Χαίρε Καίσαρ…: Ευχαριστίες του Δήμου Περιστερίου προς τους εθελοντές αιμοδότες που είναι τουλάχιστον «ήρωες»…

Περιστέρι

Την Κυριακή είχαμε διατυπώσει τις αντιρρήσεις μας  για την εθελοντική αιμοδοσία  του Δήμου Περιστερίου και ιδιαίτερα τις συνθήκες υγιεινής που θα επικρατούσαν στους χώρους του δημαρχείου στο οποίο θα πραγματοποιούνταν, ενώ διατυπώναμε και την άποψη ότι αυτή η δράση δεν ήταν παρά άλλη μία προσπάθεια να διατηρηθεί στη δημοσιότητα η Διοίκηση του Δήμου και ειδικά ο Δήμαρχος Περιστερίου, κος Παχατουρίδης.

Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις, η στήλη επιβεβαιώθηκε με τα έγγραφα και τις φωτό του Δήμου. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που το γραφείο τύπου του δήμου κοινοποίησε στη στήλη, σε καμία περίπτωση δεν τηρήθηκαν τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας κατά του κορονοϊού, όπως έχουν προσδιορισθεί από το Υπουργείο Παιδείας.

Ας ελπίσουμε ότι  σε όσους με ηρωική απόφαση και αλτρουιστική διάθεση  συμμετείχαν στην συγκεκριμένη εθελοντική αιμοδοσία  όλα θα εξελιχθούν καλά, όπως και στον οικείο, οικογενειακό και κοινωνικό τους κύκλο…

Από τις φωτογραφίες που μας διατέθηκαν, δεν φαίνεται ότι υπήρξε ταυτοπρόσωπη παρουσία  είτε του δημάρχου κου Παχατουρίδη, είτε του εντεταλμένου συμβούλου κου Μπεκιάρη, είτε κάποιου άλλου αντιδημάρχου.

Πιθανόν γιατί έχοντας καλή ενημέρωση για τους κινδύνους «μόλυνσης» τους από τον δολοφονικό κορονοϊό, «φύλαξαν τα ρούχα τους και τα χνώτα τους», όπως λέει ο λαός…

Σε ότι αφορά τους ήρωες εθελοντές αίματος, γιατί με βάση τις συνθήκες που έδωσαν αίμα, πρόκειται για ήρωες, ο Δήμαρχος της Πόλης κος Παχατουρίδης, έδωσε στην δημοσιότητα τις γραπτές ευχαριστίες του, ακριβώς όπως είχε προαναγγείλει η στήλη.

Διαβάστε στην συνέχεια την ανακοίνωση του κου Παχατουρίδη…

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των εθελοντών στην έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία στις 30 Μαρτίου 2020, στην προσπάθεια του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Περιστερίου (ΟΠΑΑΠ) να ανταποκριθεί στη μείωση των αποθεμάτων αίματος, καθώς ο κορονοϊός μας ανάγκασε να μένουμε σπίτι, όμως κάποιες ανάγκες δεν έχουν αλλάξει.

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης θέλει να ευχαριστήσει τους νέους της πόλης μας (φοιτητές, αθλητές), καθώς και τους δημότες και εργαζόμενους του Δήμου, εθελοντές αιμοδότες.

Ήταν μια πράξη αγάπης, αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς, εξασφαλίζοντας τη δυνατότητα να βοηθούν, κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη, τον ίδιο τον εαυτό τους, την οικογένειά τους, τους φίλους τους και τους συμπολίτες.

Το αίμα αποτελεί κοινωνικό αγαθό, που δεν είναι δυνατό να αντικατασταθεί από κανένα φάρμακο και η κοινωνική δράση της εθελοντικής αιμοδοσίας του Δήμου Περιστερίου είναι ένας σημαντικός θεσμός για την τοπική κοινωνία.

Ο Δήμος Περιστερίου συμμετείχε στην προσπάθεια για να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες για αίμα, σε συνεργασία με το Συντονιστικό Κέντρο Αιμοεπαγρύπνησης και Επιτήρησης Μεταγγίσεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), την Περιφέρεια Αττικής, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε».

Tagged