Δήμος Αγίας Βαρβάρας: Μέτρα για τον κορωνοϊό και την εποχική γρίπη

Aγία Βαρβάρα
Μοιραστείτε το:

Ο  Δήμος Αγίας Βαρβάρας στο πλαίσιο των προληπτικών ενεργειών από τα τέλη Ιανουαρίου είναι σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με  τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) για την προστασία τόσο από την εποχική γρίπη (Η1Ν1), όσο  και από τον κορωνοϊό. Επίσης  για τη λήψη όλων των απαραίτητων προληπτικών μέτρων.

Ως προς τις ενέργειές μας στη σχολική κοινότητα ( Γ.Π.οικ.4133/23.1.2020). έχουν πραγματοποιηθεί τα προβλεπόμενα στην σχετική εγκύκλιο του Υπουργείο Υγείας (Δ1α/Γ.Π.οικ.4133/23.1.2020).

Επιπρόσθετα με πρωτοβουλία του κ. Δημάρχου  συστάθηκε κλιμάκιο στο οποίο συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Χρήστος Βασιλείου και Παιδιού κ. Δημήτριος Σωτηρόπουλος καθώς και υπηρεσιακά στελέχη. Το κλιμάκιο επισκέφθηκε όλες τις σχολικές μονάδες και τους Παιδικούς Σταθμούς  με σκοπό τον έλεγχο της υπάρχουσας κατάστασης, την αποτύπωση των αναγκών σε υλικά μέσα για την πρόληψη μετάδοσης των ιών και την ενημέρωση των διευθυντών των σχολικών μονάδων σχετικά με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Ακόμη ο δήμος μας προμηθεύτηκε όλα τα απαιτούμενα υλικά (αντισηπτικά και άλλα) τα οποία ήδη έχουν τοποθετηθεί στις σχολικές δομές.

Προγραμματίστηκε επίσης η προμήθεια μασκών.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαρτίου, στο χώρο του ΚΕΠ Υγείας ενημερωτική ομιλία για την προστασία από τον Κορωνοϊό, με ομιλητή τον κ. Γεώργιο Δελλή, Νοσηλευτή, στέλεχος της ομάδας διαχείρισης για την προστασία από τον Κορωνοϊό, του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Τέλος πραγματοποιείται προληπτική απολύμανση στις σχολικές μονάδες και σε όλα τα δημοτικά κτίρια. 

Μοιραστείτε το:
Tagged