ΑΣΓΜΕ: Όχι στις κάμερες παρακολούθησης μέσα στα σχολεία – Ανοικτή Επιστολή προς όλους τους γονείς μαθητών

Α/θμια
Μοιραστείτε το:

Ανοιχτή Επιστολή της ΑΣΓΜΕ προς όλους τους γονείς μαθητών

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Αγαπητοί γονείς,

Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας είναι κατηγορηματικά αντίθετη στη βιντεοσκόπηση του μαθήματος.

Αυτή η νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης δεν έχει καμιά παιδαγωγική και μορφωτική αξία. Δεν έχει καμία σχέση με την ισοτιμία στη μόρφωση, όταν μάλιστα με ευθύνη της Κυβέρνησης, 1 στους 4 μαθητές στη χώρα μας έμεινε εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας όσο τα σχολεία ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω της πανδημίας.

Αυτή η νομοθετική ρύθμιση παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα ανήλικων μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών. Μπορεί να εκθέσει οποιονδήποτε μαθητή και εκπαιδευτικό σε οποιονδήποτε.

Αυτή η νομοθετική ρύθμιση πρέπει να καταδικαστεί από κάθε γονιό ξεχωριστά, αλλά και οργανωμένα από τα Όργανα του κινήματος Γονέων.

Καλούμε κάθε Ομοσπονδία, Ένωση και Σύλλογο Γονέων να εκδώσει ανακοινώσεις καταδίκης της ζωντανής βιντεοσκόπησης του μαθήματος.

Καλούμε κάθε Ομοσπονδία, Ένωση και Σύλλογο Γονέων να οργανώσει τη συμπλήρωση ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ από κάθε γονέα ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗΣ του παιδιού του κατά τη διάρκεια του μαθήματος και κατάθεσης αυτής στους Διευθυντές των σχολείων.

                                                            Το ΔΣ της ΑΣΓΜΕ

——————

Η ΔΗΛΩΣΗ ΑΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗΣ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ

……………………………………………………………….

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ

Με την παρούσα ο/η κάτωθι υπογεγραμμένος/η …………………………………………………. του ………………………………………… κάτοικος ………………………………………….. κηδεμόνας του/της μαθητή/τριας ………………………………. της ….. τάξης του σχολείου σας

δηλώνω ότι σας απαγορεύω να προβείτε στην βιντεοσκόπηση και ζωντανή αναμετάδοση οποιουδήποτε προσωπικού δεδομένου του/της κηδευομενομένου/νης ανήλικου μαθητή/τριας μου όπως: βιντεοσκόπηση του προσώπου του/της, αναμετάδοσης της φωνής του/της, αναφορά από οποιονδήποτε εντός της αίθουσας (εκπαιδευτικού ή μαθητή) του επωνύμου του/της και γενικά απαγορεύω την αναμετάδοση οποιασδήποτε πληροφορίας, νύξης, συμβουλής που μπορεί να προκαλέσει συσχέτιση του/της κηδευομενομένου/νης ανήλικου μαθητή/τριας μου και άρα μπορεί να βλάψει δυνητικά την προσωπικότητά του/της.

Ως προς τη διαδικασία ζωντανής αναμετάδοσης σας γνωρίζω ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί:

  1. να αποκλειστεί η καταγραφή του μαθήματος από απομακρυσμένο χρήστη και η αναπαραγωγή του αργότερα για κακόβουλους σκοπούς.
  2. να διασφαλιστεί ότι ο απομακρυσμένος χρήστης θα είναι πράγματι μαθητής ή μαθήτρια που δικαιολογημένα απουσιάζει από το σχολείο ή θα είναι κάποιος άλλος από το οικείο- οικογενειακό ή φιλικό- περιβάλλον του απομακρυσμένου χρήστη.

Από παιδαγωγικής σκοπιάς σας αναφέρω ότι σε περίπτωση που ο/η κηδευομενόμενος/η αντιληφθεί ότι κατά της διάρκεια του μαθήματος υπάρχει ζωντανή αναμετάδοση με οποιονδήποτε τρόπο (εικόνα και ήχος, ή μόνο ήχος) ο/η μαθητής/τρια λόγω συστολής θα έχει χαμηλή συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία. Άρα η βιντεοσκόπηση και ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος δύναται να πλήξει όχι μόνο την προσωπικότητα του/της κηδευομενομένου/νης μου αλλά και τις σχολικές και εν γένει εκπαιδευτικές του/της επιδόσεις.

Παρακαλώ να δεχθείτε την παρούσα, να μην προβείτε στη βιντεοσκόπηση και ζωντανή αναμετάδοση αλλιώς με θλίψη μου θα προσφύγω σε ένδικα μέσα ώστε να διασφαλίσω την αξιοπρέπεια και την ψυχική ισορροπία του/της  κηδευομενομένου/νης ανήλικου μαθητή/τριας μου και της οικογενείας μου.

Με την επιφύλαξη άσκησης παντός νομίμου δικαιώματος μου.

Ο αιτών και δηλών

…………………………

Τόπος ημερομηνία

…………………………

…………………………

Ονομ/μο και Υπογραφή

Μοιραστείτε το:
Tagged