Σπινόσαυρος: Ο τερατώδης αμφίβιος δεινόσαυρος που λεηλατούσε ποτάμια και στεριά (Video)

Παλαιοντολογία
Μοιραστείτε το:

Ήταν ο πρώτος γνωστός αμφίβιος δεινόσαυρος

Aποδείξεις ότι κάποιοι δεινόσαυροι κολυμπούσαν έχουν oι παλαιοντολόγοι, καθώς ανακάλυψαν ότι ο Σπινόσαυρος, ο μεγαλύτερος σε μήκος γνωστός σαρκοβόρος δεινόσαυρος, που έφθανε τα επτά μέτρα, ζούσε μέσα σε μεγάλα ποτάμια της βόρειας Αφρικής.

Ήταν ένα «ποταμίσιο τέρας» με κοφτερά δόντια που ζούσε πριν 95 εκατομμύρια χρόνια και ζύγιζε έως επτά τόνους, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Παλαιοντολογίας Νιζάρ Ιμπραχίμ του Πανεπιστημίου του Ντιτρόιτ Μέρσι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature», βρήκαν στο νοτιοανατολικό Μαρόκο απολιθώματα οστών της μακριάς ουράς του Σπινόσαυρου, που του επέτρεπαν να κολυμπάει και να κυνηγάει μέσα στο νερό, περίπου όπως οι κροκόδειλοι.

Ο μοναδικός σωζόμενος σκελετός Σπινόσαυρου (Spinosaurus aegyptiacus), αλλά χωρίς ουρά, είχε βρεθεί το 2008 στη βόρεια Αφρική. Άλλα παλαιότερα απολιθώματα στεγάζονταν στο Μόναχο και είχαν καταστραφεί κατά τους βομβαρδισμούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Τώρα τα νέα απολιθώματα ρίχνουν περισσότερο φως σε αυτόν τον κατά πάσα πιθανότητα αμφίβιο δεινόσαυρο, ο οποίος θα ήταν ο φόβος και τρόμος των άλλων υδρόβιων πλασμάτων, ακόμη και των καρχαριών.

Όταν έβγαινε στην ξηρά, μάλλον θα περπατούσε σε τέσσερα μικρά πόδια (όχι σε δύο όπως ο σαρκοβόρος στεριανός Τυρανόσαυρος) και θα άφηνε εκεί τα αυγά του.

Πηγή: lykavitos.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged