Επικίνδυνη ανευθυνότητα και αλαζονεία από την Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Περιστερίου

Περιστέρι

Σε πάρα πολλούς εργασιακούς χώρους εργαζόμενοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πήραν την άδεια που δικαιούνται με βάση την αντίστοιχη ΠΝΠ της κυβέρνησης.

Η Πράξη αυτή είχε τεράστιες επιστημονικές ασάφειες αφού:

  • δεν διευκρίνιζε σαφώς μια σειρά παθήσεις αλλά τις περιέγραφε γενικόλογα (πχ βαριά καρδιοπάθεια, πνευμονοπάθεια)
  • δεν κάλυπτε αρκετούς εργαζόμενους με σοβαρά νοσήματα (πχ όσους λαμβάνουν κυτταροστατικά φάρμακα ή βιολογικούς παράγοντες για αυτοάνοσα νοσήματα, εκφυλιστικά νοσήματα του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος όπως προοδευτική σκλήρυνση κατά πλάκας, αιμοσφαιρινοπάθειες όπως ομόζυγος β- μεσογειακή αναιμία)

Για την προστασία αυτών των «ακάλυπτων» εργαζομένων έγιναν δεκάδες παρεμβάσεις από σωματεία σε όλη την Ελλάδα και τελικά αρκετοί από αυτούς έλαβαν τις άδειες που δικαιούνται. Κάτι τέτοιο ΔΕΝ ισχύει για το Δήμο Περιστερίου αφού η Διοίκηση Παχατουρίδη διά της Αντιδημάρχου Καθαριότητας στερούσε αυτές τις άδειες από τους εργαζόμενους του Δήμου.

Και σα να μην έφτανε αυτό, την Τρίτη 12 Μαΐου, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη προγραμματισμένη συνάντηση του σωματείου των ΟΤΑ με τον γιατρό Εργασίας, όπως είχε αποφασιστεί από το ΔΣ του σωματείου με θέμα «Άδειες των εργαζομένων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες», η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας έκανε ωμή παρέμβαση μέσα στα γραφεία του σωματείου.

Η αντιδήμαρχος προσπάθησε να εκδιώξει (!) τον γιατρό Εργασίας από το χώρο, κάνοντάς του υποδείξεις πως η δουλειά είναι στο χώρο του Δημαρχείου (!!!). Απευθύνθηκε και προς τα μέλη του Συλλόγου λέγοντας ότι δεν χρειάζεται να συνεχίσουν τη διαδικασία και το πρόβλημα θα το λύσει η διοίκηση (!), δηλαδή αυτή που δεν το λύνει εδώ και δύο μήνες!!!

Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου καταδικάζει την «απαράδεκτη» και «ωμή παρέμβαση» της αντιδημάρχου Καθαριότητας Περιστερίου και την καλεί να δώσει δημόσια εξηγήσεις, αυτή και ο κ. Παχατουρίδης που τη διόρισε για αυτές τις καταγγελίες.

Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι μπορούν να προσβάλουν τους γιατρούς και την αξιοπρέπεια τους, να παίζουν με τις ασθένειες των εργαζομένων του Δήμου.

Αυτές οι συμπεριφορές, απαράδεκτες πολιτικά και αποκρουστικές κοινωνικά, χρεώνονται στο σύνολο της διοίκησης του Δήμου.

ΥΓ: Κύριοι της Διοίκησης γιατί δε δείξατε τον ανάλογο τσαμπουκά στην ιδιωτική κλινική “Ταξιάρχαι”; Ε;

Tagged