Περιφέρεια Αττικής: Ψηφιοποιείται η επικοινωνία με τους πολίτες – Ψηφιακά άλλες 45 διοικητικές πράξεις

Αττική
Μοιραστείτε το:

Στόχος η διαφάνεια και αποτελεσματικότητα – Ψηφιακά άλλες 45 διοικητικές πράξεις

Πιερρακάκης και Πατούλης υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας σε επιμέρους δράσεις της περιφέρειας και του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Δυνατότητα υποβολής αιτήσεων ψηφιακά για συνολικά 165 διοικητικές πράξεις αρμοδιότητας της περιφέρειας Αττικής, έχουν πολίτες και επιχειρήσεις, καθώς στις ήδη υπάρχουσες 120, προστίθενται από σήμερα επιπλέον 45 νέες ψηφιακές αιτήσεις.

Σε εκδήλωση για την παρουσίαση της ψηφιακής στρατηγικής της περιφέρειας Αττικής, παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, τονίστηκε ότι πολίτες και επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ψηφιακά την αίτησή τους και να παραλάβουν ψηφιακά το αποτέλεσμα, στο ψηφιακό αποθετήριο εγγράφων και απαντήσεων που έχει δημιουργήσει η περιφέρεια Αττικής.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο υπουργός και ο περιφερειάρχης υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας σε επιμέρους δράσεις της περιφέρειας και του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με στόχο την απλοποίηση των υπαρχουσών ψηφιακών υπηρεσιακών υπηρεσιών της Περιφέρειας και τη δημιουργία νέων, για την ταχύτερη και πληρέστερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Συγκεκριμένα, το Πολυκαναλικό Σύστημα Εξυπηρέτησης Πολιτών και Επιχειρήσεων της Περιφέρειας διασυνδέεται με το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, ενώ παράλληλα οι ψηφιακές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής θα διατίθενται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του ελληνικού Δημοσίου, gov.gr. Επίσης, σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών, ξεκινά η πιλοτική λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας καθορισμού ημερομηνίας εξέτασης των υποψηφίων οδηγών.

 «Αυτά είναι κάποια πρώτα βήματα μίας νέας ψηφιακής εποχής», επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. «Στην πραγματικότητα είναι εκκρεμότητες με το παρελθόν. Σε άλλα κράτη, σήμερα ο διάλογος θα μπορούσε να είναι ενδεχομένως σε πιο προηγμένο επίπεδο, για τη τεχνητή νοημοσύνη, για τις εφαρμογές της. Εμείς πρέπει πρώτα να λύσουμε αυτές τις εκκρεμότητες. Οφείλουμε να ξεκινήσουμε από αυτό, είναι χρέος μας και εφόσον το κάνουμε παράλληλα θα αναπτύξουμε και μια εθνική στρατηγική ώστε να καταφέρουμε να μη χάσουμε και το επόμενο τρένο, αυτό της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης. Πρώτα, όμως, οφείλουμε να κάνουμε το αυτονόητο. Και για το αυτονόητο, επιτρέψτε μου για μία ακόμη φορά να δώσω τα συγχαρητήριά μου στον Περιφερειάρχη και στην ομάδα του».

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης η αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Μαρία Κουρή, τόνισε ότι στόχος είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός της περιφέρειας, καθώς και η αναβάθμιση των υπηρεσιών και η ενίσχυση της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, υπογράμμισε πως στόχος είναι τα επόμενα χρόνια να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να υποβάλλουν ηλεκτρονικά όλες τις αιτήσεις και να παραλαμβάνουν στο σπίτι τους το σύνολο των δικαιολογητικών που ζητούν από τις υπηρεσίες της περιφέρειας. Επιπλέον, προανήγγειλε την σύσταση ΚΕΠ στην Περιφέρεια Αττικής, με στόχο τη διευκόλυνση της εξυπηρέτησης των πολιτών, επιαημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι θα είναι ένας άνετος πολυχώρος, ο οποίος θα κάνει τον πολίτη να αισθάνεται Ευρωπαίος.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι σήμερα γίνεται ένα σημαντικό βήμα, ωστόσο δεν αρκεί, καθώς, όπως ανέφερε, στόχος είναι «να προσφέρουμε ψηφιακά το σύνολο των υπηρεσιών μας». «Δεν μας αρκεί», πρόσθεσε, «που σήμερα προσφέρουμε ψηφιακά το 33% των αιτήσεων μας. Ιδανικά, θα θέλαμε να μπορούμε να είμαστε συνδεδεμένοι και με τους 66 Δήμους της Αττικής, ώστε να προσφέρουμε από κοινού αυτά που χρειάζονται οι πολίτες του λεκανοπεδίου. Επίσης, δεν μας τιμά ως κρατικό φορέα το γεγονός πως η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών της Αττικής δεν γνωρίζουν σήμερα ποιες είναι οι ψηφιακές υπηρεσίες που προσφέρουμε», τόνισε και προανήγγειλε την πραγματοποίηση σχετικής επικοινωνιακής καμπάνιας.

Τέσσερα υποσυστήματα που στηρίζουν την ψηφιακή διακυβέρνηση της Αττικής

Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στη λειτουργία της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Διαδικτυακής Ενημέρωσης και Ψηφιακής Εξυπηρέτησης της Περιφέρειας η οποία έχει ως αντικείμενο τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους Πολίτες και τις Επιχειρήσεις, από το σύνολο των Υπηρεσιών της Περιφέρειας. Στο πλαίσιο αυτό, όπως τόνισε, σήμερα στην Περιφέρεια λειτουργεί ένα πολυκαναλικό σύστημα, που αποτελείται από 4 υποσυστήματα:

  • Το πρώτο υποσύστημα αφορά στην τηλεφωνική Εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων που απαντά στον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 1539. Σε αυτόν τον αριθμό απευθύνονται πολίτες και επιχειρήσεις για να λάβουν πληροφόρηση σχετική με, όλες τις διοικητικές πράξεις και τις υπηρεσίες που τους ενδιαφέρουν.
  • Το δεύτερο υποσύστημα είναι ο «Οδηγός του Πολίτη» που αφορά στην παροχή πληροφόρησης για το σύνολο των διοικητικών πράξεων και παρεχομένων υπηρεσιών προς πολίτες και επιχειρήσεις.
  • Το τρίτο υποσύστημα αφορά στην ψηφιακή υποβολή αιτημάτων εξυπηρέτησης προς την Περιφέρεια Αττικής. Πολίτες και επιχειρήσεις έχουν πλέον την ευχέρεια μέσω του οδηγού του πολίτη να υποβάλλουν ψηφιακά καταγγελίες, ερωτήματα ή προτάσεις βελτίωσης για περισσότερες από 500 παρεχόμενες υπηρεσίες.
  • Ταυτόχρονα παρέχεται η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων ψηφιακά για 120 Διοικητικές πράξεις αρμοδιότητας της Περιφέρειας.

Επικοινωνιακή εκστρατεία

Τέλος, ο περιφερειάρχης Αττικής εξέφρασε την πεποίθηση πως πρέπει να αυξηθεί θεαματικά ο αριθμός των ηλεκτρονικών επισκεπτών και χρηστών στις υπηρεσίες της Περιφέρειας και προς αυτή την κατεύθυνση, ανακοίνωσε ότι θα δρομολογηθεί «επιθετική επικοινωνιακή πρωτοβουλία» το επόμενο διάστημα, για να αναδειχθούν οι νέες δυνατότητες που προσφέρονται σήμερα στον πολίτη να εξυπηρετηθεί από απόσταση, χωρίς κόπο, άσκοπες μετακινήσεις και αναμονές, χαμένο χρόνο και χρήμα. «Προχωράμε μπροστά, με νέες υπηρεσίες, με τον πολίτη στην πρώτη γραμμή της ψηφιακής εποχής».

Μιχάλης Σιάχος

Πηγή: lawandorder.gr

Μοιραστείτε το:
Tagged