Σύσκεψη για τον κορονοϊό στο Δήμο Περιστερίου

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Μετά από πρόταση του Δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, προσκλήθηκαν όλοι οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, για να ανταλλάξουν απόψεις για τα προβλήματα που δημιουργεί η πανδημία του κορονοϊού.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020 και παρευρέθησαν οι κ.κ. Αθανάσιος Καποτάς, Παναγιώτης Παπανικολάου, Ιωάννης Καλαντώνης, Νικόλαος Ζούτσος, καθώς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλειος Λώλος και ο Αντιδήμαρχος Βασίλειος Μπέτσης.

Τον Δήμαρχο εκπροσώπησε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για τα θέματα Υγείας, Ιατρός Γεώργιος Μπεκιάρης, ο οποίος συντόνισε και την συζήτηση.

Σε πνεύμα αρίστης συνεργασίας και υπευθυνότητας, που ταίριαζε απόλυτα με την σοβαρότητα του προβλήματος, ακούστηκαν καταρχήν οι εισηγήσεις των ιατρών κ.κ. Μπεκιάρη και Παπανικολάου με τις οποίες και οι δυο ανέλυσαν την επιστημονική πλευρά του θέματος.

Από όλους τους παρευρισκόμενους έγιναν ουσιαστικές προτάσεις και συμφωνήθηκαν τα εξής:

1) Να γίνουν προσπάθειες άμεσης ενίσχυσης του στελεχιακού δυναμικού των Κέντρων Υγείας και να εξασφαλισθεί  η υλικοτεχνική υποδομή που απαιτείται.

2) Να κλείσουν οι παιδικές χαρές και να συσταθεί αποφυγή του συνωστισμού στις εκκλησίες.

3) Συμπαράσταση και βοήθεια των ανήμπορων πολιτών και ιδιαίτερα αυτών που ζουν μόνοι.

4) Έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου για ενημέρωση το οποίο να δοθεί σε όλους τους πολίτες.

5) Εξασφάλιση υλικού με παρεμβάσεις στον τρόπο προμήθειας (μάσκες – γάντια- αντισηπτικά και σαπούνια) και

5) Επίσκεψη από όλους στα Κέντρα Υγείας την Τρίτη 17-03-20 και ώρα 11.00.

Ο κ. Μπεκιάρης ενημέρωσε για τα μέτρα που έχει θέσει σε εφαρμογή μέχρι στιγμής ο Δήμος και για τις σκέψεις για τις μελλοντικές παρεμβάσεις προφύλαξης των εργαζομένων και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων.

Όλοι επεσήμαναν την ανάγκη της ατομικής υπευθυνότητας των πολιτών στην εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης που συστήνουν οι Κρατικές αρχές και την ανάγκη σεβασμού της Υγείας των συνανθρώπων μας.

Διαπιστώθηκε από όλους η επιτυχία και η σκοπιμότητα της συνάντησης όπως και η χρησιμότητα παρόμοιων συσκέψεων για συντονισμό και ανταλλαγή απόψεων σε τρέχοντα σοβαρά θέματα.

Ο κ. Σιδέρης έστειλε τις προτάσεις του με e-email, διότι λόγω εργασιακών υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραστεί στη σύσκεψη.

Ο κ. Μπεκιάρης ευχαρίστησε εκ μέρους του Δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη όλους τους παρευρεθέντες και τους παρακάλεσε να συνεχίσουν να εκφράζουν τις απόψεις τους συμβάλλοντας έτσι στην κοινή προσπάθεια ωφέλειας όλων των πολιτών.

Μοιραστείτε το:
Tagged