Κορωνοϊός: Τα προληπτικά μέτρα του Υπουργείου Παιδείας – Αναστολή επ’ αόριστον των σχολικών εκδρομών – Ποια σχολεία κλείνουν

Υπουργεία Υπουργείο Παιδείας
Μοιραστείτε το:

Η λίστα με τα σχολεία που έκλεισαν -Για πόσο δεν θα λειτουργήσουν

Συναγερμό προκάλεσε η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα, αφού πλέον τα άτομα που έχουν μολυνθεί επιβεβαιωμένα από τον covid-19 έφτασαν τα 31.

Ήδη μετά την ανακοίνωση του 9ου κρούσματος στην Πάτρα, ενός 66χρονου από την Αμαλιάδα που είχε ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους, οι αρχές τέθηκαν σε συναγερμό και για τα σχολεία, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε έκτακτα μέτρα και γι’ αυτό έκλεισαν όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία σε: 1) Αχαΐα, 2) Ηλεία και 3) Ζάκυνθο για 48 ώρες έως και σήμερα.

Παράλληλα, σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, που μίλησε το πρωί στον ΣΚΑΪ, αργά χθες το βράδυ προσετέθη στη λίστα των σχολείων που έκλεισαν και ένα δημοτικό σχολείο στη Δάφνη.

Η λίστα με τα κλειστά σχολεία σε όλη την Ελλάδα λόγω κορωνοϊού

Κλειστά σήμερα θα παραμείνουν όπως προαναφέρθηκε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο, ενώ κλειστά έως τις 13 Μαρτίου θα παραμείνουν οι παρακάτω σχολικές μονάδες:

  • 4ο ΓΕΛ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
  • 11ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
  • 1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
  • 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
  • 1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
  • 19ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
  • 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
  • 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
  • 14ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
  • ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ
  • Από 3/3/2020 έως και την 17/3/2020 κλειστά θα μείνουν τα εξής σχολεία:
  • 5ο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
  • 3ο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
  • 2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
  • 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Αναστολή λειτουργίας σχολείων για προληπτικούς λόγους:

  • του Νηπιαγωγείου «Ι.Μ. ΚΑΡΡΑΣ», από 3.3.2020 έως και 8.3.2020
  • του Γυμνασίου και Λυκείου του Κολλεγίου Αθηνών από 3.3.2020 έως και 8.3.2020
  • του Γυμνασίου και Λυκείου του Κολλεγίου Ψυχικού από 3.3.2020 έως και 8.3.2020
  • του 1ου ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης από 3.3.2020 έως και 8.3.2020
  • του 2ου ΓΕΛ Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης από 3.3.2020 έως και 8.3.2020
  • του 1ου Γυμνασίου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης από 3.3.2020 έως και 8.3.2020
  • του 2ου Γυμνασίου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης από 3.3.2020 έως και 8.3.2020
  • του 3ου ΓΕΛ Ξάνθης για χρονικό διάστημα από 3.3.2020 έως και 6.3.2020
  • του 1ου ΕΠΑΛ Επανωμής για χρονικό διάστημα από 3.3.2020 έως και 11.3.2020
  • του 8ου ΕΚ Επανωμής για χρονικό διάστημα από 3.3.2020 έως και 11.3.2020
  • του 37ου Δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης για χρονικό διάστημα από 3.3.2020 έως και 7.3.2020
  • του 64ου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης από 3.3.2020 έως και 7.3.2020
  • του 17ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Αθήνας για χρονικό διάστημα από 3.3.2020 έως και 7.3.2020
  • του 17ου ΓΕΛ Αθήνας για χρονικό διάστημα από 3.3.2020 έως και 7.3.2020

Μέχρι τις 11:30 τα μαθήματα σε Κορυδαλλό, κλειστά σε Ραφήνα & Φιλαδέλφεια

Ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου και ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας αποφάσισαν να αναστείλουν τη λειτουργία των ειδικών σχολείων μέχρι και την Παρασκευή 6 Μαρτίου. Παιδικοί σταθμοί και όλες οι σχολικές μονάδες (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) θα ολοκληρώσουν το ημερήσιο πρόγραμμά τους στις 12:40 προκειμένου να ξεκινήσει προληπτική απολύμανση των αντίστοιχων κτιρίων.

Την Παρασκευή (06/03) μέχρι τις 11:30 θα λειτουργήσουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κορυδαλλού για να γίνει απολύμανση των σχολικών κτιρίων για προληπτικούς λόγους σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου που απεστάλη στα σχολεία.

Τσιόδρας: Αναμένεται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων

Σημειώνεται ότι ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου ότι αναμένεται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, ενώ εκτίμησε πως μπορεί να νοσήσει το 5-15% του πληθυσμού.

