Δήμος Περιστερίου: Ποτέ η ανάγκη για αίμα δεν ήταν τόσο μεγάλη… (πιθανόν για το «παράσημο» της δημοσιότητας)

Περιστέρι

Αν και  συνεχίζει να ισχύει η απαγόρευση μετακινήσεων, η Διοίκηση Παχατουρίδη, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του «Όλοι Μαζί Μπορούμε», μία δράσι του τηλεοπτικού σταθμού Σκαϊ , απευθύνει κάλεσμα για αιθελοντική αιμοδοσία την Δευτέρα 30 Μαρτίου στο νέο Δημαρχείο Περιστερίου.

Να σημειωθούν, όμως τα εξής:

α) η Διοίκηση Παχατουρίδη στην ανακοίνωσή της δεν κάνει καμία αναφορά για την απαγόρευση μετακίνησης ανθρώπων που ισχύει και προβλέπει βαριά πρόστιμα για τους παραβάτες, ούτε επίσης για τα τυχόν μέτρα που θα λάβει για την προστασία όσων θα προσέλθουν, όπως απολυμάνσεις χώρων, χορήγηση μάσκας και γαντιών, φροντίδα για μη συγρωτισμό εθελοντών στον χώρο αιμοδοσίας, κλπ.. και

β) Όπως δήλώσε ο Πρόεδρος του Κέντρου Αιμοδοσίας, προς το παρόν δεν γίνονται έλεγχοι  επιμόλυνσης από τον κορονοϊό, τόσο στους αιμοδότες, όσο και στο αίμα που αποθηκεύεται κατά την αιμοληψία… στοιχεία που δημνιουργούν εύλογες απορίες αλλά και αμφισνητήσεις για την ποιοτική καθαρότητα των φιαλών αίματος που θα συγκεκντρωθούν, παραπέμποντας  στην συλλογή και χρήση μολυσμένου αίματος  με τους ιούς ADS & Ηπαττίτιδας C, μέχρι το 2008 περίπου…

Δείτε όλη την ανακοίνωση της Διοίκησης Παχατουρίδη…

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ  ΩΡΕΣ 9.00 –13.00 – ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ (ΣΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟ «ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ»)

Ο κορονοϊός μας ανάγκασε να μένουμε σπίτι, όμως κάποιες ανάγκες δεν έχουν αλλάξει. Κάθε ημέρα που περνάει, τα αποθέματα αίματος μειώνονται. Γι’ αυτό γινόμαστε εθελοντές αιμοδότες!

O Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Περιστερίου (ΟΠΑΑΠ) διοργανώνει την έκτακτη Εθελοντική Αιμοδοσία, με τη υποστήριξη της κινητής μονάδας αιμοληψίας του Λαϊκού Νοσοκομείου.

Η αιμοδοσία πρόκειται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020, ώρες 9:00 – 13:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου (1ος όροφος), Στάση Μετρό «Περιστέρι». Κλείνετε τηλεφωνικά το προσωπικό σας ραντεβού, ώστε να μην ταλαιπωρηθείτε καθόλου (τηλ. 2105701091, ώρες 8:00-15:00).

Ο Δήμος Περιστερίου συμμετέχει στην προσπάθεια για να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες για αίμα, σε συνεργασία με το Συντονιστικό Κέντρο Αιμοεπαγρύπνησης και Επιτήρησης Μεταγγίσεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), την Περιφέρεια Αττικής, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε».

Tagged