Θετικός στον κορονοϊό ο Βαγγέλης Μαρινάκης –Εξετάσεις και εθελοντική «καραντίνα» στον Ρέντη

Αθλητισμός

Με κορονοϊό διαγνώστηκε ο επιχειρηματίας και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει: «Ο γνωστός ιός με «επισκέφθηκε» και θεώρησα υποχρέωσή μου να το δημοσιοποίησω. Νιώθω καλά καθώς λαμβάνω όλα τα απαραίτητα μέτρα και πειθαρχώ στις οδηγίες των γιατρών και το ίδιο συνιστώ στους συμπολίτες μου. Περαστικά σε όλους μας».

Ολόκληρη η ανάρτησή του:

Ολυμπιακός: Υπεύθυνη στάση και από τον Πέδρο Μαρτίνς

Οι πρώτες δηλώσεις του Πορτογάλου προπονητή του Ολυμπιακού στους συμπατριώτες του, μετά τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν άπαντες στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο, ύστερα από την ανακοίνωση του Βαγγέλη Μαρινάκη ότι τον «επισκέφθηκε» ο ιός.

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, κράτησε από την αρχή υπεύθυνη στάση στο θέμα του κορωνοϊού και ενημέρωσε ο ίδιος μέσω των λογαριασμών του στα social media ότι τον «επισκέφθηκε» ο ιός. Μετά την ανακοίνωση του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού ότι βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό, άπαντες στο «ερυθρόλευκο» ποδοσφαιρικό τμήμα πήγαν στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη και πέρασαν από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, όπως ορίζει το πρωτόκολλο.

Ανάμεσά τους ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος το απόγευμα της Τρίτης μίλησε στους συμπατριώτες του, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει πανικός στο εσωτερικό της ομάδας και πως οι εξετάσεις γίνονται και για λόγους ευθύνης προς την κοινωνία. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά, οι γιατροί έχουν πάρει τα δείγματα και αναμένεται να γίνει η ανάλυσή τους.

Συγκεκριμένα, ανάφερε: «Προπονούμαστε. Ενημερωθήκαμε από τον γιατρό της ομάδας ότι ο πρόεδρος μας έχει κάνει δήλωση για το θέμα της υγείας του (σ.σ. έχει προσβληθεί από κορωνοϊό). Είμαστε εδώ και περιμένουμε από τους γιατρούς τα πάρουν τα δείγματα. Μετά θα γίνει η ανάλυση. Και μετά θα πάρουμε τα μέτρα πρόσληψης. Δεν υπάρχει πανικός. Είναι ένα μέτρο που πήραμε όχι επειδή είμαστε υποχρεωμένοι, αλλά επειδή είναι σημαντικό να το κάνουμε και λόγω ευθύνης προς την κοινωνία. Το κάνουμε με δική μας πρωτοβουλία, όχι γιατί μας ανάγκασαν. Θα μείνουμε εδώ», επεσήμανε ο Πορτογάλος.  Και πρόσθεσε: «Ωστόσο δεν έχει προκύψει κάποιο σύμπτωμα σε παίκτη ή μέλος του τεχνικού τιμ. Γενικότερα, είναι απλό να το κάνεις, χρειάζεται ένα λεπτό για κάθε παίκτη και μετά τρεις με τέσσερις ώρες για τα αποτελέσματα των αναλύσεων», κατέληξε.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι όπως ενημερωθήκατε από το «10», όλα τα αποτελέσματα από όλους τους δειγματοληπτικούς ελέγχους συγγενών, φίλων και συνεργατών του Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν αρνητικά.

Αρνητικοί στον κορωνοϊό όλοι οι άνθρωποι του περιβάλλοντος Μαρινάκη, βγάζει ανακοίνωση ο Ολυμπιακός

Ολα τα αποτελέσματα από όλους τους δειγματοληπτικούς ελέγχους συγγενών, φίλων και συνεργατών ήταν αρνητικά. Ο Ολυμπιακός βγάζει ανακοίνωση για τις εξετάσεις στο Ρέντη.

Ιατρικό κλιμάκιο στο Ρέντη, όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα κάνει προληπτικές εξετάσεις για τον κορωνοϊό

Ο Ολυμπιακός τηρεί υπεύθυνη στάση απέναντι στο σοβαρό θέμα του κορωνοϊού. Με πρώτο τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος νωρίτερα στη διάρκεια της ημέρας ανακοίνωσε ότι έχει προσβληθεί από τον ιό και ακολουθεί τις οδηγίες των γιατρών.  Και το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού, ωστόσο, ακολουθεί την ίδια υπεύθυνη στάση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα όλοι οι ποδοσφαιριστές και τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ολυμπιακού βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Όχι για να προπονηθούν, αλλά για να υποβληθούν σε προληπτικό έλεγχο από αρμόδιους γιατρούς.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει με σύνεση και με πειθαρχία την υπόθεση. Αλλά δεν θέλει να αφήσει τίποτε στην τύχη. Ολοι, ποδοσφαιριστές, προπονητές και εργαζόμενοι στον σύλλογο, θα περάσουν από εξετάσεις, για να φανεί εάν επίσης έχουν προσβληθεί από τον ιό ή όχι. Διότι η πρόληψη είναι σωτήρια σε αυτές τις περιπτώσεις.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το συγκεκριμένο μέτρο κρίθηκε απολύτως απαραίτητο από τους ανθρώπους του συλλόγου, ενόψει και της αναμέτρησης με τη Γουλβς, την ερχόμενη Πέμπτη. Αναμέτρηση που, υπενθυμίζουμε, θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, αλλά και με σημαντικές αλλαγές, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού.

Σε αυτό το σημείο, πάντως, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι κανένας ποδοσφαιριστής ή εργαζόμενος στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού δεν έχει παρουσιάσει κάποιο σύμπτωμα όλο αυτό το διάστημα.

Αρνητικοί στον κορωνοϊό όλοι οι άνθρωποι του περιβάλλοντος Μαρινάκη

Από την πρώτη στιγμή ο Βαγγέλης Μαρινάκης ενήργησε όπως οφείλει να πράττει κάθε πολίτης που έχει συναίσθηση της κατάστασης και αίσθηση κοινωνικής ευθύνης. Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού έκανε γνωστό δημόσια ότι προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό, αλλά παράλληλα φρόντισε να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να προστατέψει και τον εαυτό του και τους οικείους του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι άνθρωποι του οικογενειακού, φιλικού και επαγγελματικού περιβάλλοντος του Βαγγέλη Μαρινάκη υποβλήθηκαν σε εξετάσεις αφότου έγινε γνωστό ότι ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού νοσεί από τον COVID-19. Ολα τα αποτελέσματα από όλους τους δειγματοληπτικούς ελέγχους ήταν αρνητικά.

Κάτι εξόχως σημαντικό, που προκαλεί ανακούφιση σε όλους στον σύλλογο. Καθώς μιλάμε για ανθρώπους που έχουν καθημερινή επαφή μαζί του και αυτό γινόταν όλο αυτό το διάστημα.

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού υποβάλλονται σε λεπτομερείς προληπτικές εξετάσεις και σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το βράδυ αναμένεται να υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση από τους Ερυθρόλευκους, με την οποία θα τοποθετηθούν αναλυτικά για το τι μέλλει γενέσθαι.

Σε αυτό το σημείο έχει σημασία να αναφέρουμε ότι η τελευταία φορά που ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρέθηκε με τους ποδοσφαιριστές και τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, ήταν στις 27 Φεβρουαρίου, το βράδυ του θριάμβου επί της Αρσεναλ. Όταν και είχε πανηγυρίσει στα αποδυτήρια των Λονδρέζων τη μεγάλη πρόκριση στους «16» του Europa League.

Μάλιστα, με βάση τους γιατρούς, εάν υπήρξε κάποιο κρούσμα, θα έπρεπε ήδη να έχει νοσήσει σε αυτό το διάστημα. Ωστόσο επειδή στον Ολυμπιακό δεν θέλουν να αφήνουν τίποτε στην τύχη, πέρασαν όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα από εξετάσεις, για να υπάρξει καθησυχασμός, αλλά και να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις.

Κλείνοντας, έχει μεγάλη σημασία να αναφέρουμε ότι η (ανεπίσημη) ενημέρωση που υπάρχει από την UEFA είναι πως το παιχνίδι Ολυμπιακός-Γουλβς θα διεξαχθεί κανονικά. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Πηγή: to10.gr

Tagged