Γαστρική Παράκαμψη μίας Αναστόμωσης με το ρομποτικό σύστημα DaVinciXi

Υγεία
Μοιραστείτε το:

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Metropolitan General

Η πρώτη επέμβαση ρομποτικής γαστρικής παράκαμψης μίας αναστόμωσης (One-anastomosis Gastric Bypass) με τη χρήση του ρομποτικού συστήματος DaVinci Xi® στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στο Metropolitan General.

Ο ασθενής που υποβλήθηκε στην επέμβαση έπασχε από υπερ-νοσογόνο παχυσαρκία (βάρος 181 κιλά, ύψος 178 εκ) με δείκτη μάζας σώματος 61.2 kg/m2, με συνύπαρξη μεταβολικού συνδρόμου και υπνικής άπνοιας. Η διάρκεια της επέμβασης ήταν 2 ώρες, με μηδενική απώλεια αίματος και ο ασθενής ανένηψε άμεσα, με πλήρη κινητοποίηση, χωρίς πόνο, την ίδια ημέρα της επέμβασης.

Ο ασθενής έλαβε εξιτήριο σιτιζόμενος τη 2η μετεγχειρητική ημέρα και αναμένει την πολυπόθητη απώλεια βάρους η οποία θα ξεπεράσει τα 90 κιλά κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους.

Η βαριατρική / μεταβολική χειρουργική με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας είναι εγγυημένα ασφαλής και αποτελεί τη μοναδική μακροπρόθεσμα αποτελεσματική μέθοδο αντιμετώπισης της παχυσαρκίας και των συνοδών προβλημάτων της. Η γαστρική παράκαμψη μίας αναστόμωσης αποτελεί μία από τις πιο αποτελεσματικές, σύγχρονες επεμβάσεις αντιμετώπισης της κλινικά σοβαρής παχυσαρκίας, που πραγματοποιείται με συνεχή και αναπαραγώγιμα ασφαλή τρόπο στο κέντρο μας.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από την ομάδα του Χειρουργού Δρ. Χαράλαμπου Σπυρόπουλου, MD, PhD, FACS, Διευθυντή της Γ’ Χειρουργικής Κλινικής / Κλινικής Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Πεπτικού Συστήματος, Παχυσαρκίας και Διαβήτη του Metropolitan General, με τους συνεργάτες του κ. Ανδρέα Αντωνόπουλο, Επιμελητή Χειρουργικής, κ. Κώστα Τσιμιδάκη, Αναισθησιολόγο και την κ. Γεωργία Πιστιάλκα, νοσηλεύτρια χειρουργείου.

Η Γ’ Χειρουργική Κλινική / Κλινική Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Πεπτικού Συστήματος, Παχυσαρκίας και Διαβήτη του Metropolitan General αποτελεί ένα πλήρως οργανωμένο κέντρο αντιμετώπισης της παχυσαρκίας και των μεταβολικών παθήσεων, υποστηριζόμενη πλήρως από την τεχνολογία αιχμής που το Metropolitan General διαθέτει, συμπεριλαμβανομένης της πιο σύγχρονης παγκοσμίως ρομποτικής τεχνολογίας.

Μοιραστείτε το:
Tagged