Της ζωής βαρόμετρο

Άρθρα
Μοιραστείτε το:

Έδειξε καθαρά και περίτρανα πολύ σοβαρά ζητήματα σε όλα τα πεδία της κοινωνίας και της ζωής εν γένει! Μην κοιτάτε, που ο όχλος τα ζώα μου αργά! Αρέσει η όχι με τον Α’ Παγκόσμιο Βιοχημικό Πόλεμο του Καπιταλισμού κατά της ανθρωπότητας πήγε λιγάκι πιο μπροστά η Επανάσταση, έστω για την ώρα ως δύναμη αδράνειας.

του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Δεν μπορεί, λοιπόν, παρά να είμαστε τραγικά αισιόδοξοι εμείς οι επαναστάτες και βέβαιοι ότι έρχονται καλύτερες μέρες ταξικής πάλης, όσο κι αν πλείστοι εξ ημών φαίνεται ότι δεν θα προλάβουμε να ζήσουμε. Όσο κι αν ο διεφθαρμένος, ηλίθιος, ψεκασμένος δια της οθόνης παγκόσμιος όχλος βρίσκεται ακόμα σε παρατεταμένο λήθαργο, άρχισε να τον τσιμπά σαν αλογόμυγα ο Ιμπεριαλισμός και το Κεφάλαιο και μάλιστα σε επίμαχα, ζωτικά κι επικίνδυνα θέματα, όπως είναι η υγεία. Καλά και εύκολα πιέζεις το ελατήριο μέχρι την κρίσιμη φάση, ώσπου να γίνει το λάθος, που φέρνει την ανατροπή.

Η εγκληματική φύση κάθε εξουσίας και ιδιαίτερα του Καπιταλισμού, με την πανδημία, που είναι Α’ Παγκόσμιος Βιοχημικός Πόλεμος, σημείωσε νέες μεγάλες επιδόσεις με πλήθος παράπλευρων ωφελειών (για Ιμπεριαλισμό και Κεφάλαιο) και απωλειών (για ανθρωπότητα). Έδειξε ο COVID-19 πόσο άθλιο, δολοφονικό, σαθρό, ταξικό και τοξικό σύστημα είναι ο Καπιταλισμός. Με παγκόσμιο πραξικόπημα και φασισμό σ’ έκλεισε στο σπίτι να ψοφήσεις μόνος, αβοήθητος, χωρίς περίθαλψη να μη συσσωρευτείς στα ανεπαρκή νοσοκομεία και φανεί η γύμνια του συστήματος. Και πάλι αυτό κατέρρευσε πλήρως ακόμα και στις χώρες υποτιθέμενα μοντέλα κοινωνικής πρόνοιας της Δύσης!

Δεκάρα δεν αξίζει για το Κεφάλαιο η ζωή μας, όλα είναι φιγούρα λιγούρα, καψούρα. Φρουφρού κι αρώματα, πλαστική κατανάλωση, χυδαία και ηλίθια εικόνα και πάντα με τον βούρδουλα στο χέρι, έστω και αν στην Δύση είναι μεταξωτό-ψηφιακό φραγγέλιο! Για να μην υπάρχει αμφιβολία περί τούτου: Τί προβάλλουν τ’ αργυρώνητα βοθροκάναλα ως πιο σοβαρό ζήτημα από την εφαρμογή του φασιστικού «Μένουμε σπίτι»; Όχι την μόρφωση, την δουλειά, την ανεργία, τον περιορισμό δικαιωμάτων! Ούτε την έλλειψη επικοινωνίας, παρέας, πολιτισμού, ανθρώπινης επαφής! Το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα; Τα κλειστά κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής! Ξέρεις τί είναι να μη φτιάχνουν μαλλιά και νύχια τα ξεβαμμένα ψωνάκια και πορνίδια, αρσενικά και θηλυκά, σε σώμα και ψυχή (κυρίως σε αυτήν)! Με απλά λόγια, ταξική κοινωνική σαβούρα, αθύρματα της γης!

Κι αν δεν υπάρχουν όλοι οι ηλίθιοι, κι αν ψοφήσουν, «θα χάσει η Βενετιά βελόνι»; Τί προσφέρουν όλοι αυτοί οι όχλοι στο ραβαΐσι της ανθρωπότητας, πέρα από μικρότητα, χυδαιότητα και ήχο, όχι της στέρνας, που λέει ο Γ. Σεφέρης, αλλά του ξεγάνωτου τενεκέ; Μήπως κάλλιο ν’ αδειάσουν την γωνιά, να ’ρθουν οι επόμενοι; Μήπως ο COVID-19 δεν έδειξε με τον τρόπο του, την αστείρευτη σοφία και σχετική διαχρονική αξία μαντινάδας, που γνωρίσαμε ως ταμπαχανιώτικο ρεμπέτικο από τον Φουσταλιέρη και τον Μπαξεβάνη;

«Όποιος δεν είναι μερακλής, του πρέπει να πεθάνει

γιατί στον κόσμο, όπου ζει, μόνο τον τόπο πιάνει»!

Παρεμπιπτόντως έδειξε και κάτι άλλο, δυστυχώς, δια της αρνητικής οδού ο Βιοχημικός Πόλεμος του Καπιταλισμού με κωδική ονομασία COVID-19. Σε κάθε μικρή ή μεγάλη συμφορά η ανθρωπότητα, ιδιαίτερα η λαϊκή μούσα στην μάνα του πολιτισμού Ανατολή, απαντούσε, αντλούσε απαντοχή και δύναμη στο τραγούδι, που γινότανε πονεμένο κι ελπιδοφόρο συνάμα αριστούργημα. Πού είναι σήμερα, μαλακισμένα ψώνια του Φασιστικού (facebook) βιβλίου και της τηλοψίας, τα τραγούδια σας; Μυριάδες πολίτες στην γη σκοτώνει ο Καπιταλισμός και γλύφετε τα σάλια του; Μου έστειλε ο φίλος Πάνος καμιά δεκαπενταριά από τα υποπροϊόντα, που σερβίρουν τα βοθροκάναλα τάχα ως εμπνευσμένα από τον COVID-19. Όλα, μα όλα σαβούρα! Ό,τι σκατά και το φτυάρι-έλεγε η γιαγιά μου. Για τα ψώνια-τσιράκια του Καπιταλισμού, που αυτοαποκαλούνται κατ’ ευφημισμόν καλλιτέχνες δες σε διπλανή στήλη.

Ο Α΄ Παγκόσμιος Βιοχημικός Πόλεμος καταδεικνύει ότι ο Καπιταλισμός είναι πλέον παντελώς ανίκανος ν’ αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και για το καλό της κοινωνίας οποιοδήποτε συμφορά βρίσκει τον πλανήτη, ακόμα και αυτές, που ο ίδιος δημιουργεί! Για να μην πω ότι ρετάρει εξόφθαλμα ακόμα και για την μακρόπνοη προώθηση των συμφερόντων του! Είναι φύρα και έγκλημα για την ανθρωπότητα, η οποία έχει δυο δρόμους, δεν θα πάψουμε να το τονίζουμε: Ή θα τον στείλει στον διάβολο ή θα καταστραφεί μαζί του! Η συνωμοσιολόγα Κασσάνδρα λέει: Θυσιάζονται εκατομμύρια ψυχές κάθε μέρα στον βωμό του Ιμπεριαλισμού και του Κεφαλαίου. Μπορεί να κοιμάται ο όχλος, αλλά αγρυπνεί η Φύση! Ποιος ξέρει; Αν δεν ξυπνήσει ο παγκόσμιος όχλος, να γίνει επιτέλους αγωνιστής λαός, μπορεί μα πρωία να εκραγούν όλα φαντασμαγορικό βεγγαλικό και… Γαία πυρί μιχθήτω!

Ακόμα ένα μεγάλο μάθημα έδωσε ο COVID-19. Ό,τι και να κάνετε, όσο και να δηλητηριάσετε την γη, Δυτικά σκουλήκια, αν υπάρξει ανθρώπινη ζωή μετά την μεγάλη (δημιουργική) καταστροφή, θα συνεχιστεί πάλι από (και στην) Ανατολή. Μόνο κατά την φορά της πορείας του ήλιου λύνονται όλα τα προβλήματα του κόσμου. Είσαστε χαμένοι από χέρι άθλιοι Δυτικοί! Για τους κατοίκους της Γκραικυλίας, που είναι βαλκανικό πέτρινο τοξωτό γεφύρι ανάμεσα στην μάνα του πολιτισμού Ανατολή και την βάρβαρη Δύση, αλλά φιλάνε κατουρημένες ξένες ποδιές, το διατύπωσε εύστοχα ο συντηρητικής ιδεολογίας αστός ποιητής: «Πατριωτάκια του ήλιου, ο μόνος δρόμος είναι η Ανατολή»!

Κι αν πανηγυρίζουν ξενόδουλη εξουσία και τσιράκια της, ο Α’ Παγκόσμιος Βιοχημικός Πόλεμος έδειξε ότι όλα τα ψηφιακά και άλλα τερτίπια, οι τηλε-εργασίες, η εξ αποστάσεως μάθηση, οι ηλεκτρονικές συναλλαγές και τα συναφή είναι μια μπούρδα και μισή, μια ηλιθιότητα! Για τον άνθρωπο φυσικά! Για τον πίθηκο συνιστούν επανάσταση. Ξεχωρίζουν μόνο ορισμένα, όχι όλα, ιατρικά επιτεύγματα. Ο COVID-19 έφερε πιο κοντά τον μαλλιαρό πρόγονο με ψηφιακή μορφή, όχι μόνο με το να κλείσει τον όχλο δια της βίας και με συνενοχή του στις φωλιές, αλλά και με το ξημεροβράδιασμα σε βλακώδη ως προς το βασικό περιεχόμενο οθόνη, που όχι μόνο ουδεμία έχει σχέση με την ζωή και φύση, αλλά και τις πολεμά. Τις αντιστρατεύεται και ως όργανο Καπιταλισμού θάβει στα βαλτόνερά της! Και για αυτό κατασκευάστηκε στο καπιταλιστικό εργαστήριο ο COVID-19! Και θυμήθηκα ιστορικό ανέκδοτο από την πολύχρονη μου θητεία στο πολιτικό και στρατιωτικό ρεπορτάζ.

Ως γνήσια… μοδίστρα (υπηρέτησα ως Σμηνίας στην Πολεμική Αεροπορία) λέγαμε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ότι ο σύγχρονος πόλεμος έχει αλλάξει, είναι αεροπορία και ναυτικό, ο στρατός ξηράς έγινε πια παρωχημένο όπλο! Σε συνέντευξη στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ τέθηκε στο περιθώριο, που λέμε δημοσιογραφικά, το ζήτημα κι ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού, μπαρουτοκαπνισμένη καραβάνα, εις επήκοον και ξένων συναδέλφων: Αχ! μοδιστρούλες, αν δεν πατήσει το βρωμοπόδαρο φαντάρου σε ένα έδαφος, δεν μπορείς ούτε να το κατακτήσεις, ούτε να το υπερασπιστείς! Περί αυτού πρόκειται! Χωρίς φυσική παρουσία, πιθηκάκια της τεχνολογίας, ανθρώπινη ζωή δεν υπάρχει, στον αιώνα τον άπαντα!

Και μην ξεχνάτε ότι όλα αυτά θα πληρωθούν αδρά πάλι από τον όχλο. Από όλους εμάς! Δεν κάνει χάρες ο καπιταλισμός! Πολύ σύντομα θα πει: Δεν φτάνει, ρε ηλίθιε, μαλάκα, που γλίτωσες την ζωή σου, που χάρη στα σοφά μέτρα, που πήρα έγκαιρα, δεν πέθανες, με την βοήθεια του Θεού, του Αλλάχ, όποιου άλλου μεταφυσικού απατεώνα, δεν σου αρκεί, που περπατάς μετά από τέτοια πανδημία, θες δουλειά, παιδεία, περίθαλψη, καλό μεροκάματο και πράσινα άλογα; Αχάριστε! Πάρε επιδοτήσεις ζητιανιάς, ελεημοσύνη και βγάλε επιτέλους το σκασμό! Το… αθάνατο ελληνικό πνεύμα πάντα πρώτο κι εδώ άνοιξε δρόμο! Στο άθλιο πειραματόζωο Γκραικυλία γίνανε πρώτα τα πειράματα των μέτρων για φέρετρο και μνημονίων εδώ και δέκα χρόνια. Πέτυχαν για τον Καπιταλισμό και εφαρμόζονται παντού, δίκην (οικονομικού και κοινωνικού) εμβολίου κατά του Κορωνοϊού!

Έκανε κι άλλο «καλό» ο COVID-19. Ξεχώρισε ήρα από στάρι! Αποξένωσε τους εκλεκτούς από τον όχλο, όσο κι αν αυτοί είναι πλέον όχι απλώς λίγοι, αλλά ελάχιστοι και μοναχικοί περιπατητές της Φύσης κόντρα στον απόλυτο φασισμό «Μένουμε σπίτι». Ανθός νέας ζωής! Για αυτό τους αφιερώνουμε (αλλά και στον όχλο) την σημαδιακή ρήση του μέγιστου παγκόσμιου λαϊκού συνθέτη Βαγγέλη Παπάζογλου, πριν μπουν οι Γερμανοί στην Αθήνα:

«Μην πεθαίνετε, ρε, μην τους κάνετε το χατήρι! Δεν υπάρχει

άλλος τρόπος να τους εκδικηθούμε! Ζήστε»!

10 Απριλίου 2020

Πηγή: mousapolytropos.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged