, ήταν έως 15 ημέρες πριν σκάσει το σκάνδαλο των δύο κλινικών, έμισθος υπάλληλος (Διευθυντής ή υπεύθυνος  παθολόγων) της Κλινικής Ταξιάρχαι;  Πάσα απάντηση δεκτή και άμεσα δημοσιεύσιμη…
 • Υπάρχει ή όχι πρόβλημα με το χειρουργικό τμήμα της συγκεκριμένης κλινικής και τους χειρουργούντες ιατρούς; Πάσα απάντηση δεκτή και άμεσα δημοσιεύσιμη…
 • Πόσα μέλη και ποιες ειδικότητες γιατρών περιλαμβάνουν οι επιτροπές αξιολόγησης και ελέγχου των κλινικών και ειδικότερα αυτή στο Περιστέρι και γιατί άλλαξαν μέσα στην κρίση του κορονοϊού;

——————

Αποκάλυψη: Ο Δήμος Περιστερίου «ενημέρωνε» συνταξιούχους και τους έστελνε ως «πελάτες» στη Κλινική «Ταξιάρχαι» – Τι έλεγε ο Α. Παχατουρίδης

Διαβάστε στην συνέχεια το δημοσίευμα ης ιστοσελίδας peristerinews.gr

Έλεγχος της Περιφέρειας Αττικής στην κλινική στο Περιστέρι

Στον έλεγχο της Ιδιωτικής Γενικής Κλινικής «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, στην οποία παρουσιάστηκαν αυξημένος αριθμός κρουσμάτων Covid-19, που είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια ζωής ασθενών, προχώρησε στις 28 Απριλίου 2020 η τριμελής Επιτροπή που συγκροτήθηκε μετά από την υπ’ αρ. πρωτ. 3461/31-01-2020 (ΑΔΑ: 6ΥΑΦ7Λ7-8Γ6) απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη. (Για να δείτε την απόφαη κάντε κλικ εδώ).

«Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 10897/24-06-2019 απόφασης συγκρότησης επιτροπής ελέγχου Ιδιωτικών Κλινικών και Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας στη Δ/νση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής»

Τροποποιούμε την υπ’ αριθμ. 10897/24-06-2019 απόφαση συγκρότησης επιτροπής ελέγχου Ιδιωτικών Κλινικών και Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας στη

Δ/νση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής, λόγω αντικατάστασης μελών. Συνεπώς η σύνθεση της επιτροπής έχει ως εξής:

 1. Για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες: Λαουτάρη Ειρήνη του Ευστράτιου του κλάδου ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών με Α΄ βαθμό, υπάλληλο της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας, ως πρόεδρος, με αναπληρώτρια την Ντάκουλα Δήμητρα του Κωνσταντίνου του κλάδου ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών με Α΄ βαθμό,

————[—]——-

δ) Για τις Ιδιωτικές Κλινικές των Περιφερειακών Ενοτήτων Δυτικού Τομέα Αθηνών

και Δυτικής Αττικής: Λιάπης Χρήστος του Χρυσόστομου, ψυχίατρος, εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια την Μαρκάκη Λίλιαν του Στυλιανού, ψυχίατρο, επίσης εκπρόσωπο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

——————

Με τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής και λόγω των ειδικών συνθηκών, στην επιθεώρηση παρέστη και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής.

Η Επιτροπή αρχικά έκανε έλεγχο εφαρμογής των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ για την διαλογή, πρόληψη και διαχείριση ύποπτων και διαπιστωμένων περιστατικών Covid-19.

Κατά την αυτοψία των χώρων υποδοχής κοινού, διαλογής ύποπτων περιστατικών και διακίνησης ασθενών διαπιστώθηκε ότι τηρούνται οι σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Στον εξωτερικό χώρο της κλινικής επί της οδού Ελευσινίων λειτουργεί από τις 14-03-2020 (σύμφωνα με το πρακτικό της Επιτροπής Λοιμώξεων) Isolation Box για την εξέταση των υπόπτων περιστατικών.

Το προσωπικό ήταν ελλιπές διότι, όπως δηλώθηκε από τους υπεύθυνους της κλινικής, μέρος του βρίσκεται σε καραντίνα, λόγω Covid-19. Το προσωπικό που παρέμεινε στην Κλινική, κατά τον έλεγχο τηρούσε το πρωτόκολλο που αφορά τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε έλεγχος στους χώρους της κλινικής. Διαπιστώθηκε ότι αυτοί είναι σύμφωνοι με τις κατόψεις εσωτερικής διαρρύθμισης, όπως έχουν θεωρηθεί από το υπουργείο Υγείας στις 03-05-2017, στη βάση των οποίων χορηγήθηκε η άδεια από την Περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, τα χειρουργεία ήταν κλειδωμένα. Από το βιβλίο χειρουργείων διαπιστώθηκε όμως ότι έχουν πραγματοποιηθεί χειρουργικές επεμβάσεις και μετά την 20-03-2020, οπότε και το υπουργείο Υγείας επέβαλε την αναστολή των τακτικών χειρουργείων στις ιδιωτικές κλινικές. Η κλινική διαθέτει δύο ΜΤΝ δυναμικότητας δεκατεσσάρων και δεκατριών κλινών, οι οποίες λειτουργούσαν κανονικά.

Η Επιτροπή ζήτησε και έλαβε:

 • πρακτικά πρόσφατων συνεδριάσεων και αποφάσεις της Επιτροπής Λοιμώξεων
 • πρόσφατο πίνακα προσωπικού όπως αυτή κατατέθηκε στο ΣΕΠΕ
 • κατάσταση χειρουργικών επεμβάσεων από την τελευταία σελίδα του βιβλίου χειρουργείων
 • θεώρηση εσωτερικού κανονισμού διαχείρισης αποβλήτων από την αρμόδια ΥΠΕ
 • σύμβαση με εταιρία διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων υγειονομικών μονάδων
 • τελευταία πιστοποιητικά εντομοκτονίας – μυοκτονίας – απολύμανσης
 • εργαστηριακές εξετάσεις της ποιότητας του νερού της αντίστροφης ώσμωσης, που χρησιμοποιείται στις δύο ΜΤΝ.

Μετά τον έλεγχο, η Επιτροπή εισηγήθηκε η κλινική να καταθέσει τις απόψεις της:

α) για την εμφάνιση πληθώρας κρουσμάτων Covid – 19 σε ασθενείς και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό

β)  για την αναγκαιότητα πραγματοποίησης χειρουργικών επεμβάσεων μετά την αναστολή τακτικών χειρουργείων από το υπουργείο Υγείας.

Η Επιτροπή μετά την κατάθεση απόψεων εκ μέρους της κλινικής θα συνεδριάσει εκ νέου για τυχόν περαιτέρω ενέργειες.

Peristeri News

Tagged