Αμερικανός ειδικός: Ο Τραμπ προετοιμάζει τους αμερικανούς στο να μη αφήσει την προεδρική καρέκλα αν χάσει

Διεθνείς Σχέσεις
Μοιραστείτε το:

Ο Τραμπ προετοιμάζει την άρνησή του να αφήσει την προεδρική καρέκλα αν χάσει

Σύμφωνα με ειδικό της Ηθικής Διακυβέρνησης των ΗΠΑ, ο Τραμπ προετοιμάζει από τώρα την άρνησή του να εγκαταλείψει την προεδρική καρέκλα αν χάσει.

Την πεποίθηση πως ο Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζει το έδαφος προκειμένου να αρνηθεί να αφήσει τα προεδρικά του καθήκοντα, σε περίπτωση που χάσει στις επερχόμενες εκλογές, εξέφρασε ο πρώην διευθυντής του Γραφείο Διακυβερνητικής Ηθικής των ΗΠΑ, Γουόλτερ Σάουμπ.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σάουμπ, ο Τραμπ «ρίχνει τα θεμέλια για την άρνηση να φύγει από το [προεδρικό] γραφείο]».

Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή, όταν ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσομ, εξέδωσε εντολή, με την οποία οι πολίτες θα μπορούν να ψηφίσουν μέσω ταχυδρομείου, ως μέτρο στο πλαίσιο των περιορισμών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Το Σάββατο ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτηση στο διαδίκτυο άσκησε κριτική στη διαδικασία ψηφοφορίας της πολιτείας της Καλιφόρνια, ισχυριζόμενος πως οι Δημοκρατικοί «προσπαθούν να κλέψουν μία ακόμα ψηφοφορία». Οι δηλώσεις του Σάουμπ, ήρθαν ως αντίδραση στα λόγια του Τραμπ.

«Ώστε στην Καλιφόρνια, οι Δημοκρατικοί, οι οποίοι παλεύουν σαν τρελοί για να έχουν ταχυδρομικά ψηφοδέλτια και τα κατάφεραν, μόλις άνοιξαν μια κάλπη στην πιο Δημοκρατική περιοχή της χώρας. Προσπαθούν να κλέψουν ακόμα μια εκλογή. Είναι όλα στημένα εκεί. Αυτές οι ψήφοι δεν πρέπει να καταμετρηθούν. ΑΠΑΤΗ!» έγραψε ο Τραμπ στο διαδίκτυο το Σάββατο.

​Σε μια σειρά από εννέα αναρτήσεις, ο Σάουμπ, ο οποίος έχει εργαστεί τόσο στην κυβέρνηση Ομπάμα, όσο και στην κυβέρνηση Τραμπ, υποστήριξε πως ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος «θα προσπαθήσει να αναμιχθεί στις εκλογές με δραματική αυξητική ένταση».

Ο Σάουμπ παρουσίασε μια λίστα από παραδείγματα που υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς του, συμπεριλαμβανομένου και του πρόσφατου ισχυρισμού του Τραμπ, πως το σύστημα ψηφοφορίας της Καλιφόρνια είναι «στημένο».

«Ο Τραμπ, ο οποίος προσπαθεί να στήσει τις εκλογές, διασπείρει μια φήμη πως η διαδικασία είναι στημένη και πάλι εναντίον του» έγραψε ο Σάουμπ.   «Και ακριβώς όπως τα λόγια του, θέτει τα θεμέλια για την άρνησή του να εγκαταλείψει το προεδρικό γραφείο».

​Μερικές ώρες αργότερα, ο Τραμπ έκανε εκ νέου ανάρτηση, με σχόλια για την ειδική ψηφοφορία για την 25η περιφέρεια της Καλιφόρνια για μια ανοιχτή θέση του Κογκρέσου την Τρίτη, στην οποία θα χρησιμοποιηθεί το σύστημα της ταχυδρομικής ψηφοφορίας, μαζί με ορισμένες τοποθεσίες όπου θα υπάρχουν κάλπες. Οι υποψήφιοι για τη θέση είναι δύο. Ο Ρεπουμπλικάνος Μάικ Γκαρσία και η Κρίστι Σμιθ του Δημοκρατικού κόμματος.

«Ο κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσον της Καλιφόρνια δεν θα αφήσει τα εστιατόρια, τις παραλίες και τα καταστήματα ανοιχτά, αλλά εγκαταστεί σύστημα με κάλπες σε μια Δημοκρατική περιοχή (που υποτίθεται πως είναι μόνο με ταχυδρομική ψηφοφορία) επειδή ο μεγάλος υποψήφιός μας, Μάικ Γκαρσία, κερδίζει κατά πολύ. Καλιφόρνια 25ης περιφέφειας στημένη ψηφοφορία» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος.

​Ο Τραμπ κυνηγά την επανεκλογή για δεύτερη προεδρικη θητεία τον Νοέμβριο, εναντίον του υποψηφίου των Δημοκρατικών, πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Η ταχυδρομική ψηφοφορία της Καλιφόρνια, στην οποία όλοι οι καταγεγραμμένοι ψηφοφόροι λαμβάνουν ταχυδρομικώς ψηφοδέλτια πριν από την ημέρα των εκλογών, ήρθε στο φως της δημοσιότητας πρόσφατα, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, ως μέτρο για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού στα εκλογικά κέντρα. Αυτός ο τρόπος ψηφοφορίας επιτρέπεται σε 20 πολιτείες των ΗΠΑ, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.

Ο Τραμπ έχει επανειλημμένως ασκήσει κριτική για το σύστημα ταχυδρομικής ψηφοφορίας, υποστηρίζοντας πως οι ταχυδρομικές ψήφοι «υποδαυλίζουν την ασφάλεια των εκλογών». Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει υποστηρίξει «πολλοί άνθρωποι εξαπατούν με την ταχυδρομική ψηφοφορία».

Πηγή: sputniknews.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged