Όχι, δεν είναι τουρκικό fake news – Έλληνες «δικαιωματιστές» μήνυσαν το Λιμενικό για ανθρωποκτονίες λαθρομεταναστών

Δικαιοσύνη

Ελλήνων ντροπή… Μήνυση στο Λιμενικό “για ανθρωποκτονία μεταναστών”

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της Ελληνικής Ακτοφυλακής κατέθεσε το Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του. Αντικείμενο της μηνυτήριας αναφοράς είναι οι καταγγελίες σε βάρος της Ελληνικής Ακτοφυλακής «για παράνομη και εν δυνάμει ανθρωποκτόνο απόπειρα επαναπροώθησης σκάφους με μετανάστες ή/και πρόσφυγες στο θαλάσσιο χώρο κοντά στην Κω», όπως αναφέρει το Παρατηρητήριο.

Καταλογίζει, δε, στο σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής ότι «φαίνεται πως πραγματοποίησε εσκεμμένα επικίνδυνους ελιγμούς», ενώ σημειώνει ότι «οι μετανάστες χτυπήθηκαν με ραβδιά και η Ακτοφυλακή καταγράφεται να πυροβολεί με δύο πυροβόλα όπλα». Το Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων επικαλείται ανακοίνωση της Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 2 Μαρτίου όπου, μεταξύ άλλων, τονίζεται πως οι συλλογικές απελάσεις συνιστούν παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τις τελευταίες ημέρες, χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν στην τουρκική πλευρά των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο, επιθυμώντας να περάσουν στην Ελλάδα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις σημειώθηκαν επεισόδια. Την ίδια στιγμή, καταγράφηκαν αφίξεις μεταναστών στα νησιά το Σαββατοκύριακο, ωστόσο σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 τα τρία τελευταία 24ωρα ήταν μηδενικές οι ροές στη Λέσβο.

Πάντως, την Καθαρά Δευτέρα ένα παιδί έχασε τη ζωή του όταν επιβαίνοντες ανέτρεψαν βάρκα προκειμένου να γίνει επιχείρηση διάσωσης. Την Κυριακή πολίτες στην περιοχή της Θέρμης στη Λέσβο απέκλεισαν το λιμάνι και δεν επέτρεπαν σε πρόσφυγες και μετανάστες να αποβιβαστούν από σκάφος του Λιμενικού.

ΠΗΓΗ: sputniknews.gr

Tagged