ΗΠΑ Vs Kοροναϊός: Πρώτη σε κρούσματα διεθνώς με 94.238 – Ενδέχεται οι θάνατοι να φθάσουν τους 81.000

Οικονομικά

Το μεγάλο στοίχημα του πλανήτη  – Ενδέχεται να σκοτώσει 81.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες

Η νόσος Covid-19, που προκαλείται από το νέο κοροναϊό SARS-CoV-2, μπορεί να σκοτώσει περισσότερους από 81.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες και να εμφανίσει ενδείξεις υποχώρησης από τον Ιούνιο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη

Ο αριθμός των εισηγμένων στα νοσοκομεία με Covid-19 αναμένεται να κορυφωθεί στις ΗΠΑ τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου, αν και σε μερικές πολιτείες (π.χ., στην Καλιφόρνια) αυτό πιθανώς θα συμβεί αργότερα.

Η νόσος Covid-19, που προκαλείται από το νέο κοροναϊό SARS-CoV-2, μπορεί να σκοτώσει περισσότερους από 81.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες και να εμφανίσει ενδείξεις υποχώρησης από τον Ιούνιο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη, η οποία βλέπει το φως της δημοσιότητας σε μια αρνητική συγκυρία για τη χώρα, που ξεπέρασε ακόμη και την Κίνα σε αριθμό κρουσμάτων.

Ο αριθμός των εισηγμένων στα νοσοκομεία με Covid-19 αναμένεται να κορυφωθεί στις ΗΠΑ τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου, αν και σε μερικές πολιτείες (π.χ., στην Καλιφόρνια) αυτό πιθανώς θα συμβεί αργότερα.

Άνθρωποι θα συνεχίσουν να πεθαίνουν από τη νόσο στη χώρα έως τον Ιούλιο, αν και ο αριθμός των θυμάτων δεν αναμένεται να ξεπερνά τα δέκα ημερησίως το καλοκαίρι.

Η ανάλυση, με επικεφαλής τον ειδικό στην Ιατρική Στατιστική δρα Κρίστοφερ Μάρεϊ, διευθυντή του Ινστιτούτου Μετρικής της Υγείας και Αξιολόγησης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον στο Σιάτλ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, θεωρεί τις 82.000 θανάτους ως μια μέση εκτίμηση, καθώς οι θάνατοι μπορεί να κυμαίνονται από 38.000 έως 162.000, αφού υπάρχει αβεβαιότητα για το ρυθμό εξάπλωσης του ιού, που διαφέρει από πολιτεία σε πολιτεία.

Ο δρ Μάρεϊ θεωρεί πιθανό ότι, λόγω της διάρκειας της κρίσης και μετά το Μάιο, θα απαιτηθούν πιθανώς περιοριστικά μέτρα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του αναμενομένου.

Επισημαίνει, επίσης, το βάρος που θα κληθούν να σηκώσουν τα αμερικανικά νοσοκομεία, καθώς στην κορύφωση της επιδημίας ο αριθμός των ασθενών μπορεί να ξεπεράσει κατά πολύ τις διαθέσιμες κλίνες και τους διαθέσιμους αναπνευστήρες στα νοσοκομεία, ιδίως σε πολιτείες όπως η Νέα Υόρκη, η Τζόρτζια και η Λουιζιάνα.

«Η πορεία της πανδημίας θα αλλάξει δραματικά προς το χειρότερο, αν οι άνθρωποι χαλαρώσουν τα μέτρα αποφυγής των κοινωνικών επαφών» προειδοποίησε ο δρ Μάρεϊ.

Το μεγάλο ερωτηματικό, θα υπάρξει δραματική επιδείνωση του κορωνοιού στις ΗΠΑ – Θα αυξηθεί ο δείκτης θανάτου;

(upd7) Στην πρώτη θέση παγκοσμίως με τα περισσότερα κρούσματα κορωνοιού βρέθηκαν οι ΗΠΑ με 94.238 με την Ιταλία να έχει περάσει στην δεύτερη θέση και να ακολουθεί η Κίνα…

Αν και οι νεκροί είναι μόλις 1.438 στις ΗΠΑ, το πιο ανησυχητικό είναι ότι είναι επιθετική η αύξηση των κρουσμάτων ενώ ο αριθμός όσων έχουν αναρρώσει είναι μόλις 812 δηλαδή αντιστοιχεί σε μόλις 0,8% των κρουσμάτων έναντι 24% που είναι ο μέσος παγκόσμιος όρος.

Ο μικρός αριθμός ανάρρωσης είναι πρόδρομος δείκτης που:

1) Υποδηλώνει ότι τώρα ξεκινάει το πρόβλημα στις ΗΠΑ

2) Θα αυξηθούν σημαντικά οι θάνατοι με βάση την στατιστική όπως προκύπτει και από τις άλλες χώρες με επιθετική αύξηση κρουσμάτων.

Οι εξελίξεις είναι πλέον πολύ σοβαρές.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να γίνουν το επίκεντρο της επιδημίας του κορωνοϊού παγκοσμίως. Η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοιού στις ΗΠΑ δείχνουν ότι τώρα ξεκινάει το πρόβλημα, ενώ θα αυξηθούν και οι νεκροί, μέχρι τώρα αυτό δεν καταγράφεται λόγω των πολλών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Να σημειωθεί ότι η Ιταλία που μετράει τους περισσότερους θανάτους παγκοσμίως 8.165… ξεπέρασε την Κίνα σε κρούσματα πάνω από 81.000… ωστόσο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Κίνα σκοπίμως να έχει παραποιήσει τα στοιχεία της πανδημίας για να κρύψει το πρόβλημα από τον υπόλοιπο κόσμο.

Τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι οι νέες μολύνσεις στις ΗΠΑ αυξάνονται τόσο γρήγορα ώστε το σύνολο των κρουσμάτων όχι απλά θα ξεπεράσει τόσο την Κίνα όσο και την Ιταλία, αλλά θα σημειώσουν κατακόρυφη αύξηση… αναφέρει το Business Insider.

Να σημειωθεί ότι έως σήμερα η στρατηγική των ΗΠΑ στο πρόβλημα είναι όχι ενιαία, άλλη στρατηγική ακολουθούν οι πολιτείες άλλη η κεντρική κυβέρνηση.

Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να γίνουν το νέο επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού – μια πρόβλεψη που κάθε μέρα μοιάζει πιο ρεαλιστική -.

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν με μεγάλη ταχύτητα την Κίνα και την Ιταλία σε κρούσματα, οι ΗΠΑ έχουν σχεδόν 95 χιλ. κρούσματα έναντι 87 χιλιάδες στην Ιταλία και 81,8 χιλιάδες στην Κίνα. Η προειδοποίηση του ΠΟΥ έρχεται σε αντίθεση με τα μηνύματα της διοίκησης του Trump.

Ο Πρόεδρος Donald Trump σε συνέντευξη Τύπου στο Λευκό Οίκο δήλωσε ότι σχεδιάζει να χαλαρώσει την καραντίνα και να επανακκινήσει την οικονομία των ΗΠΑ το Πάσχα.

Μόνο 28 Πολιτείες έχουν αυστηρούς κανόνες καραντίνας για τους πολίτες τους.

Σε πολλές Πολιτείες όπως η Φλόριντα, δεν έχουν υπάρξει ουσιώδεις αλλαγές.

Χωρίς τα δραστικά μέτρα που έλαβαν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, που ξεκίνησαν για πρώτη φορά από την Κίνα και την πόλη Wuhan οι ΗΠΑ φαίνεται ότι θα μπορούσαν να ξεπεράσουν όλα αυτά τα μέρη στην κλίμακα των μολύνσεων και των θανάτων.

H συνέντευξη Trump

O πρόεδροςTrump αναφέρθηκε σε συνέντευξη που έδωσε ότι την άλλη εβδομάδα θα παρθούν οι αποφάσεις για το εάν θα ανοίξει η αμερικανική οικονομία.

Για το πακέτο των 2 τρισεκ. δολαρίων επισήμανε ότι θα υπάρξουν επιδοτήσεις των θέσεων εργασίας κατά 100% για όσους χάσουν τις δουλειές τους και θα δοθούν 3000 δολ μηνιαίως για τις τετραμελείς οικογένειες.

Παράλληλα επισήμανε ότι θα δοθούν σημαντικά κονδύλια δισ δολ που θα δοθούν στο σύνολο της υγείας για την μάχη κατά του ιού.

Έκλεισε, λέγοντας,» πρέπει να γυρίσουμε στις δουλειές μας, γιατί σε αυτό είναι βασισμένη η αμερικανική ιδέα.» Αλλά θα έχουμε να σας πούμε πιο συγκεκριμένα πράγματα την επόμενη εβδομάδα, βασιζόμενοι σε ακριβή στοιχεία.

«Μπορεί η επαπανακκίνηση να γίνει με εξαίρεση τομέων, που έχουν πληγεί αρχικά και θα υπάρξουν όλες οι προδιαγραφές όπως η απαγόρευση χειραψιών και οι κοινωνικές αποστάσεις», συμπλήρωσε.

Ο κόσμος θέλει να ξεκινήσουμε και πάλι και θα ξεκινήσουμε. Για την ανάκαμψη της Wall είπε ότι δεν νομίζω ότι η αβεβαιότητα έχει ξεπεραστεί, αλλά η αγορά εκτιμά την δουλειά που κάνουμε. Για τις επαφές του με τον Κινέζο πρόεδρο Xi, είπε ότι «θα έχουμε συνομιλία, πιθανώς μια νέα συμφωνία σχεδιάζεται».

Πάντως ο αμερικανός Πρόεδρος Trump ζήτησε από τις Πολιτείες να κατατάξουν τον κορωνοιό σε κλίμακα μεγάλης, μεσαίας και μικρής επικινδυνότητας ώστε να αποφασίσει την άλλη εβδομάδα για το πότε θα ανοίξει την αμερικανική οικονομία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / in.gr / bankingnews.gr

Tagged