Αφροδίτη Μάνου σε Φοίβο Δεληβοριά: Άσε τον «Μητσοτακ»… και κοίτα τους διαπλεκόμενους καλλιτέχνες μας…

Μουσική-Χορός
Μοιραστείτε το:

«Δεν φταίει ο “Μητσοτάκ”, αλλά η διαπλοκή των καλλιτεχνών» Φοίβο μου…

Τι απαντά η Αφροδίτη Μάνου σε προηγούμενη ανάρτηση του Φοίβου Δεληβοριά

Πριν από λίγες ημέρες ο Φοίβος Δεληβοριάς με ανάρτησή του στο Facebook ενημέρωνε τους ακολούθους του ότι εγκαταλείπει το επάγγελμα του τραγουδοποιού, καθώς η μη κατοχύρωση των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών καθιστά αδύνατο τον βιοπορισμό τους, ειδικά εν μέσω της πανδημίας.

Επέρριπτε μάλιστα ευθύνες στη σημερινή κυβέρνηση ότι δεν προστατεύει τα πνευματικά δικαιώματα. Η ανάρτησή του είχε έρθει λίγες ώρες μετά από τις δηλώσεις της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα για τα μέτρα στήριξης της πολιτείας προς τους καλλιτέχνες που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού. Ο Φοίβος Δεληβοριάς έκανε λόγο για «τίτλους τέλους για τους συνθέτες-στιχουργούς», τονίζοντας πως «κανείς από τους ανθρώπους που ξέρω και ξέρετε δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς πνευματικά δικαιώματα».

Οι αναρτήσεις του Φοίβου Δεληβοριά:

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ;Δυστυχώς, αγαπητοί φίλοι, το πιο μαύρο σενάριο των φόβων μας επιβεβαιώθηκε.Τίτλοι τέλους για τους…

Posted by Φοίβος Δεληβοριάς/Foivos Delivorias on Thursday, 7 May 2020

ΚΑΜΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ-ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ-ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ…

Posted by 450+ Πρωτοβουλία δημιουργών και κληρονόμων on Thursday, 7 May 2020

Χθες η Αφροδίτη Μάνου, γνωστή τόσο για τα τραγούδια της, όσο και για τις δυναμικές παρεμβάσεις της στα social media, έδωσε στον συνάδελφό της μία αποκαλυπτική απάντηση, τονίζοντας ότι για την επικρατούσα κατάσταση δεν “πρόλαβε να φταίξει” ούτε ο “Μητσοτάκ”, ούτε ο Πέτσας, αλλά ευθύνεται η διαχρονική ”διαπλοκή των καλλιτεχνών”. Πρόκειται για μία τοποθέτηση που θα συζητηθεί.

Ολόκληρη η ανάρτηση της Αφροδίτη Μάνου:

Πάνε 2-3 χρόνια, Φοίβο, που με συγκρατημένο (ενθουσιασμό πάντως) με ενημέρωνες πως ο Αλέξης, προσωπικά ενδιαφέρθηκε για την ΑΕΠΙ και θα το προχωρήσει. (Την ίδια εκείνη εποχή, ο Σταμάτης μού έστελνε ίνμποξ να είμαι προσεκτική κι ο Θάνος απανωτά μέηλ με πάνω-κάτω τα ίδια, καλώντας με σε αντιμάζωξη που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο). Λίγους μήνες μετά, ήσουνα σίγουρος ότι για την εμπλοκή και καθυστέρηση έφταιγε η άσχετη Λυδία και τώρα που έφυγε, άνοιξε ο δρόμος για να λυθεί, τελικά το θέμα. Φυσικά και δεν λύθηκε κι ας έφυγε η Λυδία. Ωστόσο, δεν το ‘βαλες κάτω. Δεν απογοητεύτηκες. (Ούτε εγώ φυσικά, αφού δεν περίμενα τίποτα μιας και είχα δει το έργο λίγο περισσότερες φορές από σένα, από την εποχή της Μελίνας ακόμα και ήξερα ότι άπαξ και σκάλωσε το πράμα, πάει και τελείωσε, πνευματικά δικαιώματα δεν βλέπουμε) Τώρα σε βλέπω να ξεσπαθώνεις και να το φορτώνεις στο Μητσοτάκ, και όχι, ρε Φοίβο. Να δεις που αυτός θα δώσει κάτι ατομικά στους καλλιτέχνες-και έτσι πρέπει να κάνει, ΑΤΟΜΙΚΑ γιατί όλα τα άλλα είναι ύποπτα για μάς τους φιλύποπτους-αφού είμαστε όλοι πανί με πανί και το έχουν καταλάβει και οι πέτρες, αλλά αν δεν ήτανε ο Σταύρος, δεν θα γινόταν τίποτα. Μην πας λοιπόν να “συνεταιριστείς” με τον Ξαρχάκο για την όποια θετική έκβαση μπορεί να έχει η παρέμβασή του. Εμένα που πριν απ’ όλους, ένα μήνα τώρα, μίλησα στο Τουΐτερ, με τρόλαραν οι αριστεροί ότι … Αλλά άσ’ το καλύτερα. Ντρέπομαι … Τα πνευματικά δικαιώματα δεν λύθηκαν, γιατί υπήρχε η διαπλοκή καλλιτεχνών που είχαν πάρει αμύθητες προκαταβολές, με την εκάστοτε εξουσία που είχε ανάγκη αυτούς ειδικά τους καλλιτέχνες με το “εκτόπισμα”, όπως τους είχε ανάγκη και η ΑΕΠΙ για να νομιμοποιεί τη κλοπή των κόπων όλων μας, αδιαμαρτύρητα. Το ξέρω, το ξέρεις, το ξέρουμε. Άσε λοιπόν τα τσεγκεβαρικά στους τσεγκεβάρες και όσο έχεις ακόμα όρεξη και αυταπάτες, κάνε κάτι καλύτερο στη ζωή σου. Δεν (πρόλαβε να) φταίει ο Πέτσας γι’ αυτό το χάλι. Φταίμε κι εμείς, φταίτε κι εσείς, φταίνε κι οι άλλοι. Φταίει κι ο Χατζηπετρής. Όσο για το επίδομα, ή όπως αλλιώς θα βαφτιστεί, θα είναι σαν το μέρισμα του Τσίπρα. Μικρό, αλλά αποτελεσματικό στην αγορά των ψήφων της αθεράπευτα πελατειακής Πολιτείας μας. Καθόσον, όποιος έχει τα γένια, έχει και τα χτένια … Φιλιά!

Πάνε 2-3 χρόνια, Φοίβο, που με συγκρατημένο (ενθουσιασμόπάντως) με ενημέρωνες πως ο Αλέξης, προσωπικά ενδιαφέρθηκεγια…

Posted by Afroditi Manou on Sunday, 10 May 2020

Ειρήνη Γεωργίου

Πηγή: lawandorder.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged