Ν. Κεραμέως: Αυξημένα μέτρα υγιεινής στα σχολεία – κλειστά τα κυλικεία

Υπουργείο Παιδείας
Μοιραστείτε το:

Αυξημένα μέτρα υγιεινής στα σχολεία – κλειστά τα κυλικεία

«Από την πρώτη ημέρα ακούμε τους ειδικούς και με βάσει τις δικές τους κρίσεις λαμβάνονται οι αποφάσεις», δήλωσε η υπ. Παιδείας στον Ant1, αναφορικά με το κλείσιμο των σχολείων τον Μάρτιο και την επαναλειτουργία τους, σταδιακά από τις 4 Μαΐου, οπότε και ξεκινά η διδασκαλία για την Γ’ Λυκείου.

«Στο τέλος Απριλίου υπήρξαν νέα δεδομένα αναφορικά με την σχέση των παιδιών με τον κορονοϊό και νέες μελέτες για συγκλονιστικές συνέπειες στην επαγγελματική, κοινωνική και ψυχολογική εξέλιξη των παιδιών, λόγω της διακοπής των σχολείων αυτές τις εβδομάδες», ανέφερε η Νίκη Κεραμέως και επισήμανε πως «πήραμε νωρίς μέτρα και σκληρά μέτρα, για να μπορέσουμε να ανοίξουμε ξανά τα σχολεία, σε μια δυναμική διαδικασία που θα επανεξετάζεται διαρκώς από τους ειδικούς και με την λήψη όλων των μέτρων για την προστασία των παιδιών και της δημόσιας υγείας»

«Στα εκ περιτροπής μαθήματα, λόγω του μικρότερου αριθμού των παιδιών, η διαδικασία είναι πιο έντονη, άρα είναι ένας πλήρης μήνας μαθημάτων», είπε η Νίκη Κεραμέως και συμπλήρωσε πως «υπάρχει ήδη οπτικοακουστικό υλικό που έχει ετοιμαστεί από ειδικούς για μαθητές και εκπαιδευτικούς, οι εκπαιδευτικοί θα κληθούν στις αρχές της εβδομάδας στα σχολεία για περαιτέρω ενημέρωση, έχει προβλεφθεί και καθαρισμός των αιθουσών ενδιάμεσα στα μαθήματα και όχι μόνο μετά το τέλος των μαθημάτων».

Ακόμη, τόνισε, με υπουργική απόφαση θα απαγορευτεί η λειτουργία των κυλικείων, όπως ζήτησαν οι ειδικοί, ενώ θα υπάρχουν και εκ περιτροπής διαλείμματα ακόμη και στα εκ περιτροπής μαθήματα, προς αποφυγή του συγχρωτισμού», ενώ συμπλήρωσε ότι υπάρχουν οδηγίες προς όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και ότι η πρώτη ημέρα των μαθημάτων θα αφιερωθεί στην ενημέρωση όλων για τα μέτρα προστασίας και υγιεινής που θα πρέπει να τηρούνται.

Αναφορικά με την χρήση μάσκας από μαθητές, επανέλαβε μια σειρά λόγων για την οποία θα είναι προαιρετική στα λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές, ενώ θα είναι υποχρεωτική όταν οι μαθητές χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

«Είναι καθοριστικός αυτό ο μήνας. Αντιλαμβάνομαι τους φόβους και τις ανησυχίες των γονιών, αλλά από την Δευτέρα επιστρέφει η κοινωνία σε μια νέα κανονικότητα. Τον Σεπτέμβριο, που θα είναι και πιο χαμηλές οι θερμοκρασίες, τι θα οδηγήσει τους γονείς να είναι πιο ήσυχοι», είπε η κ. Κεραμέως, σχολιάζοντας αναφορές ότι θα υπάρξει μεγάλο πλήθος γονέων που θα προτιμήσει να κρατήσει τα παιδιά στο σπίτι και εκτός σχολείου.

Επίσης με δηλώσεις της στο Mega η υπουργός ανακοίνωσε ότι προς το τέλος Μαΐου θα ανακοινωθεί η απόφαση για τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, που θα εξαρτηθεί από τις συστάσεις των ειδικών. «Εάν επαναλειτουργήσουν, θα λειτουργήσουν για ένα μήνα» είπε η κ. Κεραμέως.

Πηγή: liberal.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged