Βόρειος Κορέα: Ριζική αντιμετώπιση της επιδημίας του κοροναϊού με την εκτέλεση ασθενών εκτός καραντίνας

Οικονομικά
Μοιραστείτε το:

Η Βόρειος Κορέα εκτέλεσε βάναυσα έναν ασθενή με κορωναϊό γιατί βγήκε δημοσίως αγνοώντας την καραντίνα, σύμφωνα με αναφορές.

Η δικτατορία του Kim Jong-un ασχολείται με τον ιό με σκληρότατη πυγμή μετά την εκτέλεση του πολίτη που εγκατέλειψε την καραντίνα για να πάει σε ένα δημόσιο λουτρό.

Ο ασθενής συνελήφθη από αξιωματικούς και αμέσως πυροβολήθηκε καθώς η χώρα παίρνει δρακόντεια μέτρα για να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού.

Η νοτιοκορεατική εφημερίδα Dong-a Ilbo ανέφερε ότι ο άνδρας – κυβερνητικός αξιωματούχος – είχε απομονώθηκε μετά από ταξίδι στην Κίνα.

Ο Kim Jong-un επέβαλε στρατιωτικό νόμο για να επιβάλει καραντίνα για την καταπολέμηση του ιού.

Ο βορειοκορεάτης αξιωματούχος εμπορίου τέθηκε σε καραντίνα βάσει μιας πολιτικής απομόνωσης όσων είχαν πάει στην Κίνα.

Ένας άλλος αξιωματούχος λέγεται ότι εξορίστηκε σε βορειοκορεατικό αγρόκτημα αφού προσπάθησε να συγκαλύψει τα ταξίδια του στη Κίνα.

Ο δεύτερος αξιωματούχος ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, μέλος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας του μυστικοπαθούς κράτους.

Η Ιταλία έθεσε σε καραντίνα 10 πόλεις μετά τον πρώτο θάνατο από κοροναϊό – και δεύτερος νεκρός

Δημόσιοι χώροι σε 10 ιταλικές πόλεις έχουν τεθεί σε καραντίνα, καθώς δύο Ιταλοί ασθενείς υπέκυψαν στην ασθένεια, και αναφέρθηκαν νέες περιπτώσεις κορωναϊού.

Με 15 νέες περιπτώσεις που επιβεβαιώθηκαν την Παρασκευή στην περιοχή της Λομβαρδίας της Βόρειας Ιταλίας, οι υγειονομικές αρχές επέβαλαν περιορισμούς σε 50.000 ανθρώπους σε 10 πόλεις, οι οποίοι κλήθηκαν να παραμείνουν στο σπίτι και να αποφεύγουν δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων σχολείων, μπαρ, εκκλησιαστικών εκδηλώσεων και αθλητικών εκδηλώσεων.

Πέντε γιατροί μολύνθηκαν

Πέντε γιατροί είναι μεταξύ των νέων ασθενών, οι πρώτες γνωστές περιπτώσεις τοπικής μετάδοσης του ιού στην Ιταλία. Κανένας από αυτούς δεν πιστεύεται ότι έχει ταξιδέψει στην Κίνα, όπου η ασθένεια εμφανίστηκε για πρώτη φορά.

Ένας 78χρονος άνδρας από την πόλη της Πάντοβα έγινε ο πρώτος Ιταλός που πέθανε από τη μόλυνση την Παρασκευή, δήλωσε ο υπουργός Υγείας. Άλλος ασθενής από την ίδια περιοχή έχει επίσης δοκιμαστεί θετικά. Ο Λούκα Ζαΐα, πρόεδρος της περιοχής του Βένετο – που περιλαμβάνει την Πάντοβα – δήλωσε ότι θα δημιουργηθεί ένα “δακτύλιο υγιεινής” γύρω από την πόλη για την πρόληψη περαιτέρω εξάπλωσης του ιού.

Πρώτα επιβλήθηκαν περιορισμοί στην πόλη Κοντόνιο και στους 15.000 κατοίκους, καθώς τρία άτομα βρέθηκαν θετικά στον κοροναϊό. Οι αρχές στο Κασαλπουστερλένγκο, εν τω μεταξύ, έχουν ήδη τοποθετήσει ένα ηλεκτρονική επιγραφή έξω από την πόλη που λέει: “Κοροναϊός: ο πληθυσμός καλείται να παραμείνει έγκλειστος ως προφύλαξη”.

Περίπου 200 άτομα στην Ιταλία έχουν ήδη τεθεί σε καραντίνα, ενώ 60 εργαζόμενοι από μονάδα Unilever στο Λόντι υποβάλλονται σε εξετάσεις για τον παθογόνο παράγοντα μετά την ασθένεια ενός 38χρονου εργαζομένου. Είναι πλέον σε σοβαρή κατάσταση. Ο ιταλός πρωθυπουργός Κόντε τόνισε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για “ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο προφύλαξης” και ότι “όλα είναι υπό έλεγχο”.

Πηγή: slpress.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged