Βρήκαν «Ευκαιρία»: ΑΚΕ- Εκ του ασφαλούς επαναστάτες του εκπαιδευτικού συστήματος

Β/θμια
Μοιραστείτε το:

Οι αριστεροί ψευδοεπαναστάτες της δημόσιας εκπαίδευσης!

Κι όμως υπάρχουν στη χώρα, κάποιοι περισσότερο επικίνδυνοι,  απ΄αυτούς που μάζεψαν τα συμπράγκαλα τους και έτρεξαν να «φωλιάσουν» στην ελληνική επαρχία τους εαυτούς τους, τα παιδιά τους και τον…κορονοϊό τους.

Είναι οι «ολίγιστοι» εργατοπατέρες και αριστεροί ψευδο- επαναστάτες της δημόσιας εκπαίδευσης, που κρύβουν την ανεπάρκεια και την αδιαφορία τους, πίσω από υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους και με τον στραβισμό τους και το «πρότυπο» τους μικραίνουν τους ορίζοντες των μαθητών τους.

Αυτή η μικρή συνομοταξία εκπαιδευτικών έκρινε ως κατάλληλη την περίοδο αυτή, να σηκώσει την επαναστατική γροθιά από τον «καναπέ» της καραντίνας, ενάντια στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

Και να προειδοποιήσει (ποιόν άραγε;) « να ζήσουμε, να διεκδικήσουμε, να λογαριαστούμε…»

Η «Προκήρυξη» των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών που κυκλοφόρησε είναι ένα κείμενο που διεγείρει αρνητικά συναισθήματα, μεγάλου εύρους. Οργή, θλίψη, απογοήτευση, φόβο, θυμό. Για τους συγγραφείς του αλλά και για όσους από την μεγάλη κοινότητα των εκπαιδευτικών λειτουργών της χώρας, το υιοθετούν.

ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ

«Μιλούν για μαθήματα εξ αποστάσεως. Κανένα να μη γίνει. Εκτός απ’ την ανοησία του εγχειρήματος, δημιουργεί κακό προηγούμενο για εκπαίδευση χωρίς διορισμούς. Επικυρώνει την ταξική επιλογή. Δεν έχουν οι μαθητές σε όλη τη χώρα τις ίδιες δυνατότητες. Η πρόταση γίνεται ακόμη πιο αντιδραστική όταν αναφέρεται στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και τις πανελλαδικές» γράφουν οι εν λόγω εκπαιδευτικοί.

Λένε  στην Πολιτεία: «Δεν θα μας αναγκάσετε να  δουλέψουμε από το σπίτι! Κι όταν επιστρέψουμε στα σχολεία ούτε θα δεχθούμε κανένα μέτρο εντατικοποίησης και δεν θα αναπληρώσουμε την ύλη».  Κι αν το επιχειρήσετε την πρώτη μέρα επιστροφής θα σας κάνουμε και μια μεγάλη διαδήλωση.

Ο κυνισμός τους συγκαλύπτεται πίσω από το αριστερίστικο κλαψούρισμα περί ταξικής εκπαίδευσης ενώ απευθύνεται αποκλειστικά σε γονείς και μαθητές. Και μάλιστα τους  «μη προνομιούχους». Και το ξέρουν. Σ΄αυτούς λένε κόψτε το λαιμό σας, γιατί εμείς δεν γουστάρουμε εξ’ αποστάσεως μαθήματα.

(Δυστυχώς αντίστοιχο σκεπτικό με προσεκτικότερη διατύπωση και αμφίβολες τεκμηριώσεις διατυπώνει και το Δ. Σ της ΟΛΜΕ που αρνείται κατηγορηματικά όπως αναφέρει την αξιοποίηση εργαλείων που προσφέρουν έστω και «αφιλοκερδώς» ιδιωτικές εταιρείες όπως αρχικά ανακοινώθηκε από το υπουργείο και την Περιφέρεια Αττικής)

Κατερίνα Γαλανού

Πηγή: liberal.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged