Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα 14 ημερών η κοινότητα Εχίνου στην Ξάνθη

Υπουργεία
Μοιραστείτε το:

Σε καραντίνα για 2 εβδομάδες η κοινότητα Εχίνου στην Ξάνθη

Σε καραντίνα τέθηκε από τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης η κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης στη Ξάνθη μετά τον θάνατο ενός άνδρα από κορονοϊό, αλλά και τα εννέα κρούσματα που καταγράφηκαν όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας πως έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την τροφοδοσία των κατοίκων.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς προέβη σε διευκρίνιση σχετικά με όσους φροντίζουν ζώα είτε εντός του δήμου τους είτε εκτός αυτού. Για την περίπτωση που καποιος φροντίζει ζώα εκτός του δήμου μόνιμης κατοικίας του, είπε ότι θα πρέπει να απευθυνθεί σε φιλοζωικές οργανώσεις ή και μεμονωμένα άτομα, μόνιμους κατοίκους του δήμου που βρίσκονται τα ζώα, για να αναλάβουν εκείνοι τη σίτησή τους μέχρι την άρση του περιορισμού της μετακίνησης.

Για τους ταξιδιώτες που ήρθαν από Ισπανία, είπαν ότι όλοι ενημερώθηκαν από τον ΕΟΔΥ, πρώτα οι νοσούντες και εν συνεχεία οι υπόλοιποι και μάλιστα κάποιοι που βγήκαν αρνητικοί αποχώρησαν και τέθηκαν σε κατ΄όικον καραντίνα και θα αποχωρήσουν  και οι αλλοι που δεν νοσούν.

Από τους 21 κρούσματα, οι 20 παρέμειναν στο ξενοδοχείο σε καραντίνα και ο ένας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σωτηρία. Στο ξενοδοχείο στο Μεταξουργείο σε καραντίνα παρέμειναν και όλοι όσοι ήθελαν να παραμείνουν κοντα στα αγαπημένα του πρόσωπα.

Πηγή: liberal.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged