ΔΑΣ ΟΤΑ Περιστερίου: Προκλητική η στάση της δημοτικής αρχής Παχατουρίδη ακόμα και αυτές τις δύσκολες στιγμές

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

«Εθνική υπόθεση», που απαιτεί ενότητα και ομοψυχία βροντοφωνάζουν οι διαχειριστές της πολιτικής εξουσίας μπροστά στην απειλή του νέου ιού, επισημαίνοντας ότι δεν είναι ώρα για αντιπολίτευση και απειθαρχία στα μέτρα της κυβέρνησης. Ότι διαφορετικό είναι ανευθυνότητα που οδηγεί στο θάνατο συνανθρώπων μας.

Ρωτάμε λοιπόν;

  • Ποιος φταίει για το ξεχαρβάλωμα της πρωτοβάθμιας υγειάς, που σήμερα φαίνεται ακόμα περισσότερο η αναγκαιότητα της;
  • Ποιος φταίει για το γεγονός ότι η Ελλάδα έπρεπε να διαθέτει τουλάχιστον 3.400 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, και διαθέτει μόλις 550;
  • Ποιος φταίει για τις δεκάδες χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις γιατρών και νοσηλευτών; Ποιος δεν γνωρίζει πως όταν κάποιος τολμούσε να μιλήσει για τις τεράστιες ελλείψεις στα νοσοκομεία και γενικότερα στο σύστημα Υγείας, παλιές και νέες κυβερνήσεις ανταπαντούσαν με θράσος πως η χώρα δεν αντέχει. Και τότε απαιτούσαν ενότητα και ομόνοια για να επιτευχθούν οι “εθνικοί” δημοσιονομικοί στόχοι.
  • Ποιος έχει ξεχάσει τις ψεύτικες προεκλογικές εξαγγελίες των αστικών κομμάτων για χιλιάδες προσλήψεις στην υγεία.

Κοινωνικά ανεύθυνοι και δολοφόνοι των συνανθρώπων μας είναι όσοι έφτασαν το σύστημα Υγείας σε αυτήν την κατάσταση.

Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε σήμερα τη στάση της διοίκησης του δήμου Περιστερίου ως και εγκληματική, καθώς όχι μόνο δεν έχει φροντίσει για τα μέσα προστασίας των εργαζόμενων (αντισηπτικά απολυμάνσεις κ.α.) αλλά, παρόλο που στη χώρα υπάρχουν άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορονοϊο με υποκείμενο νόσημα Χρόνια Αναπνευστική Πνευμονοπάθεια, αυτή εξακολουθεί, αγνοώντας κάθε υπόδειξη του γιατρού εργασίας, κάθε παρέμβαση της ΔΑΣ να έχει εργαζόμενους με σοβαρά νοσήματα (ΧΑΠ – ΑΣΘΜΑ – ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΑ – ΔΙΑΒΗΤΗ κ.α) ακόμα και σήμερα στη δουλειά.

Είναι προκλητική η στάση της δημοτικής αρχής που ακόμα και αυτές τις δύσκολες στιγμές αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους ως ομιλούντα εργαλεία και όχι ως ανθρώπους,, παρόλο που όλο το προηγούμενο διάστημα τους αποκαλούσε συνεργάτες. Αποκαλύπτει τον πραγματικό εαυτό της! Μπροστά στην αντεργατική αντιλαϊκή πολίτικη που έχει χαράξει ισοπεδώνει τα πάντα χωρίς να σέβεται ούτε τη ζωή των εργαζόμενων και των οικογενειών τους.

Σήμερα και τα ελάχιστα μέτρα που υπάρχουν, τα πήραν με το στανιό, μετά από παρεμβάσεις της ΔΑΣ, των εκπροσώπων του Συνδικάτου ΟΤΑ, και την παρέμβαση των ίδιων των εργαζόμενων. Ένα είναι το βέβαιο, όσο και να προσπαθούν, δεν θα σιγήσει η φωνή των εργαζομένων, δεν θα σταματήσει η ταξική πάλη.

26/3/2020

Μοιραστείτε το:
Tagged