Ο μύθος του Ερντογάν καταρρέει…

Γνώμες Τουρκία
Μοιραστείτε το:

Πείσμωσε σαν μικρό κακομαθημένο παιδάκι ο Ταγίπ επειδή δεν του έκαναν τα χατίρια στις Βρυξέλλες και βρόντηξε την πόρτα κι έφυγε με τους… τσαμπουκάδες στο χέρι.

Και κάπου εκεί άρχισε να καταρρέει ο μύθος του πανίσχυρου σουλτάνου.

Είχε προηγηθεί βέβαια το ξεβράκωμα από τον Πούτιν, ο οποίος για να του δείξει ποιος κάνει κουμάντο τον είχε στημένο όρθιο μέχρι να γονατίσει προτού τον… ασπαστεί.

Τι να κάνουμε Ταγίπ έτσι είναι η ζωή, τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους ποπούς.

Να δούμε τώρα τι θα κάνεις που δεν σου βγαίνει τίποτα.

Την πάτησες στη Συρία, την πατάς απ΄ ότι φαίνεται στη Λιβύη, ενώ στην Ελλάδα οι Έλληνες… σήκωσαν τις φουστανέλες τους όπως άλλοτε και μπροστά στο θέαμα σκιάχτηκες και κλαψουρίζοντας έσπευσες στις Βρυξέλλες μπας και αποφύγεις τα δεινά που υπέστησαν οι πρόγονοί σου.

Κοίτα να συνέλθεις και να αντικρίσεις κατάματα την πραγματικότητα κουμπάρε, γιατί σε βλέπουμε να κάνεις παρέα στον Καντάφι αν δεν αλλάξεις μυαλά.

Κι αυτά που σκέπτεσαι για θερμό επεισόδιο και στο Αιγαίο νομίζοντας ότι θα στριμώξεις περισσότερο τους Ευρωπαίους ανοίγοντας δυο μέτωπα στην Ελλάδα μπας και σου δώσουν τα ανταλλάγματα που ποθείς, ξέχαστα.

Διότι θα ξευτιλιστείς όπως ξευτιλίστηκες και στον Έβρο.

Συνεπώς πάρε τα ρέστα που σου χρωστάει η Μέρκελ, κι άσε τα μεγαλόπνοα σχέδια.

Μέχρι κι αυτή που σε έχει ανάγκη επειδή της τα ακουμπάς αναγκάστηκε να σε βάλει στη θέση σου λόγω της αθλιότητας στον Έβρο.

Για να μην πούμε για το άλλο το φιλαράκι σου τον Τραμπ που κοιτάει αμέριμνος τον Πούτιν να σε καρπαζώνει δίχως έλεος.

Μαζέψου άρα κουμπάρε γιατί δεν σε παίρνει.

Έπαιξες κι έχασες. Συγκεντρώσου επομένως… ντερβίση μου κι εγκατάλειψε τα περί γαλάζιας πατρίδας και αναβίωσης της οθωμανικής αυτοκρατορίας, γιατί σε λίγο θα χάσεις κι αυτά που έχεις.

Ήδη τα κόμματα ξεπετάγονται σαν τα μανιτάρια από πρώην δικούς σου που επιθυμούν να σε δουν ταπεινωμένο, ενώ η αντιπολίτευση ζητάει την κεφαλή σου επί πίνακι.

Στο μεταξύ η οικονομία σου βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και είσαι ανήμπορος να σταματήσεις την κατρακύλα.

Θες και συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου τρομάρα σου.

Συνοψίζουμε λοιπόν:

  1. Πάρε πίσω τους δύσμοιρους που καθοδηγούν ξυλοφορτώνοντας οι πράκτορές σου στον Έβρο, καθώς και τους άλλους που μας φόρτωσες τα τελευταία χρόνια επειδή οι εμμονές κάποιων άσχετων τρύπησαν τα σύνορα.
  2. Πάρε αυτά που σου χρωστάνε από τις Βρυξέλλες, σου φτάνουν για να φτιάξεις οικισμούς στην Ιντλίμπ. Κι αν δεν σου φτάνουν να βάλεις το χέρι στην τσέπη. Ας μην τα πέταγες σε θωρακισμένα που ούτε καν έναν φράχτη δεν μπορούν να ρίξουν.
  3. Σε περίπτωση που δεν συμβιβαστείς με τα δεδομένα και συνεχίσεις τους τσαμπουκάδες… η φουστανέλα θα σηκωθεί ακόμη περισσότερο και δεν πρόκειται να πέσει αν δεν σε περιποιηθεί διά των οθωμανικών παραδόσεων προς παραδειγματισμό όπως και το ’21. Άσε που αν απαυδήσουν με τους εκβιασμούς σου οι δυτικοί, μπορεί να σε… γλεντήσουμε όλοι παρέα ενθυμούμενοι το Ναυαρίνο.

Μέχρι να αποφασίσεις σου αφήνουμε τα λόγια του Γιώργη του Καραϊσκάκη να σε συντροφεύουν… «Μου γράφεις ένα μπουγιουρντί, λέγεις να προσκυνήσω. Κι εγώ, πασά μου, ρώτησα τον πούτζον μου τον ίδιον κι αυτός μου αποκρίθηκε να μην σε προσκυνήσω κι αν έρθεις κατ’ επάνω μου, ευθύς να πολεμήσω»…

Πηγή: antinews.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged