Το ακατάσχετο υβρεολόγιο, τα επιθετικά, τοξικά και φαιδρά συνωμοσιολογικά σχόλια και τα τηλεφωνήματα Μητσοτάκη

Κοινωνία

Το άγνωστο τηλεφώνημα Μητσοτάκη σε δημοσιογράφο με κόρη με λευχαιμία

τελευταίο κομμάτι του δημοσιογράφου Ηλία Μαγκλίνη στην εφημερίδα Καθημερινή ήταν πολύ διαφορετικά από τα άλλα που γράφει. Ήταν πολύ προσωπικό. Θύμιζε τα άλλα κομμάτια που γράφει ως “κύριος Γκρι” και περιγράφει τον αγώνα που δίνει μαζί με τη σύζυγό του, για την θεραπεία της κόρης τους, που έχει διαγνωστεί με λευχαιμία.

Αφορμή για το άρθρο του Ηλία Μαγκλίνη ήταν η ιστορία της κυρίας Σταματάτου. Είναι η μητέρα του αυτιστικού παιδιού που έγραψε στο facebook του πρωθυπουργού με αφορμή τις απαγορεύσεις στο κολύμπι. Προς μεγάλη της έκπληξη της κ.Σταματάτου- που έχει σελίδα στο facebook, όπου περιγράφει τις δυσκολίες να μεγαλώνεις ένα παιδί με αυτισμό- συνεργάτες του πρωθυπουργού επικοινώνησαν μαζί της και της ζήτησαν να μιλήσει προσωπικά με τον πρωθυπουργό. Ακολούθησε τηλεδιάσκεψη και βρέθηκε λύση για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο Γιάννης.

Όλα αυτά τα περιγράφει στο κείμενό του ο Ηλίας Μαγκλίνης αλλά αφηγείται και την συνέχεια. Όπως γράφει, μετά την δημοσιοποίηση αυτής της επικοινωνίας, η κ. Σταματάτου δέχθηκε σφοδρή επίθεση από διαφόρους ριζοσπάστες μέσα στα κοινωνικά δίκτυα, με “ένα ακατάσχετο υβρεολόγιο, με επιθετικά, τοξικά και φαιδρά συνωμοσιολογικά σχόλια ότι δήθεν το έστησε όλο αυτό για να τονώσει το προφίλ του πρωθυπουργού προς τα έξω και άλλα τέτοια πολύ πιο προσβλητικά και χυδαία για την ίδια και για το παιδί της”.

Σε σημείο να έχει τρομάξει η κ. Σταματάτου, γράφει ο Ηλίας Μαγκλίνης και να επιθυμεί να αποτραβηχτεί από κάθε δημόσια έκθεση. Αλλά αυτή δεν είναι η μόνη αποκάλυψη που κάνει ο κ. Μαγκλίνης. Μετά τα σχόλια για την τοξικότητα των σχολιαστών της ιστορίας της μητέρας του Γιάννη, γράφει και τη δική του εμπειρία.

Όπως σημειώνει ήταν περί τα μέσα του προηγούμενη Φεβρουαρίου όταν εκείνος άρχισε να δημοσιοποιεί και να αφηγείται την περιπέτεια της κόρης του που έχει διαγνωστεί με λευχαιμία και νοσηλεύεται στην πτέρυγα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, σε μια σειρά άρθρων στην Καθημερινή με τον τίτλο ο κ. Γκρι. Τότε δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως γράφει: “Δεν γνωρίζω προσωπικά τον κ. Πρωθυπουργό ούτε είχαμε ανταλλάξει ποτέ την παραμικρή αλληλογραφία. Δεν είχα σκοπό να δημοσιοποιήσω το τηλεφώνημά του, έχουν περάσει και δυο μήνες από τότε, το περιστατικό όμως με την κ. Σταματάτου με ώθησε να το κάνω. Ήταν ένα απλό, ολιγόλεπτο τηλεφώνημα μέσω του οποίου ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλησε να μου δώσει κουράγιο, αφού διάβασε το σημείωμά μου και αυτό ήτα όλο. Και πέτυχε το σκοπό του. Μου έδωσε κουράγιο. Κάποιοι ίσως πουν ότι και εγώ το έστησα. Δεν με πειράζει…”.

Πηγή: thetoc.gr

Tagged