Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Άμεση λήψη μέτρων για να επαναλειτουργήσουν οι αθλητικοί χώροι της Πόλης

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Διεκδικήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου για το δικαίωμα του λαού στον αθλητισμό, για τα αθλητικά σωματεία και χώρους

Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου, με βάση την διαχρονική της αντίληψη ότι “ο αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια για  τους λίγους αλλά δικαίωμα για όλους”, διεκδικεί τη λήψη μέτρων που θα δίνουν τη δυνατότητα να επαναλειτουργήσουν οι αθλητικοί χώροι και όλα τα αθλητικά σωματεία, με υγιεινή και ασφάλεια, επάρκεια και τις αναγκαίες υποδομές.

Σήμερα, σε συνθήκες πανδημίας, περισσότερο από ποτέ ο μαζικός λαϊκός  αθλητισμός  προβάλει ως ζωτική ανάγκη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρεί ότι η κυβέρνηση αγνοεί τις προτάσεις που έχουν καταθέσει οι φορείς του Αθλητισμού ώστε να μπορέσουν τα  δεκάδες χιλιάδες αθλητικά Σωματεία, Ενώσεις, Ομοσπονδίες οι  εκατοντάδες χιλιάδες αθλούμενοι, προπονητές, διοικητικά στελέχη, επιστήμονες αθλητικής υποστήριξης, διαιτητές, κριτές και εργαζόμενοι να σώσουν το εισόδημα και τους κόπους μίας χρονιάς.

Η Λαϊκή Συσπείρωση διεκδικεί άμεσα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, προκειμένου η όλη λειτουργία των αθλητικών δομών να γίνει με κριτήριο την προστασία της υγείας, άλλα και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των εμπλεκόμενων:

Για τους αθλητικούς χώρους

  • Άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων, πάντοτε σύμφωνα με τις οδηγίες και τις συνθήκες που επιβάλλουν τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα.
  • Να γίνει άμεσα πρόσληψη προσωπικού, με αλλαγή του θεσμικού καθεστώτος για καθαριότητα κατά τη διάρκεια των ωρών λειτουργίας των αθλητικών υποδομών. Άμεσα να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό και στην φύλαξη.
  • Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής στις εγκαταστάσεις των αποδυτηρίων
  • Να προχωρήσει άμεσα, με ευθύνη του Δήμου, η κατασκευή του εγκαταλειμμένου γηπέδου του Αγ. Ιεροθέου και να αποδοθεί στο λαό και τη νεολαία της πόλης ώστε να ακυρωθούν στην πράξη οι διεκδικήσεις των φερόμενων “ιδιοκτητών”.
  • Να ενταχθούν άμεσα αθλητικές υποδομές σε προγράμματα που ήδη τρέχουν, π.χ. το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, έτσι ώστε να μην καθυστερήσει η πορεία χρηματοδότησής τους.

Για τη στήριξη των αθλητικών σωματείων της πόλης

  • Οικονομική ενίσχυση των σωματείων από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και πάγωμα – ρύθμιση των οφειλών τους, για το 2020. Όλα τα σωματεία που είναι ενεργά και συμμετείχαν στις δραστηριότητες των αντίστοιχων Ομοσπονδιών απασχολώντας εργαζόμενους τον τελευταίο χρόνο, να ενταχτούν στα μέτρα ενίσχυσης, χωρίς χρονικούς περιορισμούς.
  • Να στηριχτούν οικονομικά από το δήμο τα ερασιτεχνικά σωματεία της πόλης και τα τοπικά πρωταθλήματα (όσα δεν αναβλήθηκαν)
  • Απαλλαγή των σωματείων από την καταβολή των χρηματικών ποσών για τη χρήση των υποδομών, είτε εκείνα ανήκουν στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Εθνικά Κέντρα), είτε στο Δήμο.
  • Να ανοίξει για τα αθλητικά σωματεία του Περιστερίου το γήπεδο του Ατρόμητου και οι βοηθητικές εγκαταστάσεις στου Μαζαράκη των οποίων η χρήση έχει παραδοθεί αποκλειστικά στην Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία Ατρόμητος (Υπενθυμίζουμε σε όποιον ηθελλημένα το ξεχνάει: Για την συντριπτική πλειοψηφία του Περιστεριώτικου λαού: Άλλο Ατρόμητος και άλλο εταιρεία με καπιταλιστή ιδιοκτήτη του ο οποίος νόμιμα απαλλάσεται και από το παραμικρό κόστος κάθε χρόνο από τη Διοικηση Παχατουρίδη)
  • Να ανακοινωθεί έγκαιρα η Κρατική χρηματοδότηση και να ξεκινήσει η επόμενη φάση (περίοδος 2020-2021), χωρίς περικοπές από το παραγωγικό κομμάτι.

Για την υγεία αθλητών και αθλούμενων

  • Υγειονομική βοήθεια, όση και όπου απαιτείται, από την πολιτεία, στους αθλητές, τους προπονητές και γενικά σε όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται και μετέχουν της αθλητικής δραστηριότητας.
  • Διασύνδεση των Κέντρων Υγείας με τους μεγάλους αθλητικούς χώρους της πόλης (π.χ. Γήπεδα Χωράφας) και με διάθεση γιατρού ή νοσηλευτή με σκοπό την παρακολούθηση των αθλούμενων.
  • Δωρεάν test και εξετάσεις για όλους τους αθλητές
  • Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής στις εγκαταστάσεις, με το αναγκαίο υγειονομικό υλικό που θα παρέχεται δωρεάν στους αθλούμενους (μάσκες, γάντια, αλκοολούχα απολυμαντικά).
Μοιραστείτε το:
Tagged