Συναυλία Ενάντια στον Ρατσισμό από την Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή Περιστερίου

Περιστέρι
Μοιραστείτε το:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 07/03/2020 η Συναυλία ενάντια στον Ρατσισμό που οργάνωσαν η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας «Η Ενότητα» στην πλατεία δημαρχείου στο Περιστέρι.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την διεθνή κινητοποίηση στις 21 Μάρτη ενάντια στον ρατσισμό, τον φασισμό και τον πόλεμο. Η διαδήλωση στην Αθήνα είναι προγραμματισμένη για τις 3 μ.μ. με αφετηρία την Ομόνοια.

Την εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 150 άτομα άνοιξε με χαιρετισμό η Μαρία Καστελιώτη φοιτήτρια Φιλοσοφικής από την ΚΕΕΡΦΑ Περιστερίου που θύμισε τις μάχες που δίνουν οι φοιτητές ενάντια στα σχέδια της ΝΔ. Στην συνέχεια τον λόγο πήραν ο Λευτέρης Σιδερής από το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Περιστερίου που τόνισε τον αγώνα για ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες, ο ΤζαβέντΑσλάμ Πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας, η Ματίνα Τριανταφύλλου από το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιστερίου, ο Χαντίμ Χουσεΐν πατέρας του Σαχζάτ Λουκμάν του δολοφονημένου από χρυσαυγίτες πακιστανού εργάτη που διέμενε στο Περιστέρι και η Μαρία Αμπελιώτη από την Κίνηση για μία Απεργιακή 8 Μάρτη.

Την συναυλία άνοιξαν οι Black Aces Ath που ζωντάνεψαν το κοινό με χίπχόπ ρυθμούς. Στην συνέχεια έπαιξε η Πακιστανική μπάντα Syed Murad Ali, Baqar Chuqhtai και Tabasam Ali. Την συναυλία έκλεισαν οι Αναγάπηση που ξεσήκωσαν με σκληρό ροκ ν ρολ.

Στο τέλος όλοι πήραν αφίσες και προκηρύξεις ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την μεγάλη διαδήλωση στις 21 Μάρτη.

07/03/2020

Μοιραστείτε το:
Tagged