«Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ»: Δεν αντέχει τον διάλογο ο κος Μίχος – Δρά ανεξέλεγκτα

Aγία Βαρβάρα

Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά ότι η παράταξη «Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ»  αποφάσισε,  λόγω των σημαντικών γεγονότων που συμβαίνουν στη χώρα μας (μεταναστευτικό – κορονοϊός),  να  αποφύγει  να ασκήσει  κριτική στις πράξεις και τις παραλείψεις της Δημοτικής Αρχής.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα επιτρέψει στη Δημοτική Αρχή να προβαίνει σε ανεξέλεγκτες ενέργειες προφασιζόμενη το τεράστιο πρόβλημα του κορονοϊού που μαστίζει την κοινωνία μας.

Είναι αστείες οι δικαιολογίεςπου επικαλείται για να καλύψει τον απαράδεκτο τρόπο, που για μια ακόμη φορά,συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή, την Δευτέρα 16 Μαρτίου καιειδικότερα για το αν στάλθηκε η πρόσκληση 10, 30 ή 46  λεπτά πριν τη συνεδρίαση.

Γνωρίζει ο κ. Μίχος ότι ο εκπρόσωπος της παράταξης στην οικονομική επιτροπή, όπως και τα άλλα μέλη της στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι εξαίρετοι επιστήμονες και τις συγκεκριμένες ώρες βρίσκονται στην εργασία τους και όχι στο email. Αν λοιπόν ήθελε πραγματικά να τους ενημερώσει θα μπορούσε να δώσει εντολή στην υπηρεσία  να τους τηλεφωνήσει ή να αποστείλει sms που να τους γνωστοποιεί τη συνεδρίαση, όπως γίνεται με τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αυτή όμως είναι πάγια τακτική του κ. Μίχου για να συμπεριφέρεται ανεξέλεγκτα. Γιατί δεν αντέχει το διάλογο και τον έλεγχο.

  • Για το λόγο αυτό δεν υπάρχουν εισηγήσεις σε πολλά θέματα ημερήσιας διάταξης, τόσο στην οικονομική επιτροπή όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η στάση αυτή έχει καταγγελθεί κατ’ επανάληψη και όχι μόνο από την παράταξή μας.
  • Για το λόγο αυτό, σε κάθε σχεδόν συνεδρίαση των οργάνων διοίκησης, εισάγονται υποτιθέμενα έκτακτα θέματα.

Ακόμη και κατά την σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής  που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στις 9 το πρωί, στάλθηκαν θέματα μεemail στα μέλη της μετά την ώρα έναρξης!!!!!!

Αν δεν είναι μεθόδευση αυτό,να το χαρακτηρίσουμε προχειρότητα; Το ίδιο επικίνδυνα είναι και τα δύο.

Τα όσα συμβαίνουν στη Δημοτική Επιχείρηση με τις προκηρύξεις διαγωνισμών και την θεσμοθέτηση νέων θέσεων Γενικών Διευθυντών τι σχέση έχουν με τον κορονοϊό;

Πως θα συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά, μέσα σε δύο μέρες που δόθηκε  προθεσμία, όσοι ενδιαφέρονται να καταθέσουν αίτηση για να προσληφθούν για την κάλυψη των 10 θέσεων που προκήρυξε ο Δήμος ;

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΉ ΕΥΘΎΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Η ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Πρέπει να καταλάβει επιτέλους ο κ. Μίχος ότι είναι αποκλειστικά δική του ευθύνη να εφαρμόζει και  να προστατεύει την τήρηση της εύρυθμης και διάφανης λειτουργίας του δήμου.

Τον προτρέπουμε να διασφαλίζει τη δυνατότητα λήψης σωστών και αντιπροσωπευτικών αποφάσεων και  να σέβεται τους πολίτες και τους εκπροσώπους τους. (Ακόμα κι όταν δεν ανήκουν στη δική του παράταξη).

Η συνεχόμενη προσπάθεια μεταφοράς των ευθυνών σε άλλους και κυρίως στην αντιπολίτευση με ανέντιμες πρακτικές,εκμεταλλευόμενος επιλεκτικά τη συγκυρία και τις δυσκολίες της,κάθε φορά, δεν πείθει πλέον κανέναν!

Απλά θίγει την αξιοπιστία του και προσβάλλει την αξιοπρέπεια των πολιτών.

Αν πραγματικά ο κ. Μίχος βρίσκεται σε τέτοια αδυναμία ας αποφύγει τους λεκτικούς διαξιφισμούς, που δε μας εντυπωσιάζουν,ας κάνει οικονομία και ορθή διαχείριση δυνάμεων και κυρίως να δηλώσει επίσημα την αδυναμία του και να ζητήσει τη βοήθεια και τη στήριξή μας για να λειτουργήσει όπως πρέπει ο δήμος, ώστε  να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των συμπολιτών μας.