Αν ήταν στην Ελλάδα…!!! Ανατρεπτικές και παράδοξες ιστορίες από την εποχή του κορονοϊού…

Κοινωνία
Μοιραστείτε το:

Η πανδημία του κορονοϊού, μαζί με τον αναπόφευκτο φόβο που έχει προκαλέσει, έχει φέρει τα πάνω κάτω σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Σαν να ζούμε σε μια ταινία επιστημονικής φαντασίας, χωρίς όμως σενάριο, και χωρίς σκηνοθέτη. Αυτοσχεδιάζουμε, ή μάλλον κάποιοι «ειδικοί» αυτοσχεδιάζουν για εμάς, κι εμείς προχωράμε… τρεκλίζοντας. Μέσα σε αυτό το πρωτόγνωρο σκηνικό συμβαίνουν και διάφορα… κουλά.

Όπως π.χ. αυτό που είδαμε στη Ρωσία του «δημοκράτη» Πούτιν. Όπου κάθε μέρα που περνάει εκπαραθυρώνεται κυριολεκτικά και κάποιος γιατρός ή νοσηλευτής, που δεν συμμορφώνεται προς τας υποδείξεις…

Ή αυτό που βλέπουμε στην Αμερική του κωλοτούμπα βαψομαλλιά Τραμπ.

Ο οποίος στην αρχή το πήρε αψήφιστα, όπως και ο έτερος ξανθομπάμπουρας, ο Τζόνσον ντε, ο οποίος χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ και ο ίδιος προκειμένου να αντιληφθεί τι παίζει.

Έτσι λοιπόν ο Τραμπ, που τον Φεβρουάριο έλεγε πως πρόκειται για μια απλή γριπούλα, που θα διαρκέσει 1-2 βδομάδες το πολύ, απαιτεί πλέον από όποιον επισκέπτεται ή εισέρχεται για οποιονδήποτε λόγο τον Λευκό Οίκο, να φοράει μάσκα! Η μάσκα μπορεί να αφαιρείται μόνο εφόσον μεσολαβεί απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των ανθρώπων.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, η εντολή αυτή έχει σκοπό να προστατέψει τον πρόεδρο, ο οποίος αρνείται να φορέσει μάσκα, είτε ιδιωτικά είτε δημοσίως, από την ώρα που εντοπίσθηκαν δυο υπάλληλοι του Λευκού Οίκου θετικοί στον ιό.

Εν τω μεταξύ στο Λος Άντζελες, οι αρχές προσπαθούν να μειώσουν τον πληθυσμό στις φυλακές της πόλης. Μάλλον είναι και σε επαφή με τον δικό μας ΣΥΡΙΖΑ για τεχνογνωσία.

Οι σερίφηδες και οι δικαστές λοιπόν αφήνουν ελεύθερους όλο και πιο πολλούς κακοποιούς, που σε ομαλές συνθήκες θα φορούσαν πορτοκαλί πιτζάμες και φίμωτρο μέσα σε ανήλιαγα κελιά, παρέα με τον Ομάρ…

Έτσι, σε όσους απομένουν 30 μέρες ή λιγότερο κράτησης αφήνονται ελεύθεροι με αποτέλεσμα από τους 17.000 κρατούμενους πριν από δυο μήνες, σήμερα να είναι έγκλειστοι μόλις 12.000.

Η χαρά του «Παρασκευόπουλου» δηλαδή…

Πάντως κάποιοι κρατούμενοι δεν μπορούν να περιμένουν, και τι κάνουν; Προσπαθούν να μολυνθούν εθελουσίως με τον ιό, νομίζοντας πως έτσι θα αφεθούν ελεύθεροι ασχέτως της ποινής που έχουν φάει.

Όπως δείχνουν τα βίντεο σε μια φυλακή, πολλοί κρατούμενοι τρίβουν τα μούτρα τους σε μια χρησιμοποιημένη μάσκα, που ο ένας δίνει στον άλλο, ενώ άλλοι μοιράζονται πλαστικά μπουκάλια με νερό από τα οποία έχει πιει κάποιος που έχει βρεθεί θετικός στον ιό. Άλλοι, πιο ευρηματικοί, πίνουν καυτό νερό πριν θερμομετρηθούν έτσι ώστε να ανεβάσουν την θερμοκρασία σώματός τους και να επικαλεστούν πυρετό.

Σύμφωνα με τον Σερίφη της επαρχίας του Λος Άντζελες σε ένα τμήμα της φυλακής Castaic βρέθηκαν 21 θετικοί στον ιό από σύνολο 50 κρατουμένων.

Εν τω μεταξύ οργανώσεις υπέρ των δικαιωμάτων των φυλακισμένων έχουν υποβάλλει αγωγή εναντίον της επαρχίας με το επιχείρημα ότι οι αρχές των φυλακών δεν έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα όσο ήταν νωρίς.

Σε μια άλλη περίπτωση, στο νοσοκομείο Presbyterian του Χόλιγουντ, μια νοσοκόμα ονόματι Celia Marcos, που έσπευσε στον θάλαμο ΜΕΘ προκειμένου να βοηθήσει ασθενή σε ανάγκη, χωρίς όμως να προλάβει να φορέσει τη μάσκα της, πέθανε από τον ιό 14 μέρες μετά.

Όπως καταγγέλλουν οι συνάδελφοί της, η 61χρονη ήταν ήρωας, αλλά δεν θα πέθαινε αν το νοσοκομείο είχε φροντίσει να εξοπλίσει το προσωπικό με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Όπως λένε, οι μάσκες Ν95 ήταν λειψές, και μάλιστα κλειδωμένες σε φωριαμό, όταν η άτυχη νοσοκόμα ανέλαβε υπηρεσία σε θάλαμο ΜΕΘ γεμάτο με ασθενείς του COVID-19.

Και σε αυτή τη περίπτωση το συνδικάτο των νοσηλευτών υπέβαλλε μήνυση κατά του νοσοκομείου, ενώ συνολικά 35 νοσηλευτές και γιατροί έχουν πεθάνει από τον ιό στο Λος Άντζελες, αλλά και στη Καλιφόρνια γενικότερα.

Πάλι στη Καλιφόρνια, σε ένα κατάστημα Target, δυο πελάτες που δεν φορούσαν μάσκα, ήρθαν στα χέρια με σεκιουριτάδες που προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδό τους σε αυτό. Η συμπλοκή ήταν άγρια, με έναν σεκιουριτά να νοσηλεύεται με κατάγματα και σπασμένο χέρι.

Οι δυο άνδρες συνελήφθησαν, και κατηγορούνται για κακούργημα, αλλά δηλώνουν άστεγοι και τώρα κλαίγονται πως δεν μπορούν να πληρώσουν την εγγύηση των $50.000 που τους όρισε το δικαστήριο προκειμένου να είναι ελεύθεροι έως τη μέρα της δίκης.

Αν ήταν στην Ελλάδα, απλά θα οδηγούνταν στον εισαγγελέα προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι, ως είθισται στη μπανανία μας. Όπως αναφέρει η αστυνομία, αυτή ήταν η τέταρτη συμπλοκή σε κατάστημα από την ημέρα που άρχισε να ισχύει ο νόμος για την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Στο Ντιτρόιτ μάλιστα, ένας σεκιουριτάς πυροβολήθηκε και πέθανε από κάποιον απείθαρχο πελάτη, που αρνήθηκε να συμμορφωθεί με το μέτρο.

Πάμε και στην Αφρική, στη Γκάνα, όπου το 1/10 των μολύνσεων εκεί συνδέονται με έναν μόνο φορέα του ιού, που εργαζόταν σε ιχθυοτροφείο.

Η συγκεκριμένη χώρα έχει συνολικά 4.300 κρούσματα και 22 θανάτους. Τα 533 νέα κρούσματα αποδίδονται στον συγκεκριμένο εργαζόμενο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας Nana Akufo-Addo, ο οποίος είχε χαλαρώσει τα μέτρα απομόνωσης, τα σχολεία και τα σύνορα θα ξανακλείσουν, ενώ θα απαγορεύονται εκ νέου και οι δημόσιες συναθροίσεις μιας και μετά τη χαλάρωση των μέτρων τα κρούσματα αυξήθηκαν.

Τέλος, στο Μεξικό, ένας βαρόνος ναρκωτικών, ο Moises Escamiilla May, γνωστός με το παρατσούκλι Fat May, πέθανε από κορονοϊό όντας έγκλειστος σε φυλακή υψηλής ασφάλειας.

Ο 45χρονος ήταν ο αρχηγός της συμμορίας Old School Zetas, και εξέτιε ποινή 37 χρόνων για τη συμμετοχή του στον ομαδικό αποκεφαλισμό τουλάχιστον 12 ατόμων το 2008. Κανονικό μπουμπούκι δηλαδή. Αν ήταν στην Ελλάδα θα ήταν προ πολλού ελεύθερος, και μάλλον ζωντανός.

Στη φυλακή Puente Grande στο Jalisco όπου κρατούνταν έχουν ήδη σημειωθεί 75 ακόμη κρούσματα, ενώ στο σύνολό τους στο Μεξικό τα κρούσματα είναι 35.000, με 3.406 νεκρούς.

Συνεχίζουμε με ζέση…

Πηγή: latimes.com, antinews.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged