Τουρκία Vs Covid-19: 76 νέοι θάνατοι + 4.000 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Τουρκία
Μοιραστείτε το:

Σχεδόν τέσσερις χιλιάδες νέα κρούσματα (3.892) από τον νέο κορονοϊό καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά.

Παράλληλα 76 επιπλέον άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους έχοντας διαγνωστεί με τον ιό, τις τελευταίες 24 ώρες, με το σύνολο των θανάτων να ανέρχεται σε 725. Το σύνολο των κρουσμάτων από τις 11 Μαρτίου που καταγράφηκε ο πρώτος νεκρός από τον Covid-19 στην Τουρκία, ανήλθε σε 37.109.

Ο Κοτζά επεσήμανε ότι περισσότεροι ασθενείς παρουσιάζουν βελτίωση και υπογράμμισε το πόσο σημαντικό είναι για την αποφυγή της διασποράς του ιού, το να μένει ο κόσμος στο σπίτι.

Ο Τούρκος Υπουργός σημείωσε ότι άρχισε να μειώνεται ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία, ενώ έχει μειωθεί και ο αριθμός των ύποπτων κρουσμάτων που προσφεύγουν στα νοσοκομεία. Πρόσθεσε ότι μειώνεται ο αριθμός των ασθενών στην εντατική και ο αριθμός των διασωληνωμένων.

Η Τουρκία στην 4η θέση αύξησης κρουσμάτων στον κόσμο… αλλά εν κρυπτώ

Σύμφωνα με το Worldometers η Τουρκία με τους 4.117 νέους ασθενείς, έφτασε στην 4η θέση στην παγκόσμια αύξηση των κρουσμάτων, μετά από ΗΠΑ. Αγγλία και Ισπανία. Αν συγκρίνουμε μάλιστα με την Ιταλία όπου υπήρξαν οι περισσότεροι θάνατοι, εμφανίζεται μια ανησυχητική εικόνα με την Τουρκία να έχει διπλάσια ταχύτητα.

Σύμφωνα με το Worldometers η Τουρκία με τους 4.117 νέους ασθενείς, έφτασε στην 4η θέση στην παγκόσμια αύξηση των κρουσμάτων, μετά από ΗΠΑ. Αγγλία και Ισπανία. Η Ιταλία με τάση μείωσης καθώς παρουσίασε 3.836 νέα κρούσματα, βρίσκεται στην 5η θέση. Στις τελευταίες 24 ώρες στις ΗΠΑ παρουσιάστηκαν 17.668 κρούσματα, στην Αγγλία 5.491, στην Ισπανία 4.748 και στην Τουρκία 4.117.

Στην Ιταλία στις τελευταίες 24 ώρες αυξήθηκαν κατά 542 αυτοί που πέθαναν λόγω του νέου ιού και έφτασαν τους 17.669. Ανησυχία προκαλεί αν συγκρίνουμε μέρα με μέρα τα στοιχεία της Ιταλίας με την Τουρκία. Αν συγκρίνουμε με τις πρώτες 29 μέρες της Ιταλίας η εικόνα που εμφανίζεται δεν είναι καθόλου ελπιδοφόρα

Ο Εμράχ Αλτιντίς, καθηγητής βιολογίας στο κολλέγιο της Βοστόνης, εστιάζοντας στην κλιμάκωση των λόγω κορωνοϊού θανάτων σε αυτούς που είναι κάτω των 60 ετών έγραψε τα εξής: “Στην Ιταλία στους πρώτους 1625 θανάτους το ποσοστό των κάτω των 60 ήταν 1,7%, στην Ισπανία στους πρώτους 805 θανάτους το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 4,59%, ενώ στην Τουρκία στους πρώτους 356 θανάτους το ποσοστό αυτό ήταν 20%”.

Ζ. Iliopoulou

Πηγή: ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ / AΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε το:
Tagged