Τραγωδία: «Γκραικυλία»

Γνώμες

Παντού συρματοπλέγματα, μ’ αλήθεια ποιος πιστεύει

πως με τα φράγματα κρατά την όσμωση του κόσμου;

(Θανάσης Παπακωνσταντίνου)

news430aΈχουμε μπλέξει πολύ άσχημα, μα πάρα πολύ άσχημα στην αποικία Γκραικυλία! Με συνενοχή μας προφανέστατα, όλων ανεξαιρέτως! Ακούς ξενόδουλες μαριονέτες, που παριστάνουν πρωθυπουργούς, υπουργούς, πολιτικούς και πολιτικάντηδες και άλλα μίσθαρνα του σαθρού και διεφθαρμένου συστήματος όργανα, που κατ’ ευφημισμόν αποκαλούνται διεθνολόγοι, διπλωμάτες (μ’ ένα μάτι), καθηγητάδες, ανειδίκευτοι… ειδικοί, δημοσιολόγοι, δημοσιογράφοι και άλλα κοινωνικά παράσιτα και τρελαίνεσαι, ακόμα κι αν είσαι Πολίτης του Κόσμου με ελληνόφωνο πολιτισμό! Δεν μπορεί όλα αυτά να συμβαίνουν! Τόσο ραγιαδισμός;-αναρωτιέσαι και συνάμα τσιμπιέσαι, να δεις αν είσαι ξύπνιος ή απλώς βλέπεις εφιάλτη!

του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Όλα κατ’ ευφημισμόν στην Γκραικυλία, κάθε όχλος έχει αυτό, που αξίζει και φτιάχνει! Θα ξεχάσουμε την γεωπολιτική και την γεωστρατηγική, την διπλωματία και τακτική, τον ρυθμό της ζωής και του σύμπαντος; Αφότου ο πίθηκος έγινε άνθρωπος, αλλά και στην πορεία προς τα εκεί, οι μεγάλες μετακινήσεις πληθυσμών δημιουργούν κοινωνίες, πολιτισμό, έθνη, την ανθρωπότητα. Μόνο, που τώρα με την επιτάχυνση, που έδωσαν Ιμπεριαλισμός και Κεφάλαιο οι εξελίξεις είναι ακαριαίες και σαρωτικές, περισσότερο από κάθε άλλη φορά επώδυνες για μας, που είμαστε στις γέφυρες του κόσμου.

Κι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα! Ανέκαθεν για όσους ζουν τις μετακινήσεις και τις πάσης φύσεως συρράξεις, αναστατώσεις και γεωγραφικές ανακατατάξεις είναι πληγή, μεγάλο «μανίκι». Αποτελούν θύματα, κρίσιμη καύσιμη ύλη να προχωρά το τρένο του παγκόσμιου πολιτισμού και της κοινωνίας. «Προσφυγιά και Μετανάστευση κοιτίδες πολιτισμού»-η εκδήλωση, που κάναμε με το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ε.Σ.Η.Ε.Α. τον Απρίλιο του 2018. Τα είπαμε και τότε, τα λέμε πάντα, αλλά στου κουφού, ή μάλλον στου γερμανοτσολιά και του ραγιά την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα!

Αφότου έσκασε το Μεταναστευτικό, εδώ και πέντε χρόνια προτείνουμε τολμηρά, ριζοσπαστικά, αιρετικά, πλην πραγματιστικά και αποτελεσματικά τί πρέπει να γίνει. Οι προτάσεις αφορούν, φυσικά, ελεύθερο, ανεξάρτητο, κυρίαρχο, εν γένει δυνατό κράτος, όχι την αποικία Γκραικυλία, το φρικτότερο πειραματόζωο του Καπιταλισμού με ηλίθιο, διεφθαρμένο, ψεκασμένο δια της οθόνης όχλο. Δεν μπορείς ν’ αντιμετωπίσεις το Μεταναστευτικό με στρατόπεδα συγκέντρωσης, ούτε με τον διαρκή κλεφτοπόλεμο στα σύνορα για την ανάσχεση των ροών. Ή περνούν ή πεθαίνουν, δεν έχει τρίτο δρόμο! Όλα έχουν όρια και το «κυνήγι μαγισσών» στον Έβρο θα έχει αργά ή γρήγορα τραγικές συνέπειες για όλους-προειδοποιεί κυνικά και έγκαιρα η συνωμοσιολόγα Κασσάνδρα!

Το απευχόμεθα με θέρμη αλλά η γεωπολιτική και τα παίγνια των νταβατζήδων του κόσμου δεν στέργουν αγιαστούρες και απήγανο! Είναι λάθος, όλη και από την πρώτη στιγμή η στάση της Γκραικυλίας ακριβώς γιατί είναι αποικία κι όχι ανεξάρτητο κράτος. Το Μεταναστευτικό δεν λύνεται με εθνικιστική μαστούρα και για εσωτερική χρήση μαλακίες τύπου «είμαστε τα σύνορα της Ευρώπης», προπύργιο του πολιτισμού και ότι οι σύμμαχοι (οι εταίρες «μας») θα μας υποστηρίξουν. Για την οικονομία της κουβέντας, αφήνω την διατυπωμένη, ιστορικά τεκμηριωμένη θέση μας ότι ουδεμία σχέση έχουμε με τους αιώνιους ολετήρες μας, τα Δυτικά σκουλήκια και ότι είμαστε πέτρινο, τοξωτό γεφύρι της μάνας του πολιτισμού Ανατολής (από εκεί βγαίνει ήλιος) με την βάρβαρη Δύση (εκεί, όπου δύει, δυστυχώς μαζί με την ανθρωπότητα)!

Τί δείχνουν ζωή κα ιστορία; Οι δυτικές σου εταίρες με πρώτους τους Αμερικάνους Ιμπεριαλιστές και τους τοποτηρητές τους, το Δ’ Γερμανικό Ράιχ (κατ’ ευφημισμόν Ευρωπαϊκή Ένωση) σε θεωρούν, σε χρησιμοποιούν διαχρονικά ως χωματερή ψυχών για τα θανατηφόρα τους παιχνίδια. Όχι μόνο δεν είσαι τα σύνορα της Ευρώπης αλλά αποτελείς την νεκρή ζώνη ασφαλείας τους (buffet zone-το λέμε στην διπλωματία και την στρατηγική). Αυτά, που συμβαίνουν στον Έβρο και στα νησιά είναι στρατιωτικά γυμνάσια του Ιμπεριαλισμού, γεωπολιτικά πειράματα για πιθανές εθνοκαθάρσεις και μετακινήσεις πληθυσμών ενόψει του μεγάλου πολέμου, που ετοιμάζει στην Ανατολική Μεσόγειο-«προλέγει» ωμά και κυνικά η συνωμοσιολόγα Κασσάνδρα…

Ουδένα εκβιάζει ο Ερντογάν, όσο κι αν βρίσκεται στην δύση της καριέρας και κάνει απανωτές χαζομάρες (έφθασε τα όρια του), όπως η εμπλοκή και εν γένει ο χειρισμός της «Συρίας». Αρέσει ή δεν αρέσει οι Τούρκοι κάνουν αυτό, που πρέπει, προστατεύουν την χώρα, προωθούν δυναμικά (έχουν τσαγανό) τα εθνικά συμφέροντα ( με εισαγωγικά ή όχι οι δυο λέξεις), έστω με φαναριώτικο τρόπο! Οι Τούρκοι κάνουν ό,τι έπρεπε εδώ και 5 χρόνια να κάνει η Γκραικυλία, αν δεν ήταν αποικία, φρικτό πειραματόζωο του Καπιταλισμού. Έχουμε πει πώς πρέπει να αντιμετωπίζει έγκαιρα κι αποτελεσματικά κάθε κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος το Μεταναστευτικό. Και τώρα το ίδιο πρέπει να γίνει, όσο κι αν χάθηκε πολύτιμος χρόνος, πολύ περισσότερο εξ αιτίας αυτού:

Ανοίγεις τα σύνορα και αφήνεις να περάσουν όλοι οι εξαθλιωμένοι του Ιμπεριαλισμού, που θέλουν να πάνε στην Ευρώπη. Λειτουργείς ως διαμετακομιστικός σταθμός, τράνζιτ αεροδρομίου! Όλοι όσοι μπαίνουν, συλλαμβάνονται και οδηγούνται με λεωφορεία στα βόρεια σύνορα, στην μεθόριο με τα Σκόπια. Εκεί εφοδιάζονται με ταξιδιωτικό έγγραφο μιας χρήσης και ενός ταξιδιού ως πρόσωπα άγνωστης ιθαγένειας με ονοματεπώνυμο και χώρα προέλευσης, που καθένας δηλώνει. Τους μαζεύεις στα σύνορα και λες: Κατά κει είναι η Ευρώπη, να το ιδανικό σας! Καλό ταξίδι! Αφήνεις τις ορδές (τί να κάνουμε; Έτσι προχωρά η ιστορία!) να ορμήσουν και δεν επιτρέπεις σε κανένα να γυρίσει πίσω, έστω και με στρατιωτική δράση. Έτσι θα έλυνες καίρια και τελεσίδικα και το Σκοπιανό!

Γεωπολιτικά όνειρα! Έτσι κάνουν ανεξάρτητα κράτη, όπως η Τουρκία, όχι αποικίες σαν την Γκραικυλία! Έχουν τεράστιο πρόβλημα Ερντογάν και Άγκυρα, βρίσκονται σε μεγάλο, επικίνδυνο αδιέξοδο αλλά δρουν, όπως νομίζουν καλύτερα ,για το καλό της χώρας. «Ψήνεται» η διάδοχη κατάσταση στην Τουρκία-«προλέγει» η Συνωμοσιολόγα Κασσάνδρα. Εδώ; Εθνική μαστούρα με… ευρωπαϊκό ραγιαδισμό! Εδώ; Ο Σουλτάνος τρώει τάχα χαστούκια από την Δύση, η οποία συνεχώς τον κανακεύει γιατί οι εταίρες «μας» πάνε με τους δυνατούς, κυρίως όταν έχουν στο τσεπάκι την άλλη πλευρά, την Γκραικυλία.

Ότι οι φονιάδες των λαών Αμερικάνοι προσπάθησαν να διαλύσουν μετά την Λιβύη και την Συρία και θα το κατάφερναν αν δεν επενέβαιναν άλλοι Ιμπεριαλιστές, Ρώσοι και λοιποί. Ότι γέμισαν την Μεσόγειο εκατομμύρια πρόσφυγες κι έκαναν λουκούλλεια γεύματα στους καρχαρίες της. Ότι η βάρβαρη Δύση θέλει πάμφθηνους επιστήμονες και εργάτες, διαλύει κράτη και λαούς, να έχει αποθήκες ανθρώπων για πρώτη ζήτηση και πάσα χρήση, αλλά έξω από το Δ΄ Ράιχ, στις αποικίες, παράδειγμα στην Γκραικυλία. Ότι πέρασαν πάνω από 2 εκατομμύρια στην Δύση, αλλά έχει μπουκώσει το σύστημα. Ότι δεν επιτρέπει το Δ’ Ράιχ να μεταφέρονται πρόσφυγες στην ενδοχώρα, θέλει να είναι φυλακισμένοι στα νησιά και ανάλογα με τις ανάγκες του να έρχονται στην Δύση. Για όλα αυτά τουμπεκί ψιλοκομμένο! Απόλυτος σκασμός στην περήφανη Γκραικυλία, το σύνορο-χωματερή της Ευρώπης.

Εδώ; Τους χτυπάνε φιλικά στην πλάτη, τους δίνουν κούφια παρηγοριά, εξάπτουν τον αγοραίο εθνικισμό, να τους χρησιμοποιούν ως την άλλη Καταστροφή. Όπως έκαναν, με την συνενοχή μας, τα Δυτικά σκουλήκια, το 1821, το 1922, το 1944, το 1974! Το δράμα «Γκραικυλία» συνεχίζεται στον επιταχυντή του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού. Να σχολιάσεις δηλώσεις; Να μιλήσεις για διπλωματία και στρατηγική; Να παραθέσεις ιστορική εμπειρία και ντοκουμέντα; Χαμπάρι οι δοσίλογοι και ραγιάδες! Ποζάρουν εθνικά περήφανοι και καβάλα στο από αιώνες ψόφιο άλογο! Ευτυχούν βρίζουν τον σουλτάνο, που από το 1922 κατάργησε ο Μέγας (για τα τουρκικά συμφέροντα) Κεμάλ! Παρεμπιπτόντως, εφημερίδα έδωσε την βιογραφία του Ατατούρκ γραμμένη από την Οξφόρδη. Διαβάστε, Γκραικύλοι, τί σας έλειπε, τί δεν είχε ποτέ η αποικία σας!

Η Συνωμοσιολόγα Κασσάνδρα στέκεται στο αισθητικό, στρατηγικό, γεωπολιτικό της ύψος, προβλέπει τα προφανή: Άρχισε να δουλεύει εντατικά η κρεατομηχανή της ιστορίας στην Μεσόγειο. Ο Ιμπεριαλισμός κάνει στρατιωτικά και πληθυσμιακά γυμνάσια, ετοιμάζει μεγάλο πόλεμο. Κι αλλοίμονο στις «γέφυρες», που είναι κυριολεκτικά στον αέρα λόγω παρατεταμένου λήθαργου και εθνικιστικής μαστούρας! Κι αλίμονο στις αποικίες…

04 Μαρτίου 2020

Πηγή: mousapolytropos.gr

Tagged