Το «σχέδιο» της κυβέρνησης για γρήγορη μετάβαση, των υπερήλικων καθηγητών, γονέων, παππούδων και γιαγιάδων, στον Άγιο Πέτρο!

Επαγγελματική
Μοιραστείτε το:

Κύριε Πρωθυπουργέ, το πρώτο  μαζικό τεστ της κυβέρνησης σας για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, που σχετίζονται με τον COVID-19,αφορά τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου από τη μια μεριά και από την άλλη  τους καθηγητές τους, τους γονείς τους, τους παππούδες, τις γιαγιάδες κ.α.

Με λίγα λόγια το στοίχημα της ζωής, επάξια, εννοείται ότι θα το κερδίσουν οι μαθητές της Γ΄ τάξης των Λυκείων γιατί  δεν κινδυνεύουν ιδιαίτερα να νοσήσουν βαριά ή να έχουν σοβαρές επιπλοκές.Οι μαθητές επιστρέφοντας στα σχολεία, κατά το πλείστον θα είναι ασυμπτωματικοί και επομένως θα κάνουν μεγάλη διασπορά στον πληθυσμό με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Οι χαμένοι της υπόθεσης θα είναι, τα πειραματόζωα, οι καθηγητές τους, οι γονείς τους, οι παππούδες, οι γιαγιάδες και γενικότερα  οι υπερήλικες που θα συναναστραφούν μαζί τους.Δεν θα σας κάνει και ιδιαίτερη εντύπωση αν στην καθημερινή απογευματινή ενημέρωση ο κύριος Τσιόδρας αναγγείλει  αύξηση  των διασωληνωμένων και των καταγεγραμμένων θανάτων στη χώρα. Άλλωστε είναι κάτι που το περιμένετε. Το μόνο που φοβάστε είναι μήπως άρετε  τα μέτρα σε λάθος χρόνο με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε  σε ανεξέλεγκτο, δεύτερο ή και τρίτο κύμα μετάδοσης του ιού.

Μην ξεχνάτε ότι μαζί με τους  μαθητές, που δεν κινδυνεύουν ιδιαίτερα να νοσήσουν βαριά ή να έχουν σοβαρές επιπλοκές,  στις αίθουσες θα είναι και οι καθηγητές οι οποίοι είναι άνω των 50 ετών σε ποσοστό περίπου 75% και οι περισσότεροι απ΄ αυτούς, όπως καταλαβαίνετε, έχουν «υποκείμενα νοσήματα».

Πάγια  κυβερνητική θέση, όπως λέτε, είναι ότι: «όλη η προσπάθεια που έγινε μέχρι τώρα, εντοπίζεται στη προστασία των ευπαθών ομάδων, των ηλικιωμένων, τους οποίους παγκοσμίως, κατά κύριο λόγο «χτυπάει» ο ιός. Αυτούς τους συνανθρώπους μας έχουμε ιερή υποχρέωση να προστατεύσουμε περισσότερο από όλους.»

Για να μετουσιώσετε  τη θέση σας αυτή σε πράξη σε ότι αφορά τους καθηγητές θα πρέπει να τους αντικαταστήσετε με νέους  που θα «αντισταθούν» στον COVID-19 προστατεύοντας τους υπερήλικες καθηγητές και τις οικογένειές τους. Επειδή  όμως δεν είμαστε αιθεροβάμονες σας καθιστούμε απόλυτα  υπεύθυνο για ό,τι δυσάρεστο συμβεί σε μας και τις οικογένειές μας. Εκτός και αν προμηθεύσετε τους υπερήλικες καθηγητές με εξοπλισμό ΜΕΘ!

Τι θα συνέβαινε αν οι μαθητές της Γ΄ λυκείου συνέχιζαν την σύγχρονη και ασύγχρονη διδασκαλία και έδιναν, στα μέσα Ιουνίου, τις πανελλήνιες; Άλλωστε όπως έχετε δηλώσει η ύλη έχει περικοπεί αμετάκλητα.  

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Θα αναλάβετε, με ελαφρά την καρδία, ένα τέτοιο ρίσκο που θα μπορούσε να έχει απρόβλεπτες συνέπειες  για όλους μας; Εκτός και αν έχετε σκοπό να στείλετε όσο πιο γρήγορα γίνεται, τους υπερήλικες καθηγητές και όχι μόνο, στον Άγιο Πέτρο!

28/04/2020                                                      Αποστολόπουλος  Δημήτριος

Μοιραστείτε το:
Tagged