1η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Περιστερίου: Περιοδεία στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Περιστερίου

Περιστέρι

Την Παρασκευή 08-5-20 αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών Χαρά Καφαντάρη και Θανάση Παπαχριστόπουλο , το Ζήση Καπράνα μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, τη συντονίστρια της 1ης ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Περιστερίου Τζούλη Πετράκη και τους Δημοτικούς Συμβούλους της Παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες για το Περιστέρι» Καποτά Θανάση και Αλεξοπούλου Σοφία πραγματοποίησαν σύσκεψη με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας & Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Περιστερίου Θεοδωράκο Αναστάσιο.

Η συνάντηση είχε σκοπό την ενημέρωση, για την ετοιμότητα  των σχολείων του δήμου εν όψει της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων  την ερχόμενη Δευτέρα 11/5 για τους μαθητές της τρίτης Λυκείου  και στις 18/5 για τις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και Γυμνασίου.

Ο κύριος Θεοδωράκος όσον αφορά τα σχολεία ενημέρωσε την αντιπροσωπεία αναλυτικά  για όλες τις  ενέργειες που έχουν προβεί οι υπηρεσίες του Δήμου για την προστασία της υγιεινής και ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών έναντι του κορωνοϊού COVID-19 και δήλωσε ότι είναι  καθόλα έτοιμοι για την επαναλειτουργία των σχολείων.

Επίσης αναφέρθηκε  και για όλες τις επισκευές που πραγματοποίησε ο Δήμος Περιστερίου για την αποκατάσταση βλαβών των σχολικών μονάδων εξαιτίας του σεισμού της 19 Ιουλίου 2019.

Η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε για την πορεία ολοκλήρωσης των εργασιών ως προς τη λειτουργία του Εργαστήριου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ )  που προβλέπεται να στεγαστεί στο κτίριο του πρώην 3ου Δημοτικού σχολείου, για το καλλιτεχνικό σχολείο και την πορεία συντήρησης και επισκευής των λοιπών διδακτηρίων .

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν την συμφωνία τους στην επαναλειτουργία των σχολείων  μόνο για την 3η τάξη του Λυκείου και εξέφρασαν την αντίθεσή τους για τις υπόλοιπες τάξεις και βαθμίδες της εκπαίδευσης.  

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε την Κοινωνική Υπηρεσία , το Κέντρο Κοινότητας και την υπηρεσία  ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ . Ενημερώθηκε από  τους εργαζόμενους για τα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζονται στον δήμο Περιστερίου , τον αριθμό ωφελούμενων ατόμων και νοικοκυριών, σε ΚΕΑ (κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης), ΤΕΒΑ (τρόφιμα), για τις δράσεις προγραμμάτων στέγασης, επιδότησης ενοικίου, βρεφών και φοιτητών , για τις παρεχόμενες υπηρεσίες σε φάρμακα, και  εξυπηρέτηση των δημοτών που έχουν ανάγκη.

Κατά τη συζήτηση με τους εργαζόμενους , αναδείχθηκαν προβλήματα εργασιακών  θεμάτων, ελλείψεως προσωπικού και αυξημένου φόρτου αιτημάτων προς διεκπεραίωση  λόγο και  του κορωνοϊού .

Η  αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για την άοκνη και επίπονη προσφορά τους προς τον πολίτη, ιδιαίτερα τις ημέρες της πανδημίας και δεσμεύτηκε να μεταφέρει  προς λύση τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού , και το αίτημα για την  μονιμοποίηση των συμβασιούχων από την κυβέρνηση μέσω του κοινοβουλίου αλλά και θα συνδράμει τον αγώνα τους μέσω των συνδικάτων τους .

Tagged