Τάκης Θεοδωρικάκος, ΥΠΕΣ: Παράδειγμα πολιτικής διαπλοκής ή ηλιθιότητας; Έσβησε πρόστιμα Πολιτικών

Υπουργείο Εσωτερικών

Πρακτική, που συνάδει με τα ποιο αισχρά έπη της πολιτικής διαπλοκής και διαφθοράς  στην χώρα μας

Ο πολιτικός βίος του ΥΠΕΣ κου Τάκη Θεοδωρικάκου, ξεκίνησε λάθος ή μάλλον πολύ λάθος. Κι αυτό γιατί αντί να πολιτεύεται σύμφωνα με την γενική αρχή πολιτικής ηθικής που με τον ένα ή άλλο τρόπο  φέρεται να ακολουθεί μη δεχόμενος καμία διαφωνία, ο Πρωθυπουργός της Χώρας κος Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτής της διαφάνειας και της ισονομίας,  ο κος Θεοδωρικάκος, εκμεταλλευόμενος το «σκοτάδι» των μεταμεσονύκτιων συνεδριάσεων της βουλής, σβήνει χωρίς καμία πολιτική ντροπή, κάθε είδους πρόστιμο που έχει επιβληθεί για μη τήρηση της εκλογικής νομοθεσίας σε υποψηφίους υης Αυτοδιοίκησης.

Η πρακτική αυτή, που συνάδει με τα ποιό αισχρά έπη της πολιτικής διαπλοκής και διαφθοράς  στην χώρα μας, που ιστορικά ο κ.Μητσοτάκης ήθελε και θέλει να περάσει  στον λαό ότι αποτελούν πρακτικές μίας άλλης εποχής και δν  συμφωνούν, ούτε αντιπροσωπεύουν την δικιά του άποψη και πολιτική ηθική για τον δημόσιο και κυβερνητικό βίο των πολιτικών, δεν είναι η πρώτη φορά που  διατυπώνεται ανερεθρύεστα από  τον κο Τάκη Θεοδωρικάκο.

Προηγήθηκε η «νομιμοποίηση» κάθε είδους  αυθαίρετων και εκτός νόμιμης  διαδικασίας οικονομικών αποφάσεων των Δημάρχων, ώστε αυτοί οι ταλαίπωροι, άμωμοι, διαφανείς ως προς τις πράξεις και και μη διαπλεκόμενοι ή διεφθαρμένοι  και «δημοκράτες» πολιτικοί να μην πληρώσουν από την τσέπη τους, όσα οι ίδιοι αποφάσισαν να πληρώσει ο Δήμος που διοικούν.

Το κόλπο βέβαια, σ’ αυτές τις ντροπολογίες πολιτικής διαπλοκής και διαφθοράς, -ναι για διαπλοκή και διαφθορά πρόκειται, αφού οι νόμοι απλώς καταργούνται εκ των υστέρων και μάλιστα μόνο για «τους δικούς μας»-, είναι ότι όλα ξεκινούν με μία κοινή τρικομματική τροπολογία που κατατίθεται από βουλευτές των τριών μεγάλων κομμάτων, -Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ,ΚΙΝΑΛ-, ντροπολογίες που δίνουν στον ΥΠΕ κο Θεοδωρικάκο το πολιτικό θράσος να τις δεχθεί απνευστεί και χωρίς καμία αντίδραση ή αντίσταση, έστω για τα μάτια του κόσμου βρε παιδάκι μου, που θα έλεγε και η γιαγιά στην Κολοπετινίτσα…

Τώρα, αν κάποιος αναγνώστης σκεφθεί ή εκφράσει λαϊκά ότι η όλη διαδικασία και στις δύο περιπτώσεις ήταν στημένη και από τον κο Υπουργό και από τα τρια κόμματα, μάλλον θα πρέπει να κατηγορηθεί ότι δεν εκτιμά το ήθος και το πολιτικό θράσος όλωΝ… εκτός αν έχει στοιχεία ότι ο κος Θεοδωρικάκος, με την ίδια μέθοδο διέγραψε αντίστοιχα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί για διάφορους και σε κάθε περίπτωση μη πολιτικούς λόγους σε λαϊκούς ανθρώπους.

Πώς είπατε…, αυτό είναι λαϊκισμός που θέλει να υποβάλλει σε δοκιμασία τον κο Υπουργό και κυρίως τον Πρωθυπουργό; Μπορεί κατά μία έννοια… Έτσι δεν είναι κύριε Τάκη μας…. και βασικά έτσι δεν είναι Κυριάκο μας…

Το κακό για τον κο Θεοδωρικάκο και κυρίως τον κο Μητσοτάκη, είναι ότι ο πρώτος είναι δική του επιλογή, παλιός όν συνεργάτης του και ότι ο ίδιος κάνει και πράττει σε επίπεδο κυβερνητικής πολιτικής και νομοθέτησης, είναι πρακτικά αδιανόητο να έχει ξεφύγει ή να μην έχει την έγκριση τόσο του πρωθυπουργικού επιτελείου, όσο και του ίδιου του Πρωθυπουργού…

Αν είναι έτσι τελικά τα πράγματα, σε λάθος ρότα αρμενίζει το καράβι σας κε Μητσοτάκη… Ας μην ξεχνάτε κε Πρωθυπουργέ μας, ότι ο λαός, μπορεί πλέον να μην αντιδρά κουρασμένος από τέτοια φαινόμενα, αλλά ποτέ δεν ξεχνά…

Κύριοι Κ.Μητσοτάκη και Τ.Θεοδωρικάκο «ΝΤΡΟΠΗ» – Για άλλα σας εκλέξανε και όχι να καλύπτετε «λοβητούρες» Δημάρχων και μάλιστα αναδρομικά!!!

Διαβάστε στην συνέχεια όλα όσα συνέβησαν στην βουλή και αξιολογείστε το γιτί και πώς «διαγράφηκαν» με μία κοινή και κυρίως τρικομματική μεταμεσονύκτια ντροπολογία τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε πολιτικά πρόσωπα. Κυρίως, όμως, αξιολογείστε μόνοι σας, ποι απολιτικά πρόσωπα αφορά η σχετική πράξη και αναρωτηθείτε γιατί 7 χρόνια από την στιγμή που βεβαιώθηκαν δεν εισπράχθηκαν από τα οικεία δημόσια ταμεία… όπως ερωτά και ο «συνήγορος του διαβόλου», μήπως γιατί το πολιτικό σύστημα, ανεξάρτητα ποιός κυβερνλά, ηθικός ή ανήθικος, φροντίζει τους ομοϊδεάτες του κατά το παραδοσιακό «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει…;»

————————–

Σβήνονται πρόστιμα 800.000 ευρώ -Στη λίστα υπουργοί, δήμαρχοι (τροπολογία)

Την διαγραφή προστίμων ύψους 800.000 ευρώ που είχαν επιβληθεί με βάση νόμο 3870/2010 (Ραγκούση) για τον έλεγχο των εκλογικών δαπανών σε 90 συνδυασμούς των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2010 προβλέπει διακομματική τροπολογία (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ) που ψηφίστηκε στο πλαίσιο του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις».

Οι σχετικές αποφάσεις της Επιτροπής Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων που ελήφθησαν το 2012 αλλά επισημοποιήθηκαν – δημοσιεύθηκαν στις 25.10.2013 αφορούν κατά κύριο λόγο  στη μη ανάρτηση των εσόδων των συνδυασμών στην Κεντρική Βάση Δεδομένων, την αναντιστοιχία μεταξύ των βιβλίων των συνδυασμών και των καταχωρήσεων στην Κεντρική Βάση Δεδομένων, αλλά και τη διακίνηση εσόδων- εξόδων με άλλα μέσα πλην τραπεζικού λογαριασμού.

Στη λίστα φιγουράρουν τα ονόματα του νυν υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, του γενικού γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, του πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ Γιάννη Δημαρά, αλλά και του πρώην προέδρου της ΕΕΤΑΑ και πρώην δημάρχου Αιγάλεω Δημήτρη Καλογερόπουλου.

Ενδεικτικά ορισμένοι συνδυασμοί και τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν:

Περιφέρεια Αττικής

 1. «Αττική Οδός» με επικεφαλής τον Άδωνι Γεωργιάδη: 12.903 ευρώ. Από τον συνδυασμό «Αττική Οδός» δεν αναρτήθηκε το ποσό των 12.903 ευρώ από τα έσοδά του στην Κεντρική Βάση Δεδομένων. Γι΄αυτή την παράβαση επιβάλλεται στον επικεφαλής του συνδυασμού πρόστιμο ισόποσο με το μη αναρτηθέν ποσό των εσόδων, δηλαδή 12.903 ευρώ.
 2. «Γιάννης Δημαράς- Άρμα Πολιτών» με επικεφαλής τον Γιάννη Δημαρά: 50.000 ευρώ και έκπτωση από τη θέση του Περιφερειακού συμβούλου. Ο συνδυασμός «Γιάννης Δημαράς- Άρμα Πολιτών», παρόλο που τα έσοδα και οι δαπάνες των περιφερειακών και δηµοτικών συνδυασµών υποχρεούνται να διακινούνται, µέσω ειδικών λογαριασµών, που τηρούνται σε τράπεζες, εγκατεστηµένες στην Ελλάδα, ο εν λόγω συνδυασµός διακίνησε μέσω τραπεζικού λογαριασμού μόλις 28.737,79 ευρώ από το ποσό των 73.675,50 ευρώ των συνολικών εσόδων του. Όσον αφορά στις δαπάνες του από το συνολικό ποσό των 103.418,43 ευρώ, διακινήθηκαν μέσω τραπεζικού λογαριασμού μόλις 16.405,5 ευρώ. Επιπλέον το το βιβλίο που προσκόμισε ο συνδυασμός είναι ελλιπώς ενημερωμένο. Συγκεκριμένα, αναγράφονται έσοδα 73.675 ,50 ευρώ, ενώ στην Κεντρική Βάση ∆εδοµένων έχουν αναρτηθεί έσοδα ύψους 106,075,50 ευρώ. Για όλες τις παραπάνω παραβάσεις και ενόψει της πρώτης εφαρμογής του νόµου αυτού, το πρόστιµο που επιβάλλεται στον επικεφαλής του συνδυασµού περιορίζεται στο ποσό των 50.000 ευρώ, ενώ παράλληλα αποφασίζεται η έκπτωση του Γιάννη Δημαρά από τη θέση του Περιφερειακού Συµβούλου στην Περιφέρεια Αττικής.

Δήμοι

 1. «Ανθρώπινο Σύγχρονο Αιγάλεω» με επικεφαλής τον Καλογερόπουλο Δημήτριο: 24.550 ευρώ. Από το συνδυασμό «Ανθρώπινο Σύγχρονο Αιγάλεω» του Δήμου Αιγάλεω, το σύνολο των εσόδων του που ανέρχεται στα 24.550 ευρώ, δεν αναρτήθηκε στην Κεντρική Βάση Δεδομένων. Συνεπώς για την παράβαση αυτή πρέπει να επιβληθεί στον επικεφαλής του συνδυασμού πρόστιμο ισόποσο με το μη αναρτηθέν ποσό των εσόδων, δηλαδή 24.550,00 ευρώ. Παράλληλα προέκυψε ότι ο εν λόγω συνδυασμός δεν ανάρτησε ούτε τα έξοδα του, αλλά για αυτή την παράβαση δεν προβλέπεται η επιβολή προστίμου.
 2. «Γιώργος Κουράσης Χαλάνδρι σε Δράση» με επικεφαλής τον Γιώργο Κουράση– νυν Δημάρχο Χαλανδρίου: 6.000 ευρώ. Για τον συνδυασμό «Γιώργος Κουράσης Χαλάνδρι σε Δράση» του Δήμου Χαλανδρίου διαπιστώθηκε ότι το ποσό των 6.000 ευρώ από τα έσοδά του δεν αναρτήθηκε στην Κεντρική Βάση Δεδομένων. Για την παράβαση αυτή πρέπει να επιβληθεί στον επικεφαλής του συνδυασμού πρόστιμο ισόποσο με το μη αναρτηθέν ποσό των εσόδων, δηλαδή 6.000 ευρώ.
 3. «Εποχή Δημιουργίας- Συνεργασία Πολιτών Νίκος Γ. Χαρδαλιάς» με επικεφαλής τον Νίκο Χαρδαλιά– νυν Δήμαρχο Βύρωνα: 63.423. Για τον συνδυασμό «Εποχή Δημιουργίας- Συνεργασία Πολιτών Νίκος Γ. Χαρδαλιάς» του Δήμου Βύρωνα διαπιστώθηκε ότι το ποσό των 63.423 ευρώ από τα έσοδά του δεν αναρτήθηκε στην Κεντρική Βάση Δεδομένων. Για την παράβαση αυτή πρέπει να επιβληθεί στον επικεφαλής του συνδυασμού πρόστιμο ισόποσο με το μη αναρτηθέν ποσό των εσόδων, δηλαδή 63.423 ευρώ.
 4. «Ενωμένη Πολιτεία» με επικεφαλής τον Ιορδάνη Λουίζο– νυν Δήμαρχο Μαραθώνα: 1.824 ευρώ. Για τον συνδυασμό «Ενωμένη Πολιτεία» του Δήμου Μαραθώνα διαπιστώθηκε ότι το ποσό των 1.824 ευρώ από τα έσοδά του δεν αναρτήθηκε στην Κεντρική Βάση Δεδομένων. Για την παράβαση αυτή πρέπει να επιβληθεί στον επικεφαλής του συνδυασμού πρόστιμο ισόποσο με το μη αναρτηθέν ποσό των εσόδων, δηλαδή 1.824 ευρώ.
 5. «Για την Πόλη μας» με επικεφαλής τον Σωτήριο Ντούρο– νυν Δήμαρχο Αχαρνών: 638 ευρώ. Για τον συνδυασμό «Για την Πόλη μας» του Δήμου Αχαρνών διαπιστώθηκε ότι το ποσό των 638 ευρώ από τα έσοδά του δεν αναρτήθηκε στην Κεντρική Βάση Δεδομένων. Για την παράβαση αυτή πρέπει να επιβληθεί στον επικεφαλής του συνδυασμού πρόστιμο ισόποσο με το μη αναρτηθέν ποσό των εσόδων, δηλαδή 638 ευρώ.
 6. «Αγία Παρασκευή η Πόλη μας» με επικεφαλής τον Βασίλη Ζορμπά– νυν Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής: 21.735 ευρώ. Όσον αφορά στον συνδυασμό «Αγία Παρασκευή η Πόλη μας» του Δήμου Αγίας Παρασκευής διακινήθηκαν μέσω τραπεζικού λογαριασμού έσοδα ύψους 17.400 ευρώ, ενώ στα βιβλία εμφανίζονται έσοδα 18.000 ευρώ. Παράλληλα διακινήθηκαν μέσω τραπέζης δαπάνες ύψους 17.400 ευρώ, ενώ στα βιβλία οι δαπάνες ανέρχονται στις 21.735 ευρώ. Εν συνεχεία, όπως προκύπτει από την αναλυτική κατάσταση εσόδων ο συνδυασμός είχε έσοδα από εκδήλωση 3.735,94 ευρώ, ποσό το οποίο δεν προκύπτει ούτε από το βιβλίο εσόδων – εξόδων που τηρήθηκε, ούτε από προγενέστερη θεώρηση εισιτηρίων. Το γεγονός αυτό το δέχεται και ο οικονομικός διαχειριστής του συνδυασμού, ο οποίος ισχυρίζεται ότι σε κάποια πολιτική συγκέντρωση δόθηκαν τα χρήματα αυτά οικειοθελώς από τους παρευρισκόμενους και για το λόγο αυτό δεν καταχωρήθηκαν και ούτε θεωρήθηκαν εισιτήρια. Ο ισχυρισμός όμως αυτός δε δικαιολογεί την εν λόγω παράβαση για την οποία και επιβάλλεται πρόστιμο. Ενόψει όμως της πρώτης εφαρμογής του νόμου αυτού η επιτροπή κρίνει ότι το συνολικό πρόστιμο που πρέπει να επιβληθεί για τις παραπάνω παραβάσεις δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από τις συνολικές δαπάνες του συνδυασμού, οι οποίες ανήλθαν στο ποσό των 21.735 ευρώ.
 7. «Νέα πορεία Παπάγου- Χολαργού» με επικεφαλής τον Βασίλη Ξύδη– νυν Δήμαρχο Παπάγου- Χολαργού: 2.832 ευρώ. Για τον συνδυασμό «Νέα πορεία Παπάγου- Χολαργού» του Δήμου Παπάγου-Χολαργού διαπιστώθηκε ότι το ποσό των 2.832 ευρώ από τα έσοδά του δεν αναρτήθηκε στην Κεντρική Βάση Δεδομένων. Για την παράβαση αυτή πρέπει να επιβληθεί στον Επικεφαλής του Συνδυασμού πρόστιμο ισόποσο με το μη αναρτηθέν ποσό των εσόδων, δηλαδή 2.832 ευρώ.
 8. «Δυνατή Γλυφάδα» με επικεφαλής τον Κώστα Κοκκόρη– νυν Δήμαρχο Γλυφάδας: 9.100 ευρώ. Για τον συνδυασμό «Δυνατή Γλυφάδα» του Δήμου Γλυφάδας διαπιστώθηκε ότι το ποσό των 9.100 ευρώ από τα έσοδά του δεν αναρτήθηκε στην Κεντρική Βάση Δεδομένων. Για την παράβαση αυτή επιβάλλεται στον Επικεφαλής του Συνδυασμού πρόστιμο ισόποσο με το μη αναρτηθέν ποσό των εσόδων, δηλαδή 9.100 ευρώ. Επίσης προκύπτει ότι ο εν λόγω συνδυασµός, στην Κεντρική Βάση ∆εδοµένων είχε αναρτήσει σύνολο εξόδων 27.849,68 ευρώ ενώ στην κίνηση λογαριασµού το ύψος των εξόδων ανέρχεται στο ποσό των 36.728,63 ευρώ. Για την ανακρίβεια όµως αυτή δεν προβλέπεται επιβολή ποινής.
 9. Αναλυτικά όλοι συνδυασμοί που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των παραβάσεων είναι οι εξής:
 10. Ανθρώπινη Πολιτεία, Δήμος Πεντέλης, με επικεφαλής τον Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου, 7.120 ευρώ.
 11. Καλύτερο Χαϊδάρι, με επικεφαλής τον Δήμαρχο της πόλης, Δημήτρη Μαραβέλια, 1.509 ευρώ.
 12. Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας, με επικεφαλής τον Ξενοφώντα Μανιατογιάννη 2.241,62 ευρώ.
 13. Η Πόλη που Αξίζουμε, Δήμος Κηφισιάς, με επικεφαλής τον Δήμαρχο της πόλης, Νίκο Χιωτάκη, 1,160 ευρώ.
 14. Μαζί για την Πόλη μας, Δήμος Ζωγράφου, με επικεφαλής την Τίνα Καφατσάκη, 3.300 ευρώ.
 15. Νέα Πορεία Παπάγου – Χολαργού, με επικεφαλής τον Δήμαρχο της πόλης, Βασίλη Ξύδη, 2.832 ευρώ.
 16. ΔΑΔΑ Ζωγράφου, με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο Γιάννη Καζάκο, 50.000 ευρώ.
 17. Δημιουργική Ενότητα Πολιτών Λυκόβρυσης – Πεύκης, με επικεφαλής τον νυν Δήμαρχο, Δημήτρη Φωκιανό, 2.250 ευρώ.
 18. Δημοτική Κίνηση Πολιτών Καλλιθέας, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Μακρίδη, 1.200 ευρώ.
 19. Αριστερό Σχήμα Ιλίου, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Κουτσιανά, 934,30 ευρώ.
 20. Τα Βριλήσσια των Πολιτών, με επικεφαλής τον Νίκο Ζήση, 1.869 ευρώ.
 21. Νέα Εποχή για τη Λυκόβρυση και την Πεύκη, με επικεφαλής τον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, 4.750 ευρώ.
 22. Αγιος Δημήτριος η Πόλη μας, με επικεφαλής τον Αναστάσιο Αυρηλιώνη, 900 ευρώ.
 23. Δυνατή Γλυφάδα Κώστας Κόκκορης, με επικεφαλής τον νυν Δήμαρχο, Κώστα Κόκκορη, 9.100 ευρώ.
 24. Αίγινα Πρόσω Ολοταχώς, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Γρηγορόπουλο, 3.195 ευρώ.
 25. Ανεξάρτητη Δημοτική Συσπείρωση Αγίου Δημητρίου, με επικεφαλής τον Νίκο Λαζαρόπουλο, 12.828 ευρώ.
 26. Όραμα για το Ηράκλειο, με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο, Σταύρο Γεωργόπουλο, 9.000 ευρώ.
 27. Ηλίου Πόλις Ανθρώπινη πόλη, Δήμος Ηλιούπολης, με επικεφαλής τον Χρήστο Κοκοτίνη, 7.874 ευρώ.
 28. Ένωση Πολιτών, Δήμος Μεγαρέων, με επικεφαλής τον Γρηγόρη Σταμούλη, 4.900 ευρώ.
 29. Νέα Τετράπολις Βαρνάβας, Γραμματικό, Μαραθώνας, Νέα Μάκρη, με επικεφαλής τον Νίκο Ιωνά, 12.027 ευρώ.
 30. Δύναμη Ελπίδας, Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας, με επικεφαλής τον Γιώργο Αδάμο, 369 ευρώ.
 31. Ελληνικό Αργυρούπολη Πρώτη Πόλη, με επικεφαλής τον Αθανάσιο Σπυρόπουλο, 1.578 ευρώ.
 32. Δημοτική Οικολογική Συνεργασία Παλλήνης, με επικεφαλής τον Γιώργο Μπουλμπασάκο, 1.150 ευρώ.
 33. Εποχή Δημιουργίας – Συνεργασία Πολιτών Νίκος Χαρδαλιάς, με επικεφαλής τον νυν Δήμαρχο, Νίκο Χαρδαλιά, 63.423 ευρώ.
 34. Τώρα ή Ποτέ Δήμος Σπετσών, με επικεφαλής την Καλομοίρα Αργυρίου – Κουμπή, 1.182 ευρώ.
 35. Παναχαρναϊκή Ακηδεμόνευτη Κίνηση Πολιτών, με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο, Παναγιώτη Φωτιάδη, 10.838 ευρώ.
 36. Ριζοσπαστική Δράση για την Παλλήνη, με επικεφαλής τον Θεώδορο Γκοτσόπουλο, 3.600 ευρώ.
 37. Συνεργασία για το Πέραμα, με επικεφαλής τον Φίλιππο Κάκαρη, 1.225 ευρώ.
 38. Δημοτική Αναγέννηση Περάματος, με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο, Γιάννη Γλύκα, 9.348 ευρώ.
 39. Νέο Ψυχικό Φιλοθέη – Ψυχικό Μια Όαση, με επικεφαλής τον Αριστείδη Καμάρα, 15.800 ευρώ.
 40. Παιανία Σύγχρονη Πόλη, με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο, Γιώργο Σιώκο, 6.500 ευρώ.
 41. Γιώργος Κουράσης – Χαλάνδρι σε Δράση, με επικεφαλής τον νυν Δήμαρχο, Γιώργο Κουράση, 6.000 ευρώ.
 42. Κίνηση Πολιτών Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη – Κόντρα στο Ρεύμα, με επικεφαλής τον Κων/νο Παπαδόπουλο, 753 ευρώ.
 43. Ενωμένη Πολιτεία, Δήμος Μαραθώνα, με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο, Ιορδάνη Λουίζο, 1.824 ευρώ.
 44. Συμπαράταξη για τον ‘Ανθρωπο και την Πόλη, Δήμος Αγίας Βαρβάρας, με επικεφαλής τον Γιώργο Γεωργιαννάκη, 894 ευρώ.
 45. Πειραιάς Όλοι Μαζί, με επικεφαλής τον Αντώνη Καλογερογιάννη, 4.768 ευρώ.
 46. Υπερκομματικός Δημοτικός Συνδυασμός Συνεργασία Πολιτών Μοσχάτου-Ταύρου, με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο, Δημήτρη Σούτο, 1.350 ευρώ.
 47. Πολίτες σε Κίνηση, Δήμος Δάφνης-Υμηττού, με επικεφαλής τον Χαράλαμπο Αλεξάτο, 1.920 ευρώ.
 48. Για ένα Νέο Μαρούσι, με επικεφαλής τον Δορύλαο Κλαπάκη, 4.000 ευρώ.
 49. ‘Ανω Κάτω στο Καλαμάκι, με επικεφαλής τον Δημήτρη Κλαυδιανό, 795 ευρώ.
 50. Για την Πόλη μας του Δήμου Αχαρνών, με επικεφαλής τον Δήμαρχο της πόλης, Σωτήρη Ντούρο, 638 ευρώ.
 51. Πετρούπολη Πόλη να Ζεις, με επικεφαλής τον Αθανάσιο Σκαλιστήρα, 10.250 ευρώ.
 52. Καισαριανή Τώρα Ανάπτυξη Προοπτική, με επικεφαλής τον Χρήστο Βοσκόπουλο, 7.000 ευρώ.
 53. Φαληρικός Συναγερμός, με επικεφαλής τον Ιπποκράτη Σαββούρα, 14.713 ευρώ.
 54. Φώτης Μελάς Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Κερατσινίου – Δραπετσώνας, με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο, Φώτη Μελά, 7.405 ευρώ.
 55. Ανεξάρτητη Δημοτική Ενωτική Κίνηση Πετρούπολης, με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο, Στέφανο Βλάχο, 5.290 ευρώ.
 56. Κοινωνική Συμμαχία για τη Σαλαμίνα του Αύριο, με επικεφαλής τον Όμηρο Παπασάββα, 5.500 ευρώ.
 57. Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Πολίτες για τον Κορυδαλλό, με επικεφαλής τον νυν Δήμαρχο, Σταύρο Κασιμάτη, 1.800 ευρώ.
 58. Δημοτική Αλλαγή Ραφήνας – Πικερμίου, με επικεφαλής τον Γιώργο Χριστόπουλο, 3.190 ευρώ.
 59. Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού Πάμε Αλλιώς, με επικεφαλής την Κατερίνα Κυλάκου, 4.400 ευρώ.
 60. Αμεση παρέμβαση, Δήμος Γλυφάδας, με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο, Στέλιο Λανδράκη, 8.600 ευρώ.
 61. Συνεργασία Πολιτών, Δήμος Καισαριανής, με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο, Σπύρο Τζόκα, 3.134 ευρώ.
 62. Δημοτική Κίνηση Γαλατσίου ‘Αλλος Δρόμος για μια Κοινωνία Αλληλεγγύης και Συμμετοχής, με επικεφαλής τον Αριστείδη Παπαδοκωστόπουλο, 444 ευρώ.
 63. Όραμα Πόλης, Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο, Σταύρο Κόντο, 26.468 ευρώ
 64. Ελληνικό Αργυρούπολη Σύγχρονη Πόλη, με επικεφαλής τον Χάρη Πασβαντίδη, 5.500 ευρώ.
 65. Αττική Οδός Περιφέρεια Αττικής, με επικεφαλής το νυν Υπουργό Υγείας, ‘Αδωνι Γεωργιάδη, 12.903 ευρώ.
 66. Αττική Οικολογική Κίνηση, με επικεφαλής τον Κώστα Διάκο, 10.000 ευρώ.
 67. Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Δάφνης – Υμηττού, με επικεφαλής τον Νεκτάριο Βενιζέλο, 3.250 ευρώ.
 68. Χαλάνδρι Αναγέννηση, με επικεφαλής τον Νίκο Πανταζή, 5.859 ευρώ.
 69. Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη Πόλεις για να Ζεις, με επικεφαλής τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, 24.946 ευρώ.
 70. Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλός 16χρονη Πόλη, με επικεφαλής τη Μερόπη Κατσάνου – Κουτσοδόντη, 4.900 ευρώ.
 71. Ανθρώπινο σύγχρονο Αιγάλεω, με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο της πόλης και νυν Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Δημήτρη Καλογερόπουλο, 24.550 ευρώ.
 72. Συμμαχία Πολιτών για τη Νέα Σμύρνη, με επικεφαλής τον Νίκο Στέφο, 6.100 ευρώ.
 73. Σαρωνική Συμμαχία, με επικεφαλής τον Σταμάτη Γκίνη, 615 ευρώ.
 74. Αγία Παρασκευή η Πόλη μας, με επικεφαλής τον νυν Δήμαρχο, Βασίλη Ζορμπά, 21.735 ευρώ.
 75. Αλλάζουμε Μαζί Νέος Δήμος Νέα Αρχή, Δήμος Παιανίας, με επικεφαλής τον Ισίδωτο Μάδη, 7.255 ευρώ.
 76. Αλληλεγγύη Καματερό, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Τερζόγλου, 1.504 ευρώ.
 77. Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Πάμε Μπροστά, Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας, με επικεφαλής τον νυν Δήμαρχο, Σωτήρη Μεθενίτη, 14.200 ευρώ.
 78. Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, με επικεφαλής την Αντωνία Αθανασοπούλου, 1.345 ευρώ.
 79. Δήμος Ισχυρός Πόλη Με Όραμα, Δήμος Παλλήνης, με επικεφαλής τον Σπύρο Κωνσταντά, 12.000 ευρώ.
 80. Αγία Βαρβάρα Αύριο Αλλάζουμε την Πόλη μας, με επικεφαλής τον Γιώργο Ρέμπη, 20.000 ευρώ.
 81. ΔΑΔΑ με Όραμα, Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, με επικεφαλής τον ‘Αγγελο Αποστολάτο, 63.808 ευρώ.
 82. ‘Αρμα Πολιτών, Περιφέρεια Αττικής, με επικεφαλής τον Γιάννη Δημαρά, 50.000 ευρώ και έκπτωση του κ. Δημαρά από το αξίωμα του περιφερειακού συμβούλου.
 83. Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κερατσινιού – Δραπετσώνας Καλημέρα, με επικεφαλής τον νυν Δήμαρχο, Λουκά Τζανή, 15.847 ευρώ.
 84. Δημοτική Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μεγαρέων, με επικεφαλής τον Αναστάσιο Δέσκο, 2.900 ευρώ.
 85. Πεντέλη εν Δράσει, με επικεφαλής τον Αντώνη Φειδοπιάστη, 2.420 ευρώ.
 86. Νέα Πορεία Νέα Καισαριανή, με επικεφαλής τον Νίκο Ζαρκαδούλα, 3.669 ευρώ.
 87. Όμορφη Πόλη, Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, με επικεφαλής το Δρακούλη Βρεττάκο, 8.150 ευρώ.
 88. Χρώμα στην Πόλη, Δήμος Ηλιουπόλεως, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Πατσαβό, 500 ευρώ.
 89. Μελίσσια Πεντέλη Μαζί, με επικεφαλής τον Νίκο Τόλιο, 20.000 ευρώ.
 90. Οικολόγοι Ύδρας, με επικεφαλής τον Μανώλη Τσακίρη, 1.021 ευρώ.
 91. Ενεργοί Πολίτες η ‘Αλλη Πρόταση Ωρωπό, με επικεφαλής την Ιωάννα Στεργίου, 1.528 ευρώ.
 92. Νέα Εποχή Αδέσμευτη Νέα Πόλη, Δήμος Αγίας Παρασκευής, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Κουβόπουλο, 40.807 ευρώ.
 93. Οικόπολις για την Πόλη της Καρδιάς μας Ραφήνα – Πικέρμι, με επικεφαλής τον Γιώργο Μερτίρη, 8.103,78 ευρώ.
 94. Κυθηραϊκή Πρωτοβουλία Δήμου Γαλατσίου, με επικεφαλής τον Βρεττό Πρωτοψάλτη, 2.544 ευρώ.
 95. Μαζί για μια Νέα Αρχή Βάσω Σπηλιωτοπούλου, Δήμος Κηφισιάς, με επικεφαλής την πρώην Δήμαρχο Βάσω Σπηλιωτοπούλου, 20.000 ευρώ.
 96. Ανεξάρτητο Περιστέρι, με επικεφαλής τον Θανάση Βαθιώτη, 8.589 ευρώ.

—————-

Υ.Γ.1: Προς κο Τάκη Θεοδωρικάκο: Αναφέρει ο λαός «όποιος την νύκτα περπατεί, λάσπς και σκατά πατεί…». Κύριε υπουργέ ας δώσετε λίγη σημασία… Η πολιτική νύκτα  δεν απέχει από την ημέρα παρά μία δρασκελιά δρόμο…

—————-

Υ.Γ.2: Καλές οι επισκέψεις σας κύριε Υπουργέ και μάλιστα οι «αυθόρμητες». Με όλο το σεβασμό όμως, η στήλη δράττεται της ευκαιρίας να σας θυμίσει ότι το χειρότερο είδος κορονοϊού είναι ο «πολιτικός»… Εάν είναι απόφασή σας  να κολλήσεται ρωστήστε πρώτα αν αυτός έχει απολυμανθεί και ουδετοροποιηθεί ως προςτις τοξικές του ιδιότητες και δυνατότητες… πριν είναι πολύ αργά για να το μετανιώσεται κε υπουργέ μου… Όπως ο λαός ξέρει πολύ καλά, όταν οι σάπιοι κορμοί «ποτίσουν» και βραχούν μέχρι το μεδούλι τους, βυθίζονται στο θολό νερό παρασέρνβωντας μαζί τους στον λασπερό πάτο ότι είνβαι κολλημένο επάνω τους…. Αυτά προς το παρόν…

—————-

Υ.Γ.3: Τουλάχιστον «μην μας περάτε και μ@λ@κες κύριε Τάκη μας… Όχι μην απορείτε…. ξέρετε το γιατί… Αν όχι εδώ είμαστε να σας ενημερώσουμε… Σε κάθε περίπτωση πάντως, αν νομίζεται ότι θα τίχεται της στήριξης για το 2023, κάπου σας ξεφεύγουν τα πράγματα… Το συγκεκριμένο σύστημα λέι: Αν δεν δώσεις δεν θα πάρεις… και δυστυχώς για σας κύριε Τάκη μας αυτά που θέλουν δεν είναι λίγα και απλά… Με την αγάπη μας για την «σοφία που πρέπει να αποκτήσετε…».

Δια την γραφή «Ανάρχων ως προς την σκέψη… των πραγμάτων»…

Tagged