Σωματειακή ΕΕΔ Περιστερίου: Καταγγέλλουμε την δημοτική Αρχή για μη τήρηση των κανόνων προστασίας εργαζόμενων από τον κορονοϊό

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή Περιστερίου που όχι μόνο δεν έχει φροντίσει να υπάρχουν τα απαραίτητα μέσα προστασίας στους χώρους εργασίας για την αντιμετώπιση του κορονοοιου, όπως αναφέρονται στις εγκυκλίους του υπουργείου, τεχνικού και γιατρού εργασίας του δήμου μας, αλλά αντιστέκεται σθεναρά σε κάθε προσπάθεια που γίνετε για την προστασία  εργαζομένων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες υψηλού κινδύνου από την απειλή του κορονοιου.

Παράδειγμα  η προσπάθεια εκπροσώπου του συνδικάτου ΟΤΑ να ενημέρωση τις οδοκαθαριστριες και οδοκαθαριστές που στοιβάζατε στο υπηρεσιακό πούλμαν ο ένας πάνω στον άλλον για να τους μεταφέρει στα πόστα εργασίας τους, ότι υπάρχει  κίνδυνος να συνοστιζοντε μέσα στο πούλμαν τουλάχιστον όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, μπορούν να πάνε με τα πόδια η να γίνει διπλό δρομολόγιο του πούλμαν.

 Αντίθετα η αρμόδια αντιδήμαρχος με τρομοκρατία και αυταρχισμό τους ανάγκασε να στοιβαχτούν όλοι μέσα σε στο πούλμανακι αγνοώντας κάθε κίνδυνο, κάθε υπόδειξη του γιατρού εργασίας, τεχνικού ασφαλείας,  ακόμα και του υπεύθυνου δημοτικού συμβούλου για την υγεία.

“Δούρειος Ίππος” σε αυτή τη προσπάθεια τους είναι οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές προκειμένου να μην χάσουν εύνοια της διοίκησης. Με την τοποθέτηση του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου και μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τη ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ που ούτε λίγο ούτε πολύ ξεστόμισε στην ενημέρωση εργαζομένων στο δημαρχείο ότι το ζήτημα του κορονοοιου δεν αφορά το σωματείο και είναι ατομική ευθύνη του κάθε εργαζόμενου ενισχύοντας έτσι την θέση της Δημοτικής Αρχής Παχατουριδη και  κυβέρνησης Ν.Δ.

Τελικά ο πρόεδρος του Συλλόγου και στέλεχος της ΣΥΝ.ΑΝ, δεν βλέπει ότι χρειάζεται να διεκδικήσουμε ακόμα και τα αυτονόητα με ότι έχει να κάνει με τα  μέτρα προστασίας των εργαζομένων για την αντιμετώπιση το ιού;;; δεν βλέπει ότι διοίκηση  Παχατουριδη όλα αυτά τα βλέπει ως κόστος, ως επιβάρυνση του προϋπολογισμού της;;; αυτό δεν αποδεικνύετε από τις ιατρικές εξέτασης των εργαζομένων 2019 που δεν έγιναν;;; αυτό δεν αποδεικνύετε ότι μέχρι σήμερα οι δικαιούχοι του γάλατος δεν έχουν πάρει ούτε ένα κουτί για το τρέχον έτος; αυτό δεν αποδεικνύετε από το ότι δεν έχουν δοθεί τα ΜΑΠ βάση τις νέας εγκυκλίου;;;

 Να γιατί χρειάζεται να γυρίσουμε την πλάτη μας σε αυτούς που θυμούνται τους εργαζόμενους μόνο στις εκλογές, αλλά σιωπούν μπροστά στα προβλήματα των εργαζομένων, όπως σήμερα δεν ακούστηκε το παραμικρό  που η διοίκηση ανάγκασε εργαζόμενες μητέρες να πάνε με τα παιδιά τους στη δουλειά γιατί δεν είχαν που να τα αφήσουν μετά το κλείσιμο σχολείων.

Η σωματειακή επιτροπή επιδίωξε συνάντηση με αντιπρόσωπο της διοίκησης, την αρμόδια αντιδήμαρχο καθαριότητας ώστε να βάλει τα ζητήματα που αφορούν τα μέτρα προστασίας των εργαζόμενων από την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία  και πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στις 13 Φεβρουαρίου.

1ο θέμα ο συνωστισμός εργαζομένων μέσα στα οχήματα της υπηρεσίας και ειδικότερα στο πούλμαν που μεταφέρει εργαζόμενους στα πόστα εργασίας. Η απάντηση της αντιδημάρχου ήταν ότι θα εξασφαλίσει και δεύτερο πούλμαν για την μεταφορά των οδοκαθαριστριων-στων. Όσο αφορά τα οχήματα που μεταφέρουν τους εργαζόμενους της υπηρεσίας πρασίνου, αρνήθηκε την πρόταση μας.

2ο θέμα η χορήγηση ειδών καθαριότητας και απολύμανσης, σε όλους τους χώρους και οχήματα του αμαξοστασίου. Εδώ μας είπε ότι αυτό θα το φροντίσει άμεσα και κανένας χώρος και όχημα δεν θα είναι χωρίς τα απαραίτητα υλικά καθαριότητας και απολύμανσης. Εμείς τονίσαμε την αδικαιολόγητη καθυστέρηση από μεριά της διοίκησης στη χορήγηση τους.

3ο θέμα απολύμανση στους χώρους δουλειάς στα οχήματα. Η απάντηση ήταν πως μέσα στο Σαββατοκύριακο θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την απολύμανσης χώρων και οχημάτων.

4ο θέμα ειδικά μέτρα για ευπαθείς ομάδες και άδειες των εργαζομένων που τα παιδιά τους πηγαίνουν σχολείο. Καταθέσαμε την πρόταση να κάνουν χρήση της άδειας ειδικού σκοπού χωρίς να χρεώνονται καμία ημέρα από την κανονική τους  άδεια. Η απάντηση της αντιδημάρχου ήταν πως αν είναι εφικτό θα το κάνει.

Συνάδελφοι χρειάζεται να είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση να μην κάνουμε βήμα πίσω από τα μέτρα προστασίας που δικαιούμαστε, δεν πρόκειται για μια οποιαδήποτε διεκδίκηση, εδώ έχει να κάνει άμεσα με την υγεία τη δικιά μας και των οικογενειών μας.

Μοιραστείτε το:
Tagged