Κλείνουν τα σχολεία, Πανεπιστήμια, Φροντιστήρια, ΙΕΚ, Κολλέγια σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο

Το κλείσιμο   των δημοσίων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλων των βαθμίδων (σχολεία, Πανεπιστήμια,Φροντιστήρια, Κολλέγια,ΙΕΚ) , αθλητικών κέντρων , κινηματογράφων και θεάτρων , σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο, για 48 ώρες (Πέμπτη και Παρασκευή) για την αντιμετώπιση του Κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Τα μέτρα αυτά ελήφθησαν επειδή οι 54 εκδρομείς στους Αγίους Τόπους μεταξύ των οποίων ο 66χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός που διαπιστώθηκε ως το ένατο κρούσμα του Κορωνοϊού, είναι κάτοικοι των τριών αυτών Νομών.

Ειδικότερα η απόφαση έχει την ακόλουθη διατύπωση:

“Αποφασίζουμε την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών, φορέων και ιδρυμάτων, δημοσίων και ιδιωτικών, κάθε τύπου και βαθμού, των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηλείας, Αχαΐας και Ζακύνθου, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας για το χρονικό διάστημα από 5.3.2020 έως και 6.3.2020, κατά τα αναφερόμενα στην από 4.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19”. (για να δείτε το ΦΕΚ με την απόφαση κάντε κλικ εδώ)

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τη Λοίμωξη από το νέο κορονοϊό, αποφασίστηκε από την Κυβέρνηση η λήψη εκτάκτων προληπτικών μέτρων στους Νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων που αφορούν στην πιθανότητα τοπικής μετάδοσης του ιού στην περιοχή.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν αναστολή της λειτουργίας όλων των δημοσίων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλων των βαθμίδων, καθώς και την αναστολή πάσης φύσεως μαζικών συναθροίσεων (θεάτρων, κινηματογράφων, αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία), για την περίοδο 5 έως 6 Μαρτίου 2020.

Τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν εντός του επόμενου 48ώρου.

Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα πάλι να σας τονίσω την ανάγκη για τη λήψη από όλους μας των μέτρων βασικής προστασίας, των μέτρων υγιεινής, των μέτρων που έχουν να κάνουν με το πλύσιμο των χεριών, με την κάλυψη του βήχα, των μέτρων που έχουν να κάνουν με την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, τους παππούδες μας, τις γιαγιάδες μας, που αποφεύγουν τις συναθροίσεις, που αποφεύγουν τους χώρους που μπορούν να εκτεθούν σε ιώσεις, όπως και ο νέος ιός, τα μέτρα που έχουν να κάνουν με την αποφυγή επισκέψεων σε νοσοκομεία και ανθρώπους που είναι ασθενείς από τους ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, με τα μέτρα που αφορούν στη γενικότερη υγιεινή του βήχα και των ιώσεων που μιλάμε όλη αυτή την περίοδο.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να καταλάβουμε την αξία αυτών των μέτρων, ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν, η εξάπλωση του ιού στην πατρίδα μας και να καθυστερήσει η διασπορά του.

Ολα τα νέα έκτακτα μέτρα για Αχαΐα, Ηλεία Ζάκυνθο -Τι ισχύει για τις εκδρομές

Με τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα να ανέρχονται πλέον σε 45, η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα παράταση μέτρων στις πληττόμενες περιοχές, αλλά και νέα μέτρα.

Στην ενημέρωση των ιατρικών συντακτών ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, ανέφερε ότι ήδη ληφθέντα μέτρα στις πληττόμενες περιοχές Αχαΐα, Ηλεία, Ζάκυνθο παρατείνονται για άλλες δύο εβδομάδες και ανακοίνωσε επιπλέον μέτρα για αθλητικούς αγώνες και εκδρομές.

Τα νέα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό

Ειδικότερα και όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας από το υπουργείο Υγείας το μεσημέρι της Παρασκευής, στις περιοχές Ηλείας, Αχαΐας και Ζακύνθου παρατείνονται για άλλες δύο εβδομάδες, δηλαδή μέχρι τις 20 Μαρτίου, τα μέτρα που είχαν ληφθεί την περασμένη Τετάρτη και αρχικά είχαν ισχύ για ένα 48ωρο, και τα οποία αφορούσαν το κλείσιμο των σχολείων και την αναστολή λειτουργίας όλων των χώρων που πραγματοποιούνται καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες. Επιπλέον, εφεξής αναστέλλονται όλες οι οργανωμένες εκδρομές από και προς τις πληττόμενες περιοχές μέχρι νεωτέρας.

Το ίδιο ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας και για τις οργανωμένες σχολικές εκδρομές προς χώρες της αλλοδαπής, ότι αναστέλλονται και μετά τις 13 Μαρτίου όπως είχε αρχικά αποφασιστεί. Επίσης, ανέφερε ότι όλες οι εκτός έδρας προγραμματισμένες αθλητικές εκδηλώσεις που αφορούν ομάδες και συλλόγους των τριών νομών θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών μέχρι νεωτέρας.

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